Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 По какви критерии гласувате със злато,сребро и бронз.
Автор: ace_of_spade   
Дата:   29-04-04 15:55

Просто питам,моля дайте някакви насоки.Аз например имам следните критерии:
злато-достойна за изложба,
сребро-има някакви забележки,
бронз-просто ми харесва.
Струва ми се,че се раздава прекалено много злато,може би от неудобство да не се обиди колегата или пък е с цел да се насърчи ентусиазма.
Предварително благодаря за изказванията.
Между другото да попитам какво значи знака! след името на някои автори-нещо лошо ли?

Публикацията е редактирана (29-04-04 16:26)

Отговори на това съобщение
 Re: По какви критерии гласувате със злато,сребро и бронз.
Автор: inmitev   
Дата:   29-04-04 16:29

Всеки има собствени критерии. Аз като непрофесионалист ги определям така:
Злато - харесва ми много. Ако имам забележки, те не са съществени и касаят лесно поправими дефекти.
Сребро - имам забележка към проблем, който нарушава възприятието ми. Отстраняването му е трудно или невъзможно. Но дори и с дефекта снимката ми харесва.
Бронз - снимка, която ми е направила впечатление, има някакво излъчване, но има сериозни проблеми, които я съсипват като творба.
Не гласувам за снимки, които не ме впечатляват. Оставям коментари за някои очевадно лоши снимки. А и нещата зависят от настроение и свободно време...

Злато наистина се раздава много. Част от гласовете на някои снимки може да са и "приятелски". Но за мен оценката не означава кой знае колко много. Въпреки че в началото ми се искаше да имам само високи оценки, оказа се, че не това е най-важното.

Ето например тази снимка е ценна за мен не заради оценките, които са ми дали, а заради мненията на хората под нея. Уважавам творчеството на всеки от тях. Одобрение от тяхно име тежи много повече от златни медали.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   29-04-04 16:43

ace_of_spade - критериите на всички са индивидуални, така, че няма смисъл да се стремиш към обективни такива - няма да се усети. Ако снимката ти харесва или те впечатлява с нещо..или поне е оригинална - гласуваш по трибалната система - така го разбирам аз.

Автор: inmitev   
Дата:   29-04-04 16:47

А удивителните ги раздават администраторите "по заслуги". В общия случай е заради некоректно поведение.

Автор: junior   
Дата:   29-04-04 17:17

ако се направи статистика, ще се види, че най-много (според мен над 80%) от оценките са злато... просто защото всеки гласува емоционално на мига... (по подобна причина на времето оценките бяха почти само 6 или 2)...

Автор: PolarBear   
Дата:   29-04-04 19:50

аce_of_spade: И аз да повторя, че всеки си има някаква система, а ако трябва да се обясни с думи, обяснението, което ти самият даваш ми се струва абсолютно приемливо. Всеки опит за по-нататъшно детайлизиране само би оплескал работата.

Друг е въпросът, че има хора които предпочитат да не се гласува за снимката им, отколкото да им сложат сребро или бронз, невероятно, но факт ;)

Автор: ace_of_spade   
Дата:   29-04-04 20:34

Точно поради тази причина и аз не гласувам понякога,за да не им развалям рахатлъка и просто от уважение,защото виждам,че са стари клубари.

Автор: murnau   
Дата:   30-04-04 17:15

ne glasuvam
pisha gluposti otdolu i ot vreme na vreme se entusiaziram i pisha komentar
(no se zajajdam zaduljitelno s Mobby Dick)

първа  назад  1     всички  напред  последна