Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 какво се случва с батериите ми
Автор: rolla   
Дата:   06-06-05 00:47

Имам два комплекта батерии Sony 2100mAh оригиналните от апарата и едни Sannyo 2300mAh.От скоро забелязвам че правя доста малко кадри със Sannyo-то макар че са по мощни и като засяках-50кадъра срещу 250 на Sony-то.Да не би да са вече за хвърляне.Страх ме е да не изтекат в апарата.Пише че издържат около 1000 зареждания а аз не съм направил повече от 100,но знаеш ли...?
Зарядното ми е също Sony ,от бързите-за около 4-5часа.Като сложа обаче батериите Sannyo след 2 часа се изключва,което значи че са заредени.
Не знам да ги ползвам ли или да ги мятам[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: какво се случва с батериите ми
Автор: ecobo   
Дата:   06-06-05 00:50

Сигурно зарядното ти не може да зарежда Санио. Нещо не се връзва - зараден ток, напрежение или двете. Бързите зарядни изискват малко по-специални батерии и по принцип не се препоръчват, защото скъсяват живота на акумулаторите.

Автор: n1x0n   
Дата:   06-06-05 00:53

Ако наистина марката им е SaNNyo, нищо чудно да е от батериите! [smile]

Автор: yakumo   
Дата:   06-06-05 00:55

Опитай с друго зарядно.Ако резултатът е същият,имаш чифт батерии по-малко...А за бързите зарядни-ecobo го е казал.

Автор: papi   
Дата:   06-06-05 02:52

пък може би проблема да е в апарата...

Автор: Георги   
Дата:   06-06-05 09:10

ако са свършили вземи си uniross.

Дата:   06-06-05 11:25

SaNyo ,а не SaNNyo,объркал съм[smile],батерите са си хубави,не са ментаци.В началото си държаха доста.Пак с това зарядно ги зареждах и издържаха колкото Сони-то.Почнаха да правят проблем от една две седмици.Ше ги пробвам на друго зарядно.
papi,в къв смисъл да е от апарата?На апарата му няма нищо.Май ще ги мятам.Георги,тез унирос ще станат ли за бързо зареждане?

Автор: siluet   
Дата:   06-06-05 14:44

Може да имаш "ефекта на памет", ако някой път не си ги разреждал до край и си ги заредил наново акомулаторът "запомня" този праг и не се зарежда повече. Има зарядни които го "чистят" този ефект и акомулатора си рабити пак нормално. Такова зарядно е ATABA AT-908 китайско е но има много екстри - 220V, 12V, discharge, refresh -(за премахване ефекта на памет), бързо е и се изключва след като е заредило акомулаторите, и цената му е добра 24лв на Илиянци при батерийте в халето. Сигурно има и маркови такива но цената сигурно ще е по-висока.

Автор: ZENTEX   
Дата:   06-06-05 14:49

siluet тва китайското верно е много добре направено,микропроцесорно е и зарежда много добре.Явно чайниците са го гепили от някой марков производител[smilie5]

Автор: neuromancer   
Дата:   06-06-05 15:38

По-бързото зареждане скъсява живота на батериите, затова вместо 1000 зареждания имаш 100. Ако вземеш унирос и ги зареждаш със същото зарядно ще им се случи същото нещо

Автор: asahi   
Дата:   06-06-05 15:41

Какво става с батериите ти? Ами заминават си. След всеки цикъл заряд-разряд капацитета им пада. Колкото по-неправилно боравиш с тях толкова по-бързо заминават. Значение има и как се съхраняват. Успокой се - вечни батерии няма.

Дата:   07-06-05 00:05

резултати от току що проведения тест:
38 кадъра след поставянето на заредените батерии Sanyo лампичката за изтощена батерия премигна няколко пъти и апарата се изключи.При повторно включване,в момента на фокусиране лампичката пак почна да мига и отново се изключи.Извадих батериите и ги поставих в един стар уолкмен.Вече около 2 часа свири и чак сега ми се струва че малко започна да влачи.
siluet,може би това е проблема.Сега като се изхабят напълно ще ги заредя и ако пак е така,вземам най-евтините акумулатори и колкото издържат.
То ясно че няма вечни батерии ама къде за 1000 зареждания ,къде са 100.И що не пише на кутийката че не стават за бързи зарядни[smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна