Автор: boni
Дата: 05-06-05 16:03
Искам да уточня,че мострите,предоставени ни на конференцията бяха много предпродукшън(моделът се очаква не по-рано от Август) и повечето не работеха коректно или не им работеха част от функциите.Аз успях да взема мостра,която общо взето работеше добре(май беше единствената) и поради тази причина ще споделя с вас личните си впечатления както и някои снимки,направени в солната мина Величка на 800ИСО и без светкавица.
Основни Плюсове:
- Чудесен обектив.С ръчното варио се работи лесно и приятно. Обективът е много рязък и аз не забелязах хроматични аберации! Явно Шнайдер са се постарали,въпреки тежката задача..
- Бързина - 1сек за включване и 1 сек между снимките е ОК за такъв клас апарати.
- Меню с много настройки - нищо от познатите ни от ДСРЛ-а неща не липсва.
- Малък ЛАГ,бърз и безшумен АФ
- Горния спомагателен дисплей е много удобен,въпреки че аз съм фен на въртящия ...
- Практически липса на шум в диапазона 50-200ИСО и незначителен при 400 и 800ИСО.
800ИСО е много използваем,няма шум и няма загуба на рязкост.Не знам точно как е постигнато това при тази матрица 2/3"
Осовни минуси:
- Бавен запис в режим RAW - апарата се освобождава за настройка веднага след снимката,но втора снимка в RAW може да се направи едва след 15сек. Специално обърнах внимание публично и пред президента на Самсунг,че това трябва да се коригира ,тъй като основен конкурент като Канон печели много от бързината на снимане в RAW.Мисля че си записаха внимателно и се надявам да го оправят.
- 3.5" дисплей щеше да е по-добре да е поне с 350 000пиксела .
- Ръчния фокус не е съвсем ръчен,за разлика от зума,тъй като пръстена задвижва мотор ,който внася инерционен момент.Обърнах им внимание и на това.
- Поддържа със всички функции само светкавици на Самсунг
- Доста обемист и тежък,но едва ли е възможно да не е при такъв обектив.
Malko snimki ot konferenciata:
TUK
Абсолютно е невъзможно да показвам каквито и да е кропове и т.н. от снимки,това е твърде недовършен апарат. Ще покажа обаче една фоторазходка в Солната мина Величка - най-голямата и стара солна мина в Европа,на повече от 700г.
Мината е дълбока 300м и има галерии с разклонения над над 300км.
Уникална атмосфера,статуи и барелефи от сол,галерии с езера и подземни църкви.Вижте сами:
TUK
|
|