Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За SAS
Автор: rovas   
Дата:   29-04-04 13:45

Ровейки се из рази PHP samples попаднах на това. Сигурно го знаеш?!? Струва ми се полезно за галерията едно автоматично прочитане и показване на EXIF информацията от файла, ако я има разбира се. На мен лично са ми много интересни снимки, които съдържат инфо за това как са направени. Сигурно и на други начинаещи.

Отговори на това съобщение
 Re: За SAS
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   29-04-04 14:10

Такова чудо няма никъде - защо мислиш тогава, че е добре ... или пък ще получиш пълното и вярно инфо, въпреки, че съм решил да не го напиша във формата например? И без това се залита прекалено в странични неща, и то доста напосоки, меко казано.

Автор: inmitev   
Дата:   29-04-04 15:08

Има го в доста сайтове. Например http://www.pbase.com.
От една страна, е хубаво да го има. Ползите ги е казал rovas. От друга страна, има следните недостатъци:
1. Няма такава информация при сканирани снимки
2. При ограничението от 100К всеки, който работи с Photoshop, използва опцията за премахване на всякаква допълнителна информация от изображението с цел намаляване на големината на файла. Не съм сигурен, но така май изчезват и EXIF данните.

Това тук е форум за подпомагане и споделяне на информация. Не мисля, че при поискване някой би отказал да сподели данните, при които е снимал даден кадър. Освен ако е снимал с лентов апарат и не ги помни.
Пък и в крайна сметка, администраторите решават какво да има в сайта, без никой да им плаща за това. Крайната дума е тяхна. Аз само коментирам...

Дата:   29-04-04 15:16

inmitev: [smilie24] Ами и аз затова го предлагам и защото е автоматично. Ако го има инфото има, ако не - здраве. Не виждам що някои хора независмо от темата и дали им е ясна или не, държат да започнат да се дърлят. Иначе в спора се раждала истината, казват...[beer]

BTW: направихедно примерче. Информацията е натюр, без форматиране и т.н. Снимката е на мой колега тъй като нямам цифроф фотоапарат.

Публикацията е редактирана (29-04-04 15:23)

Автор: machine_head   
Дата:   29-04-04 15:24

моите снимки в последно време ги ресайзвам с PS Image Ready (май се казваше) и си оставям EXIF-a винаги. Може би някой има причина да не го оставя.

Дата:   29-04-04 16:13

Да, причината е, ако понякога се забавлявам например... или пък не искам да сея информация наляво надясно ..
rovas - явно всичко ти е ясно. Аз слагам инфо под 90% от снимките си /и на филм да са/, и имам свободния избор да не слагам върху другите 10% /или върху всички/ а ти...след като апелираш?
inmitev - Photoshop запазва инфото при смяна на размера или компресията. А www.pbase.com е сайт точно за такива сравнения и показвания, доколкото знам.

Дата:   29-04-04 16:38

Моби: не мога да схвана ти за какво пледираш в случая?
1. Ти SAS ли си? Не си.
2. Да съм казвал "задължително всеки да слага EXIF инфо, иначе разтрел"? Не съм.
3. Ти да си казал, че такова чудо по света нема, а то има? Да каза.
4. Някой да те кара тебе да правиш нещо? Не.
5. Извинявай ако не схващам полета на мисълта ти, може би "ми требе жокер".

Просто предложих нещо за по-добро, според мен. Ай със здраве.

Дата:   29-04-04 16:48

Що тогава не му пишеш по е-майла...аз видях тема, в която пишеше, че някои иска да ми изкарва от снимката това, което аз не съм сметнал за нужно да изкарвам.
Със здраве, ше гледам да те запомня..и да не ти дискутирам. във ВЕБ е-майлите

Дата:   29-04-04 17:32

Човече не искам да се конфронтирам с никого тук. И да ме помниш и да не ме, се ми тая. Започнах да се обяснявам с тебе, защото не ми е ясно какво ти е мнението. Не можеш ли простичко да кажеш - "да харесва ми идеята, би било полезно, щот' така..." или "против съм, защото...".

Автор: nk   
Дата:   30-04-04 00:22

Аз съм твърдо за, защото така всеки ден ми се налага да си save-вам някоя снимка на диска само и само да и видя EXIF-а...!!!

Автор: night   
Дата:   30-04-04 00:30

харесва ми идеята, ако на админа му се занимава да вгражда това, ще стане страхотно. Малко е куцо да теглиш снимка за да видиш данните (в повечето случай се оказва че са премахнати и само дето си я теглил)

Автор: BoneCollector   
Дата:   30-04-04 00:33

Идеята определено е много добра.И все пак нека чуем мнението на админа :)
А не мога да разберана кого ще му пречат толкова ??? Не са му интересни - няма да ги гледа.
За такива хора пък може да се направи от профила да си избират дали да се вижда EXIF-а на снимките, само че това ще е много по-голяма играчка, предполагам.

Автор: keser   
Дата:   30-04-04 01:01

Niama li koi da podkrepi Mobby Dick, razsurdihte go 4oveka [smilie21] [smilie21]

Pone o6te 1 da e protiv [smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна