Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Cifrovi snimki na printer???
Автор: vessso   
Дата:   03-06-05 22:07

Kaite ideq kak da svalq nqkolko snimki vyrhu fotohartiq za printer... Kakva hartiq da vzema? Trqbva li mi specialna glava za printera - HP 1310?... Blagodarq vi predvaritelno!!![shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Cifrovi snimki na printer???
Автор: plamennk   
Дата:   03-06-05 22:25

[smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11] [smilie11]
Ти нещо да не се ебаваш

Дата:   03-06-05 22:42

В смисъл? Хич не се ебавам... Чувал съм че се прави но незнам как и какво ми е необходимо затова питам......

Автор: plamennk   
Дата:   03-06-05 22:50

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/bg/bg/ho/WF06a/10001977-10004075-10004801-10004801-10004857-10004875.html
ми ако си прочел спецификациите на принтера (впрочем това е 3 в 1 - многофункционално устройство) и друга литература нямаше да питаш

трябва ти комп, някакъв софт за обработка на снимки (най добре фотошоп), принтер, и фотохартия за инк джет (най добре такава какъвто е принера, в твоя случай ХП)

Публикацията е редактирана (03-06-05 22:51)

Автор: ellisaveta   
Дата:   03-06-05 22:55

По принцип за всеки принтер си има подходяща фотохартия. Трябва да потърсиш за твоя принтер подходящата. Желателно е и мастилата да са за HP и гледай снимките да си ги направиш на висока резолюция - оптимален вариант е 150 dpi, но не падай под тях. Монитора трябва да се настрои също за да може като обработваш снимката да получиш максимално реална представа за това как тя ще изглежда като се разпечата.

Автор: krismarg   
Дата:   04-06-05 02:50

Значи от опит за тези HP-та.Доколкото си спомням този модел има фото глава. Взимаш хартя на Коника примерно от Метро - Professional Photo Glossy - 101% но да не е повече от 200g/m2 и се кефиш...

Автор: elmo   
Дата:   04-06-05 10:35

Става! Но все още мастилата са много скъпи и снимките излизат с висока себестойност. Опитвал съм с НР-3550, с две касети е, цветна и черна, а има и фотокасета(която не намерих за необходимо да взема), та излизат горе-долу хубави снимки, естествено на фотохартия за принтер, но освен че са скъпи, не са и трайни - при пипане се зацапват и лесно се размазват. Според мен е по-добре, снимките да се прехвърлят на диск, а след това да се разпечатат във фото.[smile]

Автор: jimmy   
Дата:   04-06-05 11:01

Елмо, според мен не си в час. Това, че ти си пробвал нещо някъде си не е мерило.Съвременните inkjet-и превъзхождат като качество фотолабовете определено, има добри хартии който си запазват цветове многоооооо годинки, отделно имаш огромен избор от хартии и въобще........най-важното е, че сам контролираш процеса и резултатите могат да бъдат брилянтни.
Естествено с хубав принтер и малко повече познания.

Автор: fotocolor   
Дата:   04-06-05 11:05

''елмо''-опитай с хартия инжект на коника-минилта/фотохартия/ с принтер Канон Пихма ИП 4000,5000,6000д,8500.Не се разлива мастилото,а качеството е великолепно.Идеално е за малко студио.Има и начини да се постигне по ниска себестойност на копие,стига да искаш.Тази тема сме я разисквали много пьти,така че провери в ФОРУМА за да видиш.

Автор: elmo   
Дата:   04-06-05 11:32

jimmy ,fotocolor ! Не казвам, че е лошо, просто споделих опит, принтерът ми е стар и ми излиза скъпо, не че не си разпечатвам за мен, но найстина ако искаш нещо по-така, ще трябва да се огледаш за по-нови технологии, а за фотопринтерите немога нищо да кажа, притеснява ме това,че повечето са с по шест касети. Поне на тоя етап предпочитам да изчакам, за кратко време излязоха много фотопринтери, който работят добре, дори гледах един(сони, ако не се лъжа)термо, за домашна употреба и само за снимки, просто свързваш апарата към принтера и готово.

Автор: yan   
Дата:   04-06-05 11:47

Канон IP 3000 дава доста прилични резултати
с почти всякаква хартия. Пробвай на коника 20листа около 20лева. а себестойността на пълноцветно копие а4 на фотохартия е около 1.80-1.90 лева.

Дата:   04-06-05 14:52

[beer] Благодаря на всички за информацията.... Наистина ми беше необходима защото съм малко НОВОБРАНЕЦ в цифровата фотография. А като незнае човек нещо е по-добре да пита, нали за това са знаещите...

първа  назад  1     всички  напред  последна