Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Има ли съфорумец, който снима с HP Photosmart 945 ???
Автор: twix   
Дата:   01-06-05 09:32

Имам въпроси, на които отговор в упътването и техническото описание на апарата няма . Дали би могъл някой да ми помогне???

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли съфорумец, който снима с HP Photosmart 945 ???
Автор: Boby_   
Дата:   01-06-05 09:37

Аз снимах (и продължавам отвреме навреме) с един служебе 945. За съжаление съм любител и не знам дали ще мога да ти помогна. Но мога да пробвам все пак. [smilie5]

Дата:   02-06-05 07:43

Boby , сега ще ти задам един тъп въпрос, ама ... Доволен ли си от апарата? Най-общо казано.
Какви недостатъци си му намирал?
[beer]

Автор: RossN   
Дата:   02-06-05 16:57

аз снимам с такъв

Дата:   02-06-05 17:47

Колко му е времето от снимка до снимка при 5 мегапиксела ???
Случвало ли ти се е лампичката отстрани да свети червено, все едно, че апаратът "мисли" , а пък той прави снимка при натиснат спусък?

Автор: Todd   
Дата:   02-06-05 18:39

Мига до де записва снимката в картата .Processing пише .

Автор: nataly   
Дата:   02-06-05 23:50

аз снимам с такъв питай!

Дата:   03-06-05 08:20

Да, ама в моя случай апаратът свети в червено непрекъснато... Правя една снимка, апаратът я запомня, но свети в червено още сума време. И докато сквети в червено, правя още. Май става дума за дефект. Ще ходя да го сменям май.

Дата:   03-06-05 09:29

Апарата има някъде около 25МБ буферна памет. Можеш да я запълниш с максимум 6 снимки в Burst Mode (макари да пише, че максимума е 5, но става в много редки случаи). По същият начин се запълва и в режим на единично снимане, само дето обработката тече снимка за снимка, а не както в Burst Mode, наведнъж (тогава се появява дразнещият надпис Processing).

В единичен режим, броят на тези снимки, не зависи от разделителната способност, на която снимаш. Времето за снимаме между отделните кадри, зависи само от режима, на който го осъществяваш, разбира се до запълване на буфера. Когато искам да снимам много бързо, и мястото на фокуса е относително статично, примерно това , първо ползвам автоматичното фокусиране, то запомня последно положение. След това преминавам на ръчно фокусиране, без разбира се да фокусирам, махам всичко автоматично (до колкото е възможно) и тогава апарата снима изключително бързо.

Това че диода свети червено, означава, че апарата пише в картата. Този процес продължава дори и когато не смимаш, но това не пречи да и да снимаш. С други думи, в момента, в който първата снимка попадне в буфера, процесора започва да я обработва и след това я прехвъля към карата. Междувременно ти можеш отново да снимаш, без това да пречи на горният процес, снимката се запазва в буфера. Както казах по-горе, ако си достатъчно бърз, ще успеш да направиш максисим 6 снимки, преди отново да ти се появи надписа Processing, независимо, че си на единичен режим.

Дата:   03-06-05 09:31

Не бе - при фотосмърта има такива положения .Даже като го загасиш мига още бая време .

Дата:   03-06-05 09:37

Тод, явно не си прочел горното. Това че свети, означава че пише в карта. А това, че си пипнал копчето On/Off, не означава че апарата е мъртав, той си дообслужва пост-процесите и тогава преминава в изцяло Stand By режим.

Дата:   03-06-05 09:59

Наистина не бях го прочел - но то е същото .Само че не исках да го обяснявам толкова подробно а и надали той би разбрал технологията .Просто исках да му кажа да не се вглежда толкоз в разни ламби :))) Да си щрака и да се кефи - но като се запълни буфера машинката спира да снима докато освободи пространство и тогава може да почне да се шашка пак .[smilie25] [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Дата:   03-06-05 15:39

като вкл.апарата свети зелено,снимаш става червено,за 10 сек. за да запише и пак става зелено,т.е. постоянна светлина зелена

Дата:   03-06-05 15:47

Стига сте обърквали човека, съвсем нормално е да свети червено и да позволява да снимаш. Не е дефект, напротив екстра е, че не чакаш да запише снимката и тогава пак да можеш да снимаш.[shtrak] [beer]

Дата:   03-06-05 16:02

Ами кой е казал че е дефект ??? Така си е и не е никакъв дефект .Така си бачка фотосмърта !!!

Дата:   03-06-05 16:37

не съм казала че не може да снима при червено,само че постояната светлина е зелено,червеното е докато записва

Дата:   06-06-05 08:33

Мисля, че открих защо се бави апаратът !!!!
Просто са ми дали ММС вместа SD карта. А тя е адски бавна.

А иначе аз верно бая се шашкам и зяпам по разни ламби [smilie8] . Такъв съм си просто. Пък и до миналата седмица снимах с Photosmart 850, който пенсионирах , защото му изгоря (предполагам) светкавицата.Той снимаше по-барзо, но пък нямаше burst режим [smilie11] .

В този ред на мисли се сещам да питам знае ли някой има ли в България сервиз за такива апарати? Само не ми казвайте за Стемо, те са некадърници [smilie9]

Ха със здраве!

Дата:   06-06-05 09:03

Има сервиз, официалният представител на НР има сервизна база в Бизнес Парк София. Ако си от София, отивай направо там, ако не си им звънни по телефона да ти кажат, как да го организираш. Човекът, който се занимава с това е много читав и разбран.
Технически център
Хюлет-Пакард
Бизнес Парк София, бл. 2
София 1715

Телефон: +359 2 976 95 62
Тел. / факс: +359 2 976 95 99

Работно време: 9:00 ч. - 18:00 ч. / Понеделник - Петък /

Дата:   06-06-05 09:14

Мерси ! Не съм от София, от Пловдив съм, но ще измисля начин да се възползвам от информацията ти.
Все пак ако може да се оправи апаратът, що да го отписвам!?? То на него само това му е проблемът - няма светкавица. Иначе си прави перфектни снимки на добра светлина [smile]

Публикацията е редактирана (06-06-05 09:25)

Автор: Boby_   
Дата:   06-06-05 09:25

Май малко съм закъснял с отговора, но все пак да си кажа. Дали съм доволен от апарата? Мисля, че на HP трябва да им забранят да правят фотоапарати. [smilie5] Е, не е чак толкова зле на малко разстояние и при добро осветление, но апаратът фокусира ужасно бавно, на по-слаба светлина се дъни тотално - почти невъзможно е да се направи свястна снимка... Абе като за цената си бива, но нищо по-добро от това не мога да кажа за него.

Дата:   06-06-05 09:31

Е ми не знам, аз съм доволен от моя. Единствената причина да сменя 850 с 945 беше гръмналата светкавица. Но както се казва на вкус и на цвят и на фотоапарат приятели няма. [smile]

Автор: Pelti   
Дата:   07-06-05 23:30

Това е копие на последната ми рекламация на въпросния апарат, след година и кусур ходене по мъките да се убеждаваме, че с него всичко е наред:

ДО
ПРЕЗИДЕНТА НА
Computer Office – Sofia
Ул. “Цар Самуил” №124 вх.Б
Т У К

копие до г-жа Галя Петрова от MOST COMPUTERS

копие до г-н Любомир Динов от НР-България

Р е к л а м а ц и я

От Валери Георгиев Пелтеков, живущ гр. София, ------------------------------относно закупен от Вас дигитален фотоапарат HP Photosmart 945

Уважаеми Господин Президент,

На 28.1І1.2005г. получих от Вас чрез MOST COMPUTERS сменен отново цифров фотоапарат HP Photosmart 945 /V 01-53/ (това е третия чисто нов апарат)с нов 12 месечен период на гаранцията, въз основа на предишна моя рекламация от 13.12.2004г. За съжаление след краткото му използуване от мен до 12.04.2005г.се констатераха същите проявявани дефекти, както и на предишния фотоапарат HP Photosmart 945 /V 01-54/, а именно:
- Когато се снима срещу светлината с използването на приближаващата оптика (ZOOM) на почти всяка снимка се получава частично или пълно разпадане на изображението на черти.
- Този дефект се появява и без използиването на приближение, но когато се снима срещу обект, около който се намира силен източник на светлина или на силно светлинно отражение.
- Както предишният, така и новият фотоапарат не запазва номерацията и последователността на снимките при изтриване на част от тях и последващото ново заснимване.
Различното този път е, че на 15-тия ден от ползването му камерата престана да снима./Не се появява образ на дисплея и снимките са напълно черни/ Всички останали функции работят нормално.
За съжаление и предишните два път не получих обяснение на какво се дължи показвания дефект.Този път желая да получа писмен отговор от засегнатите инстанции.
Налага се отново да правя същата рекламация, като се надявам, че не всички версии на гореспоменатия фотоапарат са произведени дефектни и в крайна сметка ще мога да го използувам пълноценно и пълнофункционално, с кавато цел съм го закупил.

Предоставъм ви новия трети по ред фотоапарат HP Photosmart 945 и CD със всичките 220 записани снимки, както и отделно извадени от тях 70-те дефектни снимки, за нов анализ на дефектите.

Желанието ми е да ми се предостави или годен фотоапарат, или да ми се върне заплатената сума за него.

НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ СЛЕД БЛИЗО ЕДНОГОДИШНА РЕКЛАМАЦИЯ НАКРАЯ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ЩЕ БЪДЕ РАЗРЕШЕН.

Предоставям ви и копията от предишните ми две рекламации.

14.04.2005г.
гр. София
Клиент:
/В.Пелтеков/

Така страшно съм гледал последния път, че само ми зачетоха рекламацията и ми върнаха парите!!!/Не може да бъде, ама може .../. Най добре е да си купиш принтер НР, а не мъртво родения за външни снимки HP Photosmart 945 . Иначе не снима лошо: ако не бързаш, ако осветлението е слабо, ако осветлението е силно, ако не използваш светлочествителността му на 200 или 400, че ти шуми и в ушите, ако фокусиращото разтояние е слабо осветлено и е далече, ако имаш достатъчно батерии да го изхраниш и по-голяма чантичка да го прибереш , след като са паднали и последните ти батерии /обектива остава да стърчи/.

Дата:   08-06-05 10:53

дааа, на някои хора, определено не им върви. На мен това ми е вторият апарат, след като на първият се появи едва забележимо петънце от вътрешната страна на оптиката, вероятно от пръст. С предишният нащраках 4000 снимки за 4-5 месеца, без някакви забележки.

първа  назад  1     всички  напред  последна