Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотографията и паранормалното
Автор: mun4o   
Дата:   02-06-05 09:59

Към паранормалните неща проявявам жив интерес от мига, в който се сблъсках с тях и това се случи преди 15 години.С любителска фотография се занимавам от 1 година. Давам си сметка за ограничените възможности на фотографията за установяване на някои загадъчни и необясними за днешния човек явления. Още повече, че те се случват внезапно и ни заварват неподготвени за съзнателно и целенасочено използването на фотографската техниката. Давам си сметка и за деликатността на темата. Мнозина избягват да споделят своите преживявания, за да не възникнат въпроси у околните относно психичното им здраве.
Бих се радвал, ако споделите ваши лични преживявания и ги интерпретирате и от гледна точка на фотографските ви знания и умения.

Отговори на това съобщение
 Re: Фотографията и паранормалното
Автор: Vinsent   
Дата:   02-06-05 10:05

mun4o, темата ми е много интересна. Аз съм правил експерименти в тази област и имам известни наблюдения, но никога до сеге не съм я свързвал с фотографията.

Автор: gorbi   
Дата:   02-06-05 10:08

Малко материал от братята руснаци, който беше коментиран и по рано.....
http://mindmix.msk.ru/photo/57-629-fotografii-prizrakov-read.shtml

Автор: Niavaah   
Дата:   02-06-05 11:34

:)))) А така , да си дойдем на думата..

1-во да кажа : Не сме сами , те са навсякъде,
те са сред нас! ;)))
Незнам дали някой е усещал присъствие , вечер, или пък през деня , но го има. И хората с по развити сетива го усещат.
За мен няма да коментирам!
Относно фотографията - има начин за улавяне на тази заобикаляща ни материя, доколко това е възможно и реално, незнам, но съвсем скоро ще го изпробвам и ще ви доставя материал!
Soon as possible ;]

Благодаря за темата :p

Автор: Mimic   
Дата:   02-06-05 11:36

А сега де ... те паранормална тема май сме нямaли. [smilie5]

Публикацията е редактирана (02-06-05 12:12)

Автор: Amigo   
Дата:   02-06-05 12:11

Дайте снимки като доказателствен материал, де[smilie3] [smilie6] [smilie25] Иначе кой какво усещал... човешкото въображение граници няма[cool] И аз усещам - особено като ми олекне джоба[smilie3][smilie5] [smilie18] [smilie18] ама не го смятам за паранормално явление[smilie3] [smilie5] [smilie18] [smilie18] [shtrak]

Публикацията е редактирана (02-06-05 12:11)

Автор: neuromancer   
Дата:   02-06-05 12:13

Какви снимки, с Фотошопа такъв доказателствен материал ще ти направя, че ум да ти зайде. Око да види, ръка да пипне, иначе призраци на снимка и аз мога да направя[smilie18]

Автор: Niavaah   
Дата:   02-06-05 12:15

На негатив , ще ви покажа скоро :P
Не бързайте де , те хубавите неща бързо не стават :)))))

Дата:   02-06-05 12:18

Ти къде се буташ ве ... на теб всичките ти снимки са паранормални. Доказателствен материал от Niavaah (дори и на негатив) - НЕ [smilie5]

Дата:   02-06-05 12:19

niavaah, те твоите снимки и без това доста призрачни изглеждат[smilie3] [smilie6] [smilie5] [smilie18] [smilie18] но може би си уловила и истинско привидение или НЛО?[smilie10] [smilie25] [smilie25] [smilie25] или черпиш вдъхновение за тях именно от срещите си наживо с паранормалното?[smilie3] [smilie25] [smilie25] [smilie25] [shtrak]

Публикацията е редактирана (02-06-05 12:20)

Автор: acidness   
Дата:   02-06-05 12:27

ами само искам да кажа, че така наречените паранормални неща са си абсолютно нормални или поне би трябвало да са... просто рамките на съзнанието не допускат да приемем паранормалното като нормално във всичките му аспекти
обикновено такива събития са съпроводени със различна степен на стрес при хората които ги преживяват,това пък от своя страна отклячва връти в човешкото съзнание, помага да възпириемаме света по различен начин, да осъзнаем, че не всичко е пари, жени, коли...
такива събития винаги се отразяват добре на творците....

Автор: mun4o   
Дата:   02-06-05 12:27

Притеснявах се от разводняване на въпроса, а изглежда в момента точно това се получава. Бъдете коректни към темата и към колегите, които искат да вземат участие. Благодаря ви предварително.

Автор: acidness   
Дата:   02-06-05 12:29

апък относно фотографията и паранормалното - ако не бях почнал да снимам сигурно в момента щях да съм в някой психодиспансер в следствие на такива изживявания...
ако искаш да си поговорим повече по въпроса icq-то ми е 86471197

Дата:   02-06-05 12:32

Може би нещо такова?[smilie10] [smilie10]

http://clantongang.com/oldwest/ghost.htm

http://www.ghoststudy.com/gallery.html

http://paranormal.about.com/library/weekly/aa101402a.htm

http://www.ghostresearch.org/ghostpics/

[beer] [shtrak]

Дата:   02-06-05 12:39

Тия са егати и шантите

https://photo-forum.net/static/forum/2006-08/xeak3848.JPG
http://clantongang.com/oldwest/ghost_boothillsigna.jpg

"This photo is VERY interesting. The top left orb almost looks like an erie moon over Boot Hill.

The paranormal activity around where you shot this photo from is really something, it looks like a haunted Boot Hill party."

Вчера някой питаше за такива петна и имаше доста по-смислено обяснение за присъствието им на снимката

Автор: vasil.varbanov   
Дата:   02-06-05 14:05

niavaah, кажи как Те ти измислиха ника, така ще повярваме и без снимки

Автор: Vinsent   
Дата:   02-06-05 14:34

Mimic, Amigo, neuromancer, здраво сте стъпили на земята, а?.[smilie11] [smilie11] [smilie11] Ръка да пипне, око да види, а? И преди всичко, първото?[smilie10] [smilie10] [smilie10]
За такива материалисти немския философ Паулсен пише: ...материализма, подобно на древния Антей, губи силата си веднага щом загуби почва под краката си...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Айде наздраве, че днес е ден за разпивка! [beer] [beer] [beer] [shtrak] [shtrak] [beer] [beer] [beer]

Автор: Sandro   
Дата:   02-06-05 14:35

Бургаската група да каже....[beer]

Дата:   02-06-05 14:37

Аз заради това не обичам да карам ски [smilie5]

Автор: neuromancer   
Дата:   02-06-05 14:51

Винсънт, може и така да е, ама паранормални преживявания не съм имал, какво да направя...
А на снимка няма как да повярвам като виждам какво майстори на шопа има тука [beer]

Автор: karavelov   
Дата:   02-06-05 14:55

Каква параноя ви гонииии... К'во присъствие чувствате, к'ви погледи? А като останете сами очички драскате ли си в тетрадките? Но темата е интересна!

Автор: gizdo   
Дата:   02-06-05 15:10

Темата му е интересна и като се замисли човек, маи на всеки му се е случвало поне веднъж като снима нещо и после да му се появи нещо необяснимо на снимката му, така да се каже.
Една нощ пробвах да снимам светкавици. Като натиснах да снимам и тя светкавицата вече се беше скрила, тогава насочих апарата към земята и после вместо да не излезе нищо се виждаше някаква светла като пукнатина. Не беше светкажицата, защото съм сигурен, че я изпуснах. После реших, че е нещо от апарата, но щом се отваря такава тема значи не само на мен ми се е случвало нещо подобно.

Дата:   02-06-05 16:59

Vinsent, мноооого книги и материал съм изчел за паранормалното, духовното и материалното.[smilie3] [smilie6] Най-добре е човек хем да е стъпил здраво на земята, хем да вижда невидимото[smilie6] Но това се отдава на малцина[cool][smilie21] Здравословна доза сцептицизъм никога не излишна. [smilie25] [smilie25] Очаквам от про-паранормалните фотографи тук да се подкрепят с лично техни доказателства [smilie6] [beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна