Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Откъде да купя CF MD 2GB или 4GB
Автор: Krassy   
Дата:   27-04-04 19:41

Понеже всички PC фирми, до които съм се допитал продават максимум 1 GB, а 2GB била 40x Speed... та въпроса ми е ОТКЪДЕ?
Забелязах че във форума има и дилъри и продавачи затова поствам тази тема.
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Откъде да купя CF MD 2GB или 4GB
Автор: jumbo   
Дата:   27-04-04 19:43

това е безсмислено
по добре 2 х 512 и имидж танк или записвачка ще си най на далавера

Автор: IVU   
Дата:   27-04-04 21:30

Az karam s 512MB i exteranal DVD zapisvachka - na edno DVD shte syberesh 4.2GB snimki bez problemi - zatova snimam vinagi na MAX kachestvo [smile] - a edno kachestveno DVD e okolo 2 leva.

Автор: Tonidi   
Дата:   27-04-04 21:35

IVU каква е тази записвачка по-точно

Автор: GenaDP   
Дата:   27-04-04 21:43

От магазина си я купи...

Дата:   27-04-04 23:09

SONY DRX-530UL. На firewire и USB 2.0
Много съм доволен.
И доста здрава са я направили - ходих в габровския балкан и по пътя се отвори капака на багажника. Сака и раницата със записвачката се изтърсиха и бая са се влачили защото платовете бяха яко раздрани.
Записвачката е със спукан корпус и оттогава съм изпекъл над 30 DVD-та без никакви проблеми. [smilie7]

https://photo-forum.net/static/forum/2015-05/tfok6004.JPG
http://server1.ivu.cc/temp/sonydxr.jpg

Автор: Krassy   
Дата:   27-04-04 23:21

ТРЯБВА ли и PC за целта? Или notebook?
Я да прочета в нет-а... щото мислех си зема портативна CD записвачка с батерии...[smilie11]

Дата:   27-04-04 23:43

е аз я мъкна задно с лаптопа [smilie8]
ама предполагам, че всеки който снима много с дигитален апарат е в комплект и с мобилен компютър [smilie8]

Автор: junior   
Дата:   27-04-04 23:47

Тц - има и по-елегантно решение... Пинко си купи ЦД записвачка, на която не и трябва компютър.... потърси във форума...

Автор: GuruMMX   
Дата:   28-04-04 01:53

da, comp si trjabva. Laptop ili PC, a moje i MAC h ehe ako si fen na macovete de :)

az karam s podobna - samo na firewire e mojata i e pioneer s enclosure case ot www.firewiredirect.com
Mnogo dobra mashina e i do moment asum izpekul kum 150DVD-ta - pushka e :)

[beer]

Дата:   28-04-04 01:54

heh :) i ti mislish che CD zapisvachkata e po dobroto reshenie :) javno ne snimahs mnogo, a? :)

[beer]

Автор: junior   
Дата:   28-04-04 02:06

От гледна точка на гъвкавост и мобилност (да не споменавам сигурност на деликатна техника като лаптоп) е по-удобно да носиш само цд писачката. Освен това общия допълнителен багаж е голям колкото дискмен.

Ако снимаш само в относително цивилизовани условия И в големи количества (и имаш средства да отделиш за лаптоп; и не ти пука дали носиш още една-две раници) е по-удобно да караш на ДВД писачка + лаптоп.

За мен лично цд писачката е отлично решение.

Автор: nick   
Дата:   28-04-04 03:06

eBay.com -Hitachi 4G, za okolo $200. pla6ta6 si ya s pay pal. az si vzex v4era za $213.ne znam dali ima shiping do BG.

Дата:   28-04-04 17:45

mmm, tva e edna dulga tema..
verno zavisi kvo snimahs...

a ako iskahs da si suberesh parite po burzo e hubavo da imash laptop s teb za d apokazvash snimkite i direktno da gi praskash na CD/DVD grabvash parite i bjagash!
Taka che.... tva e polojenieto.. CDWriter .. hubavo.. malko i taka natatuk ama .. ne vurshi rabota... njama display :)
klientite nemoga da gi karam da se navejdat da gledat v display-a na aparata...

za tva stava vupros..

a inache ako stava vupros za mnogo snimane iz gorata njakude za kef... emi vzimam si poveche storage karti/microdrives i njamam griji....

taka mislja az pone :) veche mediata e tolkova evtina che njama smisul da muknesh nehsto drugo osven aparata + karti ako ne trjabva da pokazvash zasnetoto...

pone pri men e takuv workflow-a i pochti nokoga ne vadja snimki za klientite! te sami si gi vadjat s veche zakupenite kadri zapisani na CD-ta...

[beer]

Автор: pinko   
Дата:   28-04-04 18:12

Това хубаво, Гуру, ама сега отивам в Турция за 10 дена, лаптоп не ми се мъкне, пък и техните бандюги са известни, ще се върна без лаптоп...пък и харддиска му е само 40 Гб, от които половината са заети...

Както снимам на РАВ, на ден ми трябват средно 4-5 Гб(за двама човека, мариана и мен), за 10 дни това са да речем 50 Гб, взимам си Цд-печката(събира се в предния джоб на фотографската чанта, с едно зареждане "изпича" около 7-9 цд-та, приблизително 5 Гб, има зареждачка и за автомобил 12-24волта), две точилки по 50 цд-та в багажа и нямам грижи...

После така и така си архивирам всичики РАВ-ове на цд-та, ако съм с портативен хард-диск, така и така трябва да ги пека, а с печката си ги има вече опечени....

За 50 Гб трябва да купя 13 микродрайва по 4Гбх250 долара, това са 3 250 долара, скъпичко е, печката струва 400 лв...[smilie7]

За лаптопа си прав, тук в София като ходя при клиенти го нося естествено, ама в Турция ме е страх

Публикацията е редактирана (28-04-04 18:15)

Бах мааму....
Автор: GenaDP   
Дата:   28-04-04 22:42

Ко ги прайш после тез ЦД-та бре, че то една малка поточна линия трябва само за теб да работи... :)

Дата:   29-04-04 01:17

И според мен DVD печка си е идеален вариант.

А що се отнася до бадюгите в Труция - 4 пъти съм ходил за по 2 седмици и съм мъкнал лаптоп с мен [smile] Никакви проблеми. Обиколил съм повече от 10 хотела сигурно и не съм се притеснявал. Винаги можеш да го оставиш на рецепцията и ще ти го пазят като очите си. [smile] И на границата няма никакви проблеми. На гръцката съм вадил да показвам данъчна фактура и незнам си какви неща за да премина с него. [smilie10]

nick, как успя да се регистрираш на paypal?! България не е листната - аз им писах и ми отговориха, че било несигурно, незнам си какво и незнам си що. [smilie22] И няма шанс да се регистрирам.

Дата:   29-04-04 11:59

emi vseki si e prav za sebe si :)
hstom CD-R-i ti vurhsat rabota.. OK :)

az njamma nervi.. :) hehe [beer]

Дата:   29-04-04 12:00

IVU
Не ми е проблем толкова мъкненето и опазването на лаптопа от бандюгите(макар че като лазя цял ден по разни камънаци в жегата само той ми липсва, фотографската чанта, обективи, статив, че и близо 4 кила лаптоп, аз да не съм шерп), колкото факта, че на харддиска на лаптопа ми има около 20 Гб празно място(той целия е 40 Гб), малко ми е за 10 дни...[smilie11]

Re: Бах мааму....
Дата:   29-04-04 12:05

Мдааа, Гена, огромното количество ЦД-та наистина е проблем, ама кво да се прави, харддисковете май са по-неподходящи за дългосрочно архивиране, скапват се с времето, не че цд-тата не се развалят и те, ама все пак 100 празни маркови (черен самсунг напр.)цд-та са ~50 лева, най-евтиния начин да съхраняваш 70 Гб

Автор: machine_head   
Дата:   29-04-04 12:21

re IVU:

най вероятно nick живее в чужбина.

Re: Бах мааму....
Дата:   29-04-04 23:02

mda a za 50lv mojesh da vzemesh 25 dvdta za koito sa okolo 110gb :)

Дата:   29-04-04 23:04

e da de.. ama majkata mu e ej tvachka s pisachka DVD-R :) http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start;sid=tKHvScnH4yPve4nuPDjlQobK4KeB2AlRC2A=?ProductSKU=PCGTR3AP3&Dept=cpu&CategoryName=cpu_VAIONotebookComputers_TRSeries

Дата:   04-05-04 20:01

Краси сега чак забелязах подробно първия ти пост: "...а 2GB била 40x Speed..."

Какво лошо има, че е 40х - щото аз такива си накупих [smilie11] - да не бъгват нещо?

първа  назад  1     всички  напред  последна