Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Edna snimka,koiato e dokazatelstvo....
Автор: boni   
Дата:   28-04-04 12:14

...че не са прави хората,които говореха в предишните теми как на новаците във форума никой не обръщал внимание.
Ако снимката е хубава ,тя бива забелязана и коментирана веднага,независимо дали авторът и е нов или стар член на клуба :))
https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/qlql0176.JPG
https://photo-forum.net/images/maceman_1083059850_megy_1.jpg

Отговори на това съобщение
 Re: Edna snimka,koiato e dokazatelstvo....
Дата:   28-04-04 12:14

Specialni pozdravi na maceman za tozi kadyr !

Автор: mio   
Дата:   28-04-04 13:28

Голямо е сладурче!! :))

Автор: PolarBear   
Дата:   28-04-04 13:37

Чакай Бони, има разлика между:
"новаците" във форума
и
"новаците във форума".

maceman може и да е "новак във форума" но далеч не е новак сам по себе си...А се оплакват истинските новаци, на тях най-много са им нужни коментари и бележки.

Снимката ми достави истинско удоволствие :))

Дата:   28-04-04 15:02

Не ,не си прав ! Идеята е , че хубавата снимка като тази се забелязва веднага ,независимо кой е авторът.
Относно начинаещите любители на фотографията,искам да кажа,че не е редно да очакват много съвети и поучения под снимките си . Кой ще е този дето ще пише под 100 различни снимки едни и същи съвети ? Никой няма такива нерви ,а и няма нужда.
Новакът като пусне снимка и никой не му я коментира,трябва да си направи извод,че тази снимка не се коментира просто защото не е добра,а не защото той е нов във форума. Следващата стъпка е да отвори галерията в която е снимката му - примерно "Портрет" и да види кое е на първа и втора страница .Да разгледа най-доброто и да си направи изводите за себе си - нама нужда някой да муги сдъвква тези изводи.Там може да види как е кадрирано,каква е светлината и т.н. Ако има малко акъл и талант ще си направи нужните изводи и после ще пусне малко по-добра снимка и т.н.Затова сме направили галерии по рейтинг- за да се учат младите :)))

Автор: keser   
Дата:   28-04-04 15:54

Boni, novak sam v fotografiqta, a za foruma ne e ot zna4enie koga sam regnal. Ne sa mnogo snimkite ot koito moga da se u4a, sigurno po malko ot 10% sa stoinostnite, tezi koito mogat ne kazvat i ne pokazvat, drugite koito ne mogat se opitvat da se dokajat i si misliat 4e foruma e mestoto, kadeto mogat da pokajat kolko sa veliki fotografi. Mislia 4e foruma se o4ertava kato mesto za obmen na tehni4eska informaciq, a ne tolkova za ocenka i izrastvane na mladite fotografi.

Do sega sam pro4el samo 1 komentar, koito mi se vidia naistina profesionalen, na (7) Waldimir https://photo-forum.net/i/7844&USER_ID=1633

Mislia 4e ot takiva snimki kato tazi i komentari kato tozi mojem da se u4im, a ne niakoi si da mi kazva tova stava, a tova ne.

ISKAM DA 4ETA KRITIKI ZA PERFEKTITE SNIMKI !!!

Публикацията е редактирана (28-04-04 15:55)

Дата:   28-04-04 15:57

Бони, не ме убеди.
Хубавата снимка се забелязва...и т. н. - ами точно това никой не го оспорва.
Относно начинаещите...излиза, че трябва да се учат сами (от класиците във форума и от другаде), а като се научат да им се каже "браво, напреднахте" - добре е, описаните стъпки са логични, но имат право да очакват малко повече. А че снимките били много - ами и знаещите не са малко, всеки ако се обади отвреме-навреме (но по-често отколкото сега) и току виж нещата станали по-добри. Разбира се, не за всяка снимка, но все пак доста по-често... ;))

Дата:   28-04-04 16:22

Ами според мене никой няма много време и нерви да дава градивна критика на начинаещи . И дори да започне да дава ,скоро ще му омръзне - все пак хората си имат достатъчно работа и ангажименти,а на ден се качват повече от 100 нови снимки.
Работа на начинаещия е да гледа , да си прави изводи,да чете книги , да снима много и да се учи.
Само с добри пожелания няма да стане тази.Това и практиката го е доказала. Утопиите са хубаво нещо понякога,но си остават само утопии.

Дата:   28-04-04 16:26

Аз мога да коментирам/критикувам само снимки ,които наистина са ми харесали или са ме впечатлили като идея ,но нещо според мене им куца.Или поне нещо да ме подразни в снимката.
Не мога да коментирам абсолютно безлични снимки - примерно гола зелена поляна или ухилена физиономия от купон ,или нещо от сорта

mnogo jaka snimka!!! BRAVO!
Автор: GuruMMX   
Дата:   28-04-04 16:38

eeej, super snimka! bravo :)

az ne ja bjah vijdal iz galleryto...

[beer]

Дата:   28-04-04 16:54

ОК, Бони, кой колкото може и иска. Мисля, че ти и така отделяш предостатъчно време (и не само)на сайта.

А иначе препоръката ми си остава в сила, аз никога не се занимавам с утопии.

Дата:   28-04-04 17:19

Не бе ,на мене също ми се иска да се коментира повече.Въпросът е ,че явно снимката поне трябва да има нещо от което да започнеш,да се хванеш.
Какво да кажа на този със зелената полянка :
"Абе не е добре.Тука трябваше да има поне едно хълмче или дръвче . А ако имаше и едно стадо бели овце да пасе,още по-добре щеше да е.Нямаше да е лошо и тичащо куче около тях да се вижда за динамика. Също така - една рекичка там в ляво ще отвори много снимката,а и ято птици на хоризонта е за препоръчване..."
Ами да му я нарисувам тогава :))
Логоично е като не види коментари и оценки да отиде в раздел природа и да види какви снимки пуска DPA примерно....От това по-добро обяснение - здраве му кажи.
Това е ценното на сайта ,че има база данни,натрупана с времето и човек може да научи много неша.

Автор: Niko24   
Дата:   28-04-04 17:20

Снимам по-усърдно от 7-8 месеца, а от 6 месеца се подвизавам из форума. След като се регистрирах ми беше необходимо известно време, за да събера смелост и да кача първата си снимка, затова в началото само следях какво качват другите. В един момент реших "Мечка страх, мен не страх" и Upload-нах една снимка - типична снимка от отпуска, но на мен си ми харесваше. Оказа се, че и до ден днешен тази снимка има 2 коментара: един на Brummaker (за което му благодаря) и един мой [cool] undefined Продължих плахо с още няколко снимки и положението започна да изглежда по-розово, от тук от там се обаждаше и още по някой. Това беше момента в който се амбицирах и започнах да следя още по-внимателно кой какво снима, как го снима и как го презентира, намерих още форуми - нашенски, руски, немски ... и най-важното - взех душата на камерите ми от снимане.
И точно в това беше магията - колкото повече снимах, толкова по-добри кадри излизаха; толкова повече коментари имах, а от там пък се навивах още повече да щракам. По някое време дори се престраших и да пусна мой коментар под чужда снимка (искам само да отбележа, че пускайки се като новак в един такъв форум, разликата е огромна между фотограф с опит и амбициран невежа с нова камера и желание да се учи!).
Та така ..., дали съм станал по-добър за тези 6 месеца не знам - надявам се, но поне знам че съм научил страшно много неща от вас и от вашите снимки.
Така че мога да препоръчам на новодошлите (с това не искам да се числя към старите кучета) да не се сърдят ако нямат коментари, а както каза boni да гледат и да анализират добрите снимки от форума и да се опитат да си намерят своя път измежду многото стилове на фотографията.
Хиляди благодарности на фото-форум и на всички автори, които са ме поощрявали! Sorry за дългото писание!

Автор: piotr   
Дата:   28-04-04 17:31

Защо са всички тия обяснения?Една снимка или въздейства или не, тази го постига чудесно.

Автор: Pho   
Дата:   28-04-04 17:33

Това, което описва Нико24 е много типичен случай, всеки от нас го е почувствал повече или по-малко!
Ако човек разгледа профилите, лесно ще забележи, че повечето от участниците имат право пропорционално повишаване на качеството на снимките си спрямо периода си на участие във ФотоФорума.
С две думи - който има желание и иска - постига това към което се стреми, другите си търсят причини за оправдание.[beer]

Автор: Niko24   
Дата:   28-04-04 17:45

Pho, а от както видях твоите животинки още не съм посмял да се пробвам и аз [smile] . Между другото виж и тук има много добри http://www.fotocommunity.de/pc/pc/cat/572/startpic/8

Автор: Pho   
Дата:   28-04-04 18:07

Нико24, благодаря за линка, чудесни снимки![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: joroD   
Дата:   28-04-04 18:48

Boni, mnogo suglasen s tebe. Obajdam se samo zashtoto zabeliazvam che hora koito se obijdat smurtno kato mu kajesh che ne mu e fokusirana snimkata, se oplakvat che nikoi ne gi napustva(ne viziram nikoi ot pisalite tuk)...

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   28-04-04 20:57

joroD [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie3]

Автор: plamennk   
Дата:   28-04-04 21:02

Дигиталка!?
Бони казвай кога да идваме за V4 или V3 на новите цени.
Апропо колко ще стане 3-ката

Дата:   28-04-04 22:57

V3 приключи съществуването си.Така и си свърши без последно падане на цената:))
V4 са последни бройки и после идват V5 и V40 / V50

Дата:   28-04-04 23:10

Нали каза че В 4 е на нова цена имаш ли на новата

Дата:   28-04-04 23:13

V4 ot Ponedelnik shte e pod 500. Obadi mi se na 098416020 da ti kaja kolko.

Дата:   28-04-04 23:16

Записвам и пази един

първа  назад  1     всички  напред  последна