Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Обсъждане на снимка
Автор: gorbi   
Дата:   01-06-05 13:58

Имаме снимка от доброволец, който е съгласен да му се кажат добрите и лоши страни на кадъра..... Надявам се да поставим едно добро начало във форума.....

https://photo-forum.net/static/forum/2006-01/enyl0427.JPG
http://img136.echo.cx/img136/9659/i1117548554gery5jx.jpg

Публикацията е редактирана (01-06-05 15:02)

Отговори на това съобщение
 Re: Обсъждане на снимка
Автор: alienguru   
Дата:   01-06-05 14:06

аз отсега мога да си кажа какво не и харесвам, ама чакам вие да кажете[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   01-06-05 14:10

я.... всички ли мислят че снимката е перфектна......[smile] Или може би, че е много зле и не заслужава да се обсъжда.....[smile]
Хайде бе, на филосовски теми огъвате пространството от постове, тука мълчанието на агнетата......

Автор: Frida   
Дата:   01-06-05 14:14

Ами тази снимка не ми прилича на нещо по-различно от снимка от семеен албум или кадри от някаква кръчма или парти. А пък обработката обратно е претенциозна. Не ми харесва. Ако я видя в албума, ще я подмина.
сега доволен ли си, горби :)

Дата:   01-06-05 14:16

10х Frida - златна си.....[smilie3]

Автор: acidness   
Дата:   01-06-05 14:17

frida [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: nrk   
Дата:   01-06-05 14:18

Не, горби, не е това идеята. Смисълът е да се дискутират крайностите - слабите (художествено или технически) не преоценени снимки, но и добрите и недооценени също. Оценката обече трябва да се вижда, не само кадъра.

Само така ще има полза от дискусията. И само ако е в рамките на добрия тон.

Между другото - всяка седмица админите слагат по една снимка на първа страница. А почти никога не я обсъждаме. Защо да не е задължително - със слагането на снимката да се отваря и дискусия за нея...

Сега ше си направя коментара за това което си пуснал. И ще е от мойта аматьорска и недочела камбанария. Ако напиша някаква глупост а след туй някой я посочи и ме поправи ще се радвам, щото ще е от полза и за мен.

Снимката:
- тонирането е добро, пресъздава определена атмосфера.
- Явно основния обект е лицето на момичето. Светлината го отделя от фона и го подчертава. Обаче е центрирано, а в пустото златно сечение виждаме комбинация от цигара (бяла, изпъкваща, фокусираща вниманието) и едно ухо. Това измества акцента според мен.
- Ръката която държи цигарата - също твърде доминираща, според мен.
- Погледа на момчето вляво... ако двамата на заден план говореха помежду си, това би подсилило идеята за изолираност и самота (даже тук цигарата помага).
От друга страна, както е сега... може да се каже: "това което ни дели от самотата е един поглед през рамото"
- харесвам снимката :)

Колко точки има?

Автор: asahi   
Дата:   01-06-05 14:22

Горби, пиша само заради тебе, да знаеш.

На снимката имаме портрет на ръка с цигара. Попреекспонирана, на преден план. Позата на ръката говори за една неувереност, за един незавършен жест.
На втори план виждам девойка, фокусирала някъде долу вляво (на снимката) на безкрайност. Явно потъващите гемии във варненското пристанище имат нещо общо с нея.
Зад гърба и, на трети план, се води някакъв задкулисен разговор (общуване) между младеж и девойка. Това ми внушават позите им.

Авторът сигурно е имал впредвид нещо друго. Най вероятно девойката от 2-ри план го е впечатлила с нещо. Толкова го е впечатлила, че не е имал време или желание да помисли за постановката, ракурса, фокусното разстояние, режима на светкавицата и въобще да погледне фотографски на сцената. Резултатът - една типична кръчмарска снимка - не е изненадващ.
Явно амбициите на автора са да ни представи случката в по-арт звучене. Барнал е некои неща във фотошопа с цел да защити идеята. Понеже не знам как точно му е въздействала девойката от план 2 ми е трудно да коментирам успеха му в това начинание. Описах впечатлението си в началото.

Какво бих направил аз? Довечера ще го обсъдя с курсистите ми. Тъкмо ще чуя и тяхното мнение.

Автор: cubana   
Дата:   01-06-05 14:28

Ставам доброволец и предварително благодаря за критиките ви към снимката.
https://photo-forum.net/i/133096&USER_ID=11289

Автор: Avi   
Дата:   01-06-05 14:31

[smilie24] [smilie24] [smilie24]
asahi президент :)

Дата:   01-06-05 14:32

asahi: [smilie24]

Дата:   01-06-05 14:35

Знаиш ли къф президент шти дам?

Автор: Avi   
Дата:   01-06-05 14:39

е... добре де...

asahi премиер...

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

пф... спам на парцали :(

по темата: това, което каза асахи е и мойто впечатление, просто немога да го кажа толкоз добре.

Автор: joshua   
Дата:   01-06-05 14:47

asahi, като стожер на българските правопис и правоговор, ми се ще, да те видя, как изхвърляш излишната представка от "впредвид"[smilie5]

cubana, на мен тоз номер, с "обезцветяването", ми идва бая банален, ако имаше мааалко тон в b&w сякаш по-лесно щях да го смилам

Дата:   01-06-05 14:47

cubana: имаш много хубави неща в профила, ама си много нахална...[smilie3] Дай мнение по снимката за обсъждане, пък ние ще отидем до профила ти да дадем точки и мнения......[smilie5]

Автор: cubana   
Дата:   01-06-05 14:52

gorbi не го пуснах за точки, а за критиката ви, защото ме интересува мнението на хора които имат повече опит от мен и око за грешките ми.

И по същата причина, понеже не мисля че все още мога да дам адекватен коментар за другата снимка си замълчах.По-добре да замълча, отколкото да говоря глупости.

Дата:   01-06-05 15:03

щом правиш хубави неща значи можеш......[smilie3]

Дата:   01-06-05 15:05

Джош, губи ми се този момент с верижното свързване на представките. Все пак имам доста скромна оценка по граматика [smilie22] .
А може и да няма твърдо работещо правило и всеки случай да си е отделен. Напр. изпонасрахме се. Приемам забележката.

Кубана, снимката става в главата. Останалото е техника и се научава лесно. Миг преди да натиснеш спусъка вече е късно.

Дата:   01-06-05 15:30

не се срамувайте - давайте да обсъждаме...... я колко постове под къде по слаби снимки....

Моето мнение е, че наистина това е кръчмарска снимка..... на заден план много народ има..... и ако основният обект е лицето на момичето - много центрирано седи..... и цигарата с преекспонираната ръка отвлича погледа.....

Ето, не боли..... [smilie3]

Публикацията е редактирана (01-06-05 15:31)

Автор: scrap   
Дата:   01-06-05 15:44

ами то и аз като горби [smile] за каква художествена стойност да говорим за снимка,щракната в кръчме..твърде много детайли,много излишни неща..за режисура и дума не може да става[smilie25] ми това е мойто мнение [smilie24]

Автор: joshua   
Дата:   01-06-05 15:45

да ама като ръгнем една сепия/оставим в цвят само окото (айде за разнообразие и кърпата) нещата доста cool и даже арт стават[smilie11]

ps

very nice, indeed
[smilie5]

Публикацията е редактирана (01-06-05 15:49)

Дата:   01-06-05 15:54

scrap, какво се правиш, нали на твоя фотоапарат я щракнах, помниш колко набързо стана
обещавам утре да я барна с шопа и да я пусна коригирана

Автор: scrap   
Дата:   01-06-05 15:59

alienguru ако я беше щракнал с Canon 1ds M II едва ли нещата щяха да стоят по различен начин [smilie25]

Дата:   01-06-05 16:01

ти пък и ти, за думата се хващаш

Дата:   01-06-05 21:08

..това ли бяха хората само които ги вълнуват снимките във форума........ явно другите се вълнуват от други неща.....[smilie2]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна