Автор: nrk
Дата: 01-06-05 14:18
Не, горби, не е това идеята. Смисълът е да се дискутират крайностите - слабите (художествено или технически) не преоценени снимки, но и добрите и недооценени също. Оценката обече трябва да се вижда, не само кадъра.
Само така ще има полза от дискусията. И само ако е в рамките на добрия тон.
Между другото - всяка седмица админите слагат по една снимка на първа страница. А почти никога не я обсъждаме. Защо да не е задължително - със слагането на снимката да се отваря и дискусия за нея...
Сега ше си направя коментара за това което си пуснал. И ще е от мойта аматьорска и недочела камбанария. Ако напиша някаква глупост а след туй някой я посочи и ме поправи ще се радвам, щото ще е от полза и за мен.
Снимката:
- тонирането е добро, пресъздава определена атмосфера.
- Явно основния обект е лицето на момичето. Светлината го отделя от фона и го подчертава. Обаче е центрирано, а в пустото златно сечение виждаме комбинация от цигара (бяла, изпъкваща, фокусираща вниманието) и едно ухо. Това измества акцента според мен.
- Ръката която държи цигарата - също твърде доминираща, според мен.
- Погледа на момчето вляво... ако двамата на заден план говореха помежду си, това би подсилило идеята за изолираност и самота (даже тук цигарата помага).
От друга страна, както е сега... може да се каже: "това което ни дели от самотата е един поглед през рамото"
- харесвам снимката :)
Колко точки има?
|
|