Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Подходяща светкавица за FZ20?
Автор: Boby_   
Дата:   31-05-05 13:24

Стигнах до почти гениалното прозрение, че ми трябва външна светкавица за моя Panasonic FZ20. Имам си една Norma Fil 16 от едно време, която ми върши работа, но за съжаление ми трябва контакт 220 волта наоколо, което е доста тъпо. [smilie5]
Поразгледах един от българските сайтове и малко се потресох от цените - светкавиците започват от почти 200 лв., което ми е малко множко на тоя етап като сума за едната светкавица.
Ползвам апарата за любителски цели, но в големи затворени помещения вградената светкавица (очаквано) не се справя добре, а на високо ISO апаратът шуми доста.
Можете ли да ми препоръчате сравнително по-евтина (около 100-120 лв. да кажем) и достатъчно мощна външна светкавица, която да работи на батерии?
Може би темата ми е за базара, но понеже не търся нищо конкретно, а по-скоро питам за съвет, я пускам тук.

Публикацията е редактирана (31-05-05 13:25)

Отговори на това съобщение
 Re: Подходяща светкавица за FZ20?
Автор: ancho   
Дата:   31-05-05 14:44

Водещо число на 100 ИСО поне 36 - 38

Автор: asahi   
Дата:   31-05-05 15:03

Ако искаш да минеш тънко си вземи един синхронизатор за Фил-ката (може би има на Халите). Хем няма да ти се пречка по апаратчето, хем ще свети много яко. Праскаш в тавана и цялата стая грее! Само не се опитвай да я включваш директно в апарата преди да си сигурен, че издържа голямото напрежение на синхро-входа и.

Автор: Boby_   
Дата:   31-05-05 15:10

Благодаря за инфото!
Но идеята ми е по-скоро да разполагам с автономна от ел. захранването светкавица. Фил-ката си е добра като мощност, но е нужен контакт 220 волта, а това е крайно неудобно в повечето ситуации. Навремето имаше нещо като акумулаторче с 4 батерии 1.5 волта, което се носеше на рамо към нея, но отдавна се затри.

Автор: truly   
Дата:   31-05-05 15:44

Sunpak 383/422/433 но нямам идея като цени как са

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   31-05-05 16:01

Виж т.4 на този сайт
http://www.varna.net/t1/Photo-equipment.htm
Проверена е и още няколко души от форума си взеха такава и мисля, че също са доволни.

Може да не върха, но за 100лв. си е супер.

Само не съм сигурен има ли нова доставка, че бяха свършили.

Re:
Автор: mi5   
Дата:   01-06-05 13:42

Публикацията е редактирана (03-06-05 09:12)

Автор: mi5   
Дата:   01-06-05 13:42

В сайта на Metz има светкавици, които са за fz20- Mecablitz 36-2c е една от тях , a в сайта на дигитал-флаш тази струва 178лв с ддс.

първа  назад  1     всички  напред  последна