Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За мераците да се купува тънко и сигурността в ebay
Автор: digitalstore   
Дата:   30-05-05 20:34

Понеже много се пита безопасен ли е ebay ще ви дам пример как спокойно може да се сбогува непросветения с $3000,пък било то и в Америка.
Вижте този аукцион:
Въпроси:
1.Защо са пуснати чисто нови Canon EOS 1D Mark II на цена без минимален ценови праг за продажба?
2.Защо се продават 5 броя Mark II в рамките на няколко часа?
3.Продавача е с 100% позитивен рейтинг,но натрупан от закупуване на дреболии в общи линии.
4.Изпраща в чужбина без да дава подробности и изисквания относно плащането на продукта-демек без значение е кой и дали със собствена карта ще плати.
5.Опитва се с въпрос и отговор да подведе купувача,че притежава апаратите опоменавайки MFR#
До тук ще спра разбора,това са неща на пръв поглед само.
Извод:
Апаратите несаществуват и човека спокойно си прави 10 бона($) за 1 ден.
За мен това е 90% вероятна
измама.

Публикацията е редактирана (30-05-05 20:43)

Отговори на това съобщение
 Re: За мераците да се купува тънко и сигурността в ebay
Автор: ivo80   
Дата:   30-05-05 20:48

digitalstore, що говориш на изуст?
поинтресувай се как се продава в ebay и ще си отговориш на някой от въпросите, особено на първия

Автор: Георги   
Дата:   30-05-05 20:49

днес гледах тука в базара оферта за такъв :Р

тюх тъкмо мислех да го купувам :)))

Автор: timeless   
Дата:   30-05-05 20:49

Едно време ставаха тези шашми. Вече нещата в eBay се следят директно за точно такива измами. Човека малко или много е направил история. При измама от над 500$ могат да го проследят невероятно лесно. Това важи за тези които живеят в САЩ, другите да не рискуват. eBay си има много стриктни правила. Аз от там пазаря вече 2 год и нямам проблеми. Дори наскоро си купих обектив който нормално струва 300$ за 180$ точно от такъв отворен търг. Човека не му стана приятно но го прати и съм доволен!

Дата:   30-05-05 20:55

Ау,сори ivo80!Незнаех,4е си толкова навътре с ebay.
Ми айде обясни казуса,който тече в момента по еbay.

Дата:   30-05-05 20:59

I kak to4no 6te go proslediat,ako sled 7 dni,kato se iz4isti pla6taneto zamine za Germany da re4em.4udesno e,4e si kupil obektiv4e za $180-popadnal si na balama,deto neznae kvo prodava.

Дата:   30-05-05 21:05

Мислиш ли че някой нормален човек би рискувал да си опетни името и историята в САЩ за 10К. Нелепо е. Това не е като да продадеш Ферари за 200К и да си биеш шута за Мексико.

Иначе за онзи с обектива, не че не знае какво продава но при тези отворените търгове като не сложиш долна цена може да се прецакаш много яко
Пътрвият ми апарат го взех за 650$ с два обектива преди 3 години - Никон Н80, обективите струваха само 600$ пак подобна история.

Автор: Незнайко   
Дата:   30-05-05 21:05

digitalstore, май не казваш всичко което знаеш и се опитваш да заблуждаваш.
Всички сериозни потребители ползват PayPal.
Миналата година PayPal ми възстановиха цялата сума от един тарикат.
За сведение подобно мошеничество се преследва от ФБР и малко хора биха се осмелили
да мамят.

Дата:   30-05-05 21:12

I az polzvam PayPal i kakvo ot tova?PyPal moje da vazstanovi sredstva,ako mu e plateno ot potvarden adres i sobstvenik na karta i,dokato tova stane fakt i zapo4ne izdirvane na prodava4a v USA,znae6 li toi kade moje da e.V Severna Afrika,a tam znaete li kak dobre raboti FBR,kolkoto dobre raboti v BG sadebnata sistema.O6te pove4e za za 10 bona nikoi niama da si mradne prasta.
Estestveno,4e Amerikanec niama da go napravi,tova samo 4ujdenec bi go napravil,iasno e za6to.I vsa6tnost niama da spora,az sam dal tema za razmisal,pak koito iska da ia vzeme pod vnimanie.

Автор: Bilbo   
Дата:   30-05-05 21:13

digitalstore, мисля, че не е много коректно точно ти да пускаш такива теми, даже и да си прав.

Автор: Незнайко   
Дата:   30-05-05 21:18

Kакто вече казах се опитваш да заблуждаваш.
Определено си наясно с процеса на закупуване
от еBay и не ти прави чест да пускаш такава
тема, която е непълна и подвеждаща.
Кофти реклама си правиш.

Автор: Todd   
Дата:   30-05-05 21:19

Аз не знам кой какво е пазарувал и как но един мой приятел изгоря с 3000 eu есента .
И понеже баламите са 2 вида -едните ти ги търсиш а другите идват сами , та и аз се заглеждам за едно хапартче из Ebay .
Да видим до де щя я докарам [smilie25] .Само че шипинга ще е в USA а от там ще ми го донесат на ръка .По ми се види сигурно така .

Автор: n1x0n   
Дата:   30-05-05 21:20

Мда, примера не е много удачен.
Все едно да кажеш "не купувайте от магазините, защото някой път в някой от тях мога да ти продадат дефектна стока".
Ebay не е нормален онлайн магазин, а е аукцион - има си елементарни правила за подбор на продавачи, осигуряване на сделките и т.н. и т.н.
Пък и да пазаруваш по такава "невероятна" оферта от човек само с 9 сделки и то покупки?! Нали се сещаш колко трябва да си умен! [smilie23]

Автор: radolgc   
Дата:   30-05-05 21:22

az za malko da se precakam ot takova neshto,no se opitaha da prodavat tehnika chrz moja account,Obiknoveno taka pravjat,slagat auction za 1 den i ako se prodade njakoi si gushka parite,a se okazva,che uj az sum go prodal i az sum precakanija. No az vidjah auctiona predi da e prikluchil i sprjah vsichko i dokladvah v Ebay! Nai-vajnoto e da se svurjete s prodavacha i da se uverite che naistina toi prodava suotvetnata stoka i moje da prati v Evropa. zashtoto povecheto amerikanci ne iskat da prodavat izvun USA.

Дата:   30-05-05 21:25

Невиждам нищо лошо в това,нали всеки пита.Какво като сам точно Аз.От какво да се притеснявам,Аз проблеми с коректността нямам в БГ,нито в чужбина.Да съм излагал някой в БГ?Неразбирам какво смущаващо има в това,че попаднах на оферта,която ми направи впечатление и я дадох за пример на мнoгoто питащи.Ако искаш да изтря написаното,на мен ми е все тая.Отделих 15 минути да предпазя някой,щото като гледам хората дето са му bid-вали на тоя хубавец са все с под 30 feedback,което говори колко са наясно.Ти задаваш ли си въпроса,защо само такива са му се намяткали.

Дата:   30-05-05 21:35

Защото си пристрастен. Дори да си прав, пак казвам, обяснимо е че си посрещнат на нож. Все едно продавач в плод и зеленчук да обяснява как някой се бил отровил оня ден с развалено месо.

Дата:   30-05-05 21:36

Вижте сега,с мен несе хапете.Неслучайно съм задал въпроси,които всеки един трябва да си зададе преди да си купи нещо от там.Несъм казвал некупувайте,а да несе гледа само тънката лайсна,а да се мисли малко преди това.
Изразил съм лично мнение,а както се оказва несам бил много далеч от истината.
Няма нужда към мен да се обръщате с препоръки,може и в безлична форма да ги пускате във форума.С други думи дайте повече разяснение на питащите.Като некажеш нищо кофти,като изразиш мнение пак кофти-айде тогава приятно пазаруване.

Публикацията е редактирана (30-05-05 21:37)

Автор: Amigo   
Дата:   30-05-05 21:41

Welcome to NoPayPal!

http://www.paypalsucks.com/
http://www.paypalwarning.com/
[smilie11] [smilie11]

Дата:   30-05-05 21:45

Хм... "Тия са лоши, затова ползвайте нашите услуги" нещо винаги са ми били подозрителни, Amigo.

Дата:   30-05-05 21:47

Айде някой туко що спечели 400$ или изгоря с 3000$...[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: speedlite   
Дата:   30-05-05 22:18

Хм, сега ще ви разкажа случка от eBay...

Аз лично съм се парил там, и то от продавач с над хиляда положителни отзива (Power Seller).

Въпреки че бях абсолютно коректен, платих веднага и си разменихме три мейла с него (отговорите му бяха с по две думи), не само че не получих стоката, ами повдигна срещу мен процедура за неплащане (!) и се оплака на eBay че изобщо не съм установил контакт с него (!). [smilie9]

Писах му пак няколко пъти, сравнително любезно, да изясним случая. Не ми отговори изобщо. Поддържа пред eBay обвиненията си срещу мен.
Аз, съответно, също го обвинявам, но в такива случаи администрацията обикновено е на страната на янките, особено ако са Power Sellers. Сега чакам да видя какво ще стане. По принцип може да решат да ми спрат акаунта. Най-вероятно ще ми изгорят и паричките, добре че не бяха много ($185).

Чак впоследствие разгледах подробно отзивите за този човек и забелязах, че на стотина положителни се пада по един отрицателен, и то все с оплаквания за подобни необясними (за здравия разум) действия от негова страна.

Та така... колкото и да си отваря очите човек, никога не е късно да го изненадат.

Автор: ivo80   
Дата:   30-05-05 22:22

digitalstore, извинявам се, че те нападнах. Просто видях ника и отрицателно мнение за ebay, прочетох и първа точка и нататък не се задълбочих особено...
разликата в това дали ще обявиш начална цена $0.00 или $3000 е $4,55 начална такса, ще кажат хората колко са $4,55... е да, но защо тр да се плащат, не виждам смисъл.

Дата:   30-05-05 22:23

V PayPal ima6 record na payment-a,osven ako nesi platil s money order.Ako izvadi6 record-a za pla6taneto i pri lipsa da tracking # ot strana na prodava4a,nemislia,4e 6te si zagubi6 parite.

Автор: speedlite   
Дата:   30-05-05 22:30

digitalstore, не мога да ползвам PayPal, защото живея в България, нали се сещаш. Плащането ми е съвсем доказуемо, стига някой изобщо да отдели време да вниква в случая.

Но както и да е, сумарния ми опит от eBay е предимно положителен, пък и някои неща не можеш да ги намериш другаде.

Дата:   30-05-05 22:30

Ami logi4no e,kogato niama na4alna cena(minimalna prodajna)da neti puka kolko pari 6te mu vzeme6 na toia Mark II,a tova e strano pri polojenie 4e struva hiliadarki.Ako gi prodava niakoi sas seriozen feedback bih go prenebregnal tozi fakt,no pri tozi prodava4 e dosta samnitelno.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна