Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Цена на снимки??
Автор: bloody_mary   
Дата:   30-05-05 11:05

Ако имам снимки от някое събитие и вестник прояви интерес да ги публикува, на каква цена да им ги дам?
Нямам никаква представа [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Цена на снимки??
Автор: Георги   
Дата:   30-05-05 11:09

мисля че вървят 20тина лева от това, което съм чувал. освен ако не говорим за късметлийски кадър, който улавя нещо брутално като събитие :)))))

Автор: elmar   
Дата:   30-05-05 11:12

Те си имат утвардени трифи,така че не се притесняваи ако харесат нещо сами ще ти кажат колко струва! спокоино можеш да тръгваш на лов за сензации.....:)[smilie24] [beer]

Автор: BuzzFuzz   
Дата:   30-05-05 12:00

Ако дадеш снимки на в.Труд например и излезне в 1 брой на вестника около 50лв понеже публикуваха снимка на баща ми в 2 броя и му дадоха 100кинта.
Зависи от това колко се купува вестника те го изчисляват по някакъв начин.

Дата:   30-05-05 12:53

понеже снимките са от негатив какво вземат негатива или хартиеното копие?

Автор: special_k   
Дата:   30-05-05 13:06

Всички редакции има скенер за негативи. Хонорарите на щатните фоторепортери са различни от тези на външните автори. Ако на един щатен фоторепортер му пуснат снимка на първа, и тя е яка, и се връзва с главата, може да му се хонорува до 350лв. /24 часа/. При външните автори хонорарите са по-високи.

Дата:   30-05-05 13:34

дойде един фоторепортер от варненския в-к "Труд", хареса две снимки и даде пет лева [smilie11]
хонорарът им бил три лева на снимка и вероятно щели да публикуват едната
излиза че имам два лева бакшиш [smilie19]

Дата:   30-05-05 13:42

[smilie11]

Автор: Mimic   
Дата:   30-05-05 13:44

Усещам, че леко са те прецакали. Ама за следващия път ще си знаеш [beer]

Автор: pinko   
Дата:   30-05-05 13:49

Абе Блъди, много е относително туй с цените...

Като работещ за същите немски чорбаджии ще ти кажа, че ако си хванал Сакса как щипе стриптизьорка (Нина Чилова тоже става) и и мачка циците зверски поркан, и 1000 лева може да вземеш, ама ако си снимал Ретро Ралито например може и по 2 лева на снимка да ти платят[ezik]

Публикацията е редактирана (30-05-05 14:22)

Автор: SLR   
Дата:   30-05-05 14:28

Аз за по малко от 50 лева не вада апарата от чантата[smilie19] [smilie19] [smilie19]

Автор: papi   
Дата:   30-05-05 15:02

SLR ти изобщо ли не го вадиш...[smile]

Дата:   30-05-05 15:08

Ми да бе, Папи, ако ти го вадиш (апарата де) за по-малко от 50-100 лв начи подбиваш цените, просто е[ezik]

Публикацията е редактирана (30-05-05 15:09)

Автор: acidness   
Дата:   30-05-05 15:13

подбива цените??? вадя го за колкото преценя и толкова...

блъди, за какви снимки става въпрос???

Дата:   30-05-05 15:22

снимка на горящ автомобил (версията е че деца от квартала са го подпалили) + пожарна кола и пожарникари
съжалявам нямам скенер да ви я покажа
утре ще я сканирам и ще я пусна
вярно е че е съвсем аматьорска... [smilie8]

Автор: acidness   
Дата:   30-05-05 15:28

ами аматьорска, ама са те прецакали - поне пет лева е трябвало да ти дадат, даже и пет са смешна сума, ама за другия път ще знаеш - тия са големи гадове.... въпросния фотограф може и да се е подписал отдолу под снимката и е зел доста повече пари от тебе

Дата:   30-05-05 15:48

acidness, ми те толкова дадоха [smilie19]
явно са такива тарифите [smilie5]
все пак за първи път ми е и поне съм морално удовлетворена [smilie5] като се има предвид че преди три месеца не знаех откъде се хваща апарата

Дата:   30-05-05 15:52

Начи, да ви обясня с две думи политиката на немските газети...

Ако колата на С. Станишев, Бойко Борисов или въобще някой политик е одраскана с пирон, отгоре и се изцъкало птиче, посипала я е есенна шума или даже или е спукала гума, 50-100 лева, моооже...

Ако е запалена колата на Иван Петров от Долно Нанагорнище(примерно), (ако същия не е наркотрафикант, братовчед на Иван Костов, гадже на Нина Чилова или нещо подобно) 3-5 лева макс, ако изобщо излезе...

Търсят се и се публикуват снимки-злобарки, както е вътрешния жаргон[smilie11]

Автор: radolgc   
Дата:   30-05-05 15:56

5 leva za podobna snimka si e super cena!kakvito i pari da davat za reportajni snimki si e na smetka,i bez tova ne e trudno da se shtraka!

Дата:   30-05-05 16:04

благодаря на всички [smilie5]
нещата ми се изясниха [smilie24]

Автор: Stoevmobile   
Дата:   30-05-05 16:22

Автор: radolgc
Дата: 30-05-05 15:56
5 leva za podobna snimka si e super cena!kakvito i pari da davat za reportajni snimki si e na smetka,i bez tova ne e trudno da se shtraka!
По тази логика репортерите ще изпукат от глад - да не им публикуват по 100 снимки на ден?[smilie11]

Автор: ivo80   
Дата:   30-05-05 19:27

radolgc, ти малумен ли си или се правиш??
ако не се преструваш по-добре си мълчи на теми за репортажна фотография!!!

Автор: GuruMMX   
Дата:   30-05-05 19:43

Re: radolgc

".....5 leva za podobna snimka si e super cena!kakvito i pari da davat za reportajni snimki si e na smetka,i bez tova ne e trudno da se shtraka! ...."

A be pich,

Ti shte ne vzemesh da se haknesh v njakoj mujki zatvor za den dva, a? [beer] [shtrak] [thankyou]

Автор: ecobo   
Дата:   30-05-05 19:51

Вие май се бъзикате. Според мен ДОБРА снимка, без оглед на тема, жанр и т.н. не би трябвало да се продава под 20-25 кинта, макар че и това е малко. Всичко под това си е чист дъмпинг. Поне аз не бих продал под двайсетачка. И забележете, става дума за хонорар за публикация или наем на авторски права за точно определена цел. Ако трябва тотално да се продават авторски права, умножете поне по 20.
Лошото в БГ е, че на практика нямаме браншови организации, което неминуемо води до нереално ниски цени на услугите, в случая - фотографските. Всеки, знае или не знае какво прави, продава на НЯКАКВИ цени. А това е ЛОШО - за всички.

Публикацията е редактирана (31-05-05 00:30)

Дата:   31-05-05 23:27

това е снимката за която ставаше въпрос: https://photo-forum.net/i/132854&USER_ID=11235
от коментариите ви си направих следните заключения:
1.ако съм фотожурналист на свободна практика то ежедневно трябва да заснемам поне 10 (десет) събития от сорта на пожар, катастрофа, сбиване, природно бедствие и т.н. от сорта за да мога да изкарам м/у 30 и 50 лв. хонорар
или 2.да присъствам на поне едно от горните събития в което да участва VIP персона

Добре че не съм фотожурналист на свободна практика [smilie5][smilie19]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна