Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Dokolko moje da se viarva na Fil Aski ili dokazatelstvo che ne moje !SD10 VS 10D
Автор: boni   
Дата:   26-04-04 18:08

Четох подробно ревюто на чичко Фил за Сигма СД10 и по-специално сравнението и с Канон 10Д.
Гледайки тестовете веднага ми направи впечатление следното нещо – изходните файлове от Сигмата 3.5мп и Канона 6мп сравнени без обработка ясно показваха по-добрия детайл при Сигмата. След това изведнъж в теста където Фил Аски вдига изображението от Сигмата до 6мп и отново го сравнява с Канона се оказва ,според неговите думи,а и се вижда на картинките ,че Сигмата малко отстъпва по детайлност.
Обзе ме съмнение и изтеглих оригиналния файл на Сигмата (JPEG) ,след което го вдигнах до 6мп и го насложих с този от Канона… Резултата се оказа КОРЕННО различен ! Това което получих аз беше ОЧЕВАДНО по-детайлно изображение като на места с лекота се четяха надписи,които с Канона бяха просто мазня!
Извода е ,че или аз владея интерполацията по-добре от мистър Фил Аски или последният манипулира нагло аудиторията си…. Което е жалко.
Ще пусна резултатите довечера в собствения му сайт във форума на Канон и Сигма поотделно и ще ви дам линк да гледаме сеир!

Отговори на това съобщение
 Re: Dokolko moje da se viarva na Fil Aski ili dokazatelstvo che ne moje !SD10 VS 10D
Автор: borovinka   
Дата:   26-04-04 18:12

За Фил Аски винаги съм казвал, че е добре платен "независим" специалист ....

Re: Dokolko moje da se viarva na Fil Aski ili dokazatelstvo che ne moje !SD10 VS 10D
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   26-04-04 18:27

:))

Автор: J0R0   
Дата:   26-04-04 18:39

Бони, тука вече виждам явна реклама на Сигмата.
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: jumbo   
Дата:   26-04-04 18:58

ама той бони май е решил да минава в подкрепа на жоро и да си вземе сигма :-)та да не му се карам на само на жоро че снимките му са жъл..... ааааааа топли [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: junior   
Дата:   26-04-04 20:17

абе то и аз отдавна бленувам да правя от тези "топли" снимки.... (ама ще изчакам малко, че от 3 години не мога да си купя кола[smilie8] )

Снимка на Resolution Chart със Sigma SD9
Автор: assens   
Дата:   26-04-04 20:53

Ето две снимки, които направихме вчера набързо.. Сигма СД9, 50мм F2.8 ЕХ, студийно осветление...

Снимките са RAW формат, за да няма заблуда..

chart1
chart2

е, дано да са полезни на някой :)

Re: Снимка на Resolution Chart със Sigma SD9
Автор: Nikolai   
Дата:   26-04-04 21:18

Здравейте фотографи, снимачи, разбирачи и др. писачи :)
Някой да каже нещо за новият Олимпус C8080 ?

http://www.dpreview.com/reviews/olympusc8080wz/page2.asp

Или тук е на почит само DSLR ?

Re: Снимка на Resolution Chart със Sigma SD9
Автор: le_corbeau   
Дата:   26-04-04 21:31

А този въпрос какво отношение има към темата на boni ???

Автор: danikey   
Дата:   26-04-04 21:39

Boni kakav e tochno tvoia metod za interpulacia ??? i ima li neshto specialno v nego ili prosto vdigash goleminata na snimkata ot photo-shopa ?

Публикацията е редактирана (26-04-04 21:39)

Автор: niro   
Дата:   27-04-04 09:53

junior - Младши, не си само ти - аз от 5 г. се тамъня [smilie22] [smilie22]
Nikolaj - Адаш, наистина ако няма по-назад за C8080, по-добре да бе пуснал нова тема. Иначе мога да ти кажа, че за среден клас правят страхотни апаратчета, и в цветово отношение съм много доволен, обаче като видя вече някой апарат с повече от 5 Мп и с малка матрица, нещо почва да ме притеснява. Виж и семпълите, но и от др. гледна точка тая цена м/у 300Д и Д70 не е за пренебрегване.

Автор: jumbo   
Дата:   27-04-04 10:09

като се има предвид с какъв нискокачествен обектив е канона [smilie18] не е за пренебрегване

Автор: pinko   
Дата:   27-04-04 19:08

https://photo-forum.net/static/forum/2008-04/dfru2518.JPG
http://www.westol.com/~brettd/sd10/signature.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна