Автор: koljo
Дата: 26-05-05 16:51
стига сте яли човека! най-човешки ни пита нещо и аз смятам да му отговоря:
имам цифров апарат- Зенит . цифров е, щото има едно кръгло копче с едни цифри написани на него - 60, 125, 500. имаше и още май, ама не ги помня. много съм доволен от него, полу-професионален модел. батерията държи изключително много - всъщност, досега не се е налагало да я сменям, а го ползвам повече от 25 години. може би помага факта, че е със слънчева батерия, понеже над лупите отпред се вижда соларната клетка, която зарежда батерията. с много добра резолюция са снимките, а и има dpi-500 - рядко срещано при другите фотоапарати.
недостатък е, че чувствителността на матрицата може да се сменя едва през 36-39 кадъра, доколкото разбрах това е фабричен дефект, но вече свикнах с него. друг недостатък е чупещият се дисплей, който се оказа чупещ се в буквалния смисъл на думата, та се наложи да го махна и да сложа парче черен бакелит на негово място, за да не се осветява матрицата.
модела ми хареса главно, защото има опция да сменям лупите отпред и според желанието си да снимам по дългата или по високата страна на кадъра. лупата, която най-често ползвам, е Хелиос 58/2- специално разработена за слънчеви условия, резбата й е с диаметър 58 мм, а 2 е сигнатура за дебелината на самата лупа, от която зависи докъде може да се фокусира. освен това предимство са стабилното метално тяло и коженият каиш, тъй като човек може да си го окачи на врата или пък на закачалка, докато не го ползува.
горещо го препоръчвам на всеки, за съжаление модела е доста стар и вече не се продава като нов в магазините. решение е да се намери на старо от някъде.
добре дошъл на сайта и успехи! ![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
|
|