Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Cifrova ma6ina Konica QD21
Автор: urgan   
Дата:   26-05-05 11:40

Някой да знае нещо било то хубаво или лошо за тази машина, интересуват ме малко технически характеристики че гледах нет-а ама не намерих ништо конкретно.

Отговори на това съобщение
 Re: Cifrova ma6ina Konica QD21
Автор: yan   
Дата:   26-05-05 12:20

пусни в гугъла: "konica minolta anti" или нещо подобно! Има "легенди" за този модел. Преди 2-3 години се е вдигнал голям шум и в Япония. Има много разочаровани собственици и доста образувани дела срещу дилърите в азия и австралия.
преди 1 година имах оферта за такава машина от Япония за 13000$. Естествено я отказах и след 4-5 месеца вече струваше 9500$ и след това изчезна(не вярвам някой да си я купил).
Имат технологични дефекти и т.н.
БЯГАЙ ДАЛЕЧЕ![smilie24]

Дата:   26-05-05 12:28

Добре де фото Венчо не е ли такава или се лъжа, a пак тука http://www.rkequipment.com/cgi-bin/Results.asp?Cat=178 я гледам на 28.000$ или някаде там. Начи машинката неште да работи инати се еми тогава здраве да е[smilie21] [smilie21]

Дата:   26-05-05 12:34

с такава е.
изкопирай нещо (напр.13х18) на нея и сравни с някоя фронтиера например

Дата:   26-05-05 12:41

цените на тоя сайт са супер[smilie5]
да не са от преди 2 год.?

Автор: djidji   
Дата:   26-05-05 12:45

серията QD21 беше революционна за времето си, мисля че това е първия цифров минилаб, в смисъла на МИНИ! фотолаборатория. Има различни модели QD21, като upgrade path между тях.... абе да кажем че не е тривиален. Ако разполагаш с добре обучен персонал и имаш квалифицирана поддръжка (!!!!) можеш да работиш добре с такава машина. Ако някой ти предлага да ти я внесе втора ръка от чужбина, моят съвет е да пропуснеш, това си е котка в торба. Или поне да се убедиш в какво състояние е + консултация с гореспоменатия квалифициран support(!!!!!!). Както при всяко нещо, версия 2 е по-добра от версия 1, версия 3 > 2 и т.н. В момента Konica Minolta предлагат доста по-модерни машини, което не значи, че трябва да забравяме старите модели. Успех...

Дата:   26-05-05 12:51

за тази машина трябва техник на щат![beer]

наистина нещо по-по-ново!

Дата:   26-05-05 13:04

yan, ако позволиш, не съм съгласен с теб. Не техник, трябва инженер на щат! Но това важи и за друга апаратура. Да се научим, че "момчето, което ми гледа компютрите" е възможно най-грешния подход.

Дата:   26-05-05 13:19

това казвам и аз, не знам как ти е прозвучало![beer]

има доста по-безпроблемни машини. мисля, че избора на urgan не е правилен (освен ако той самия не е инж. със добри познания по механика, електроника като основа и доста други познания като надграждане над основните).
пък и машините са за копиране на снимки, а не за дипломна работа на "майстори".

Дата:   26-05-05 13:35

Не сам инж. но ме грабна това че е на по понопсима цена от другите лабове, ноо се съгласявам с вас че не е добар избор.
А цените в този сайт са от тазо година.

Дата:   26-05-05 13:54

Ехххххх да имаше някоя такавва хубава машинка за тез пари както на рекламата на Ариана "Ех мечтиии"

Дата:   26-05-05 14:27

едно е да си купиш DSLR в кутия от adorama.com, съвсем друго е минилаб втора ръка от чужбина, в такова приключение ще се вкараш... не зависимо от марката и модела.

Дата:   26-05-05 14:43

Съгласен съм с теб и аз не обичам техника втора употреба, но понякога само понякога обмисляш такива разрешения на проблема поради фактора ПАРИ. Но се стараем да избягваме от този фактор та да не ни изяде[smile] [smilie5]

Дата:   26-05-05 17:59

Трябва да вземеш "търговско" решение.
Най-лесно е да се набуташ с една нова машина
за около 150 000 лв.(заем от банка или лизинг ще вземеш без проблем).
След това работиш оклоло 3-4 години , ще я изплатиш и тя цената й станала около
30-40000лв. Т.е. вече си на оклоло минус 100000-120000. Ще ти остане само труда.
Е и някоя голяма фирма (ФУДЖИ, КОНИКА) през това време ще е изкарала някой лев ако се сещаш от кого[smile]

Това не трябва да те накара да купиш някоя морално остаряла кошница, да се правиш по цял ден на майстор и вместо снимки да правиш
машини, платки , зъбни колелета и др.

Ти как смяташ? (както се казва в една реклама)[beer]

Дата:   27-05-05 09:04

Това е правилният избор и почти е решено вече, такаче да си пожелая успех!

Дата:   27-05-05 10:37

urgan, с риск да ме обвинят в реклама, списание ФО, бр 1-2/2005, задна корица

Дата:   27-05-05 11:41

Бих ти препоръчал да се посъветваш с повече хора преди да вземеш окончателно решение.
Не робувай на марки и не вярвай на вманиачените към някоя марка.
Мога да ти дам доста инфо за някои модели.
Ако искаш дай телефон за връзка.

Успех![smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна