Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Софтуер на много ниски цени
Автор: Vinsent   
Дата:   26-05-05 11:09

Намерих този сайт http://www.software-disks.com/. Много примамливи предложения!
Някой пазарувал ли е от тях? Дали, купувайки от тях, ставаш законен собственик на съответния софтуер?

Отговори на това съобщение
 Re: Софтуер на много ниски цени
Автор: Darksorrow   
Дата:   26-05-05 11:12

[smilie5] [smilie5] [smilie5]
Надай се [smilie19] [smilie19]

Автор: krassimire   
Дата:   26-05-05 11:13

Не

Автор: SLR   
Дата:   26-05-05 11:16

Adobe Acrobat 6.0 Professional- $79.95[smilie18]
You Save: $570.00[smilie18]
Как мислиш,каде има такова намаление освен на площад "Славейков"???
Тия или са българи,или китайци[smilie18]
[beer]

Автор: Darksorrow   
Дата:   26-05-05 11:16

"Be aware that you will not be able to register the software with the manufacturer. Some of these products cannot be updated on-line."

Ебати наглеците, обаче [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: Георги   
Дата:   26-05-05 11:18

ами не :)

Дата:   26-05-05 11:20

Darksorrow, твоят отговор беше най-изчерпателен! Thanks![smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: asahi   
Дата:   26-05-05 11:30

Лицензите са географски локализирани. Много е спорен казусът дали е законно да работиш в Бг със софтуер, закупен в САЩ, напр.

Автор: pinko   
Дата:   26-05-05 11:36

Като стана дума за софтуер, та се сетих - казаха ми, че Фотошоп елементс 2, дето идва с 20Д-то, можел за ~250 долара или нещо подобно да се ъпгрейдне на CS2, и ако е така, трябва ли 20Д-то да е купено от БГ (мойто е оттук, ама има много американски) и кой в БГ продава тоя ъпрейд или квото е там.

Щото за ~400 кинта немам нищо против да се обзаведа с легален ФШ[ezik] [ezik] [ezik]

Автор: Avi   
Дата:   26-05-05 11:38

asahi написа:

> Лицензите са географски локализирани. Много е спорен казусът
> дали е законно да работиш в Бг със софтуер, закупен в САЩ,
> напр.

доколкот' знам, за да ти е легален софтуера в БГ трябва да имаш фактура, издадена от българския дилър на продукта.

Автор: jumbo   
Дата:   26-05-05 11:59

на нас не са ни правели проблем за закупени виндолси и абонаменти за цялата гама директно от микрософт щатите (щото бяха в пъти по-евтини от бг) а фирмата са я проверявали не еднократно

Дата:   26-05-05 12:07

jumbo, а как се купува от Щатите - онлайн или трябва да имаш там човек?

Автор: yan   
Дата:   26-05-05 12:11

обикновено при проверки търсят БГ фактура!

Автор: kirilius   
Дата:   26-05-05 12:55

За този и други подобни сайтове получавам редовно спам. Не се лъжи, това са мошеници при всички случаи:
1 случай) Даваш парите и сваляш пиратски софтуер
2 случай) Даваш парите и пиеш една студена вода, защото нищо не можеш да свалиш.

[smilie19]

Автор: jumbo   
Дата:   26-05-05 12:59

шефа беше там и ги купи от централата на микрософт
сега всеки месец получава ъпдейти защото има годишен абонамент за всичко а микросфт

Автор: ecobo   
Дата:   26-05-05 13:43

Това със софтуера в БГ е ужасна работа. Аз дадох над 4000лв за Адобе Дизайн Колекшън, а в Щатите същото струваше ~1000 долара. Но е верно, че лицензите са обвързани с конкретен регион. Аз като купувах проучвах въпроса. Едни колеги в Сливен имаха големи ядове със софтуер, купен от outpost.com, ама се разминаха без санкции - не знам точно как.
Мен ми е чудно защо да не важи лиценза тук, след като така или иначе си кихаш мангизите и точно определена част от тях отиват при производителя, коет е целта на последния. Тук май нашите фирмички се забъзикват с потребителите, мамка им измекярска[smilie9] Били ми давали версия с кирилица, само дето 50-те шрифта, които идват с Илюстратор, нямат кирилизация, а така или иначе си ги плащам.

Автор: asahi   
Дата:   26-05-05 14:32

Защото има регионална политика. Не купуваш само кашон (пакет) със софтуер, а и поддръжка (съпорт). Нивото на поддръжката е друга работа.

Шефа на Джъмбо трябва да е бил голям отворко, след като е принудил някой служител да наруши маркетинговата политика. (Дали не са играли голф? Или са пили мускатова?)
Това хич не е масова практика. Между корпоративни клиенти обаче понякога се получава.

Автор: n1x0n   
Дата:   26-05-05 14:42

pinko, това за ъпгрейда е вярно, но важи само за PS Elements който върви с продукт, купен на територията на US.

Факт е че продажбите са регионални, т.е. PS купен в US да се използва в БГ е нарушение на лицензионното споразумение. Хватката в Европа е, че не могат да те пипнат за това, с други думи имаш ли оригинален продукт - реално няма за какво да те осъдят, нито могат да ти конфискуват нещо което си платил от джоба си. Така работят еворопейските закони и затова американските компании си го връщат с по-високи цени.

Интересното е, че всяко копие на Photoshop CS2 може да бъде легално инсталирано на 2 машини, което си е малка стъпка напред в нещата.

Дата:   26-05-05 16:27

n1x0n написа:
> Интересното е, че всяко копие на Photoshop CS2 може да бъде
> легално инсталирано на 2 машини, което си е малка стъпка напред
> в нещата.
>

Това не съм го чувал! Официално ли е? Ако е, веднага ще се ъпгрейдна и купувам още един комп[smilie24]

Дата:   26-05-05 17:06

Абсолютно официално е това, дори в момента се прави една петиция към Адобе от редица известни фотографи да увеличат този брой на 3. Надали ще стане, но и 2 си е далаверка.

Дата:   26-05-05 17:10

Далаверка си е и още как! Едно е $800, друго е $1600. Разликата веднага отива за обективи[smilie3]

Дата:   26-05-05 17:22

Откровенно казано аз съм категорично убеден в правото си да слагам купеният от мен софтуер на всичките компютри на които бачкам, но това е една друга и доста спорна тема.

Както и да е, вчжното е че ако някой си е взел 20D от САЩ и има познати там, може чрез тях да се сдобие с легален Photoshop CS2 за доста добра цена.

Автор: P_H_V   
Дата:   26-05-05 17:49

излиза, че ако си купищ от щатите лаптоп с инсталиран уиндоус, излизайки от територията на страната, мигом ставаш нарушител, а?

Автор: Mimic   
Дата:   26-05-05 18:02

Аз ползвам във Франция лаптоп купен от Щатите от България. Що съм аз [smilie5]

Дата:   26-05-05 18:08

P_H_V за bundled/preinstalled софтуер има някакви особени правила... то затова у нас най-продавания Win е ОЕМ версия.

Mimic - направо си изгорел, като съчка в камина. Българския Жан Валжан! [smilie21]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна