Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ако фотографията е религия ...
Автор: Julius   
Дата:   25-05-05 22:39

... на кой Бог се кланяте? [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Ако фотографията е религия ...
Автор: msld   
Дата:   25-05-05 22:41

svetlinata

Автор: pinko   
Дата:   25-05-05 22:41

На БогаНаХубаватаОптика[ezik]

За да не ни затворят темата, ще се цитирам сам:

Аз динайъл всички теми, несвързани с фотографията, но тъй като всичко е свързано с фотографията, нищо не динайъл...

Публикацията е редактирана (25-05-05 22:44)

Автор: El_Fuego   
Дата:   25-05-05 22:48

https://photo-forum.net/static/forum/2008-09/ereb6042.JPG
http://smilies.sofrayt.com/fsc/bow.gif

Автор: stranger   
Дата:   25-05-05 23:06

ма има ли уловки в тая тема [smilie5]

да не се окажеме пак на ливадата да хрупаме трева [smilie5]

Дата:   25-05-05 23:14

Засега не. Просто темата ми хрумна случайно.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   25-05-05 23:17

Не виждам как фотографията може да бъде религия. Няма връзка, няма смисъл.
Подчертавам - аз не си го представям никак...може и да е възможно за някои [smilie7]

Автор: stranger   
Дата:   25-05-05 23:20

еми понеже твърдяхме че изкуството е религия

и фотографията ако е изкуство и тя значи в кюпа с поповете [smile]

Дата:   25-05-05 23:25

Аз не съм си изяснил понятието "изкуство" освен като: постоянно употребявана дума за какво ли не [smilie5] /а пък за религия да не говорим/

Автор: doktora   
Дата:   25-05-05 23:31

Ами,донякъде!Мен почти ми действа упойващо.Когато съм с апарат в ръцете,изключвам от околния свят и се оставям на инстинкта си.Малко съм като друсан.

Автор: zoomaniak   
Дата:   25-05-05 23:32

на светлината [smilie24]

Автор: Li_Na   
Дата:   25-05-05 23:32

... И все пак, ако фотографията е религия... како се случва с атеистите?

Дата:   25-05-05 23:33

Може и така да е, Моби. Ама с тоя F1, кой те знае колко народ си "Канон"-изирал! [smilie7]

Дата:   25-05-05 23:42

Атеистите ли? Връчват им по една Скина.

Автор: P_A_D_D_G   
Дата:   25-05-05 23:46

Аз приемам фотографията като изразно средство. Ако и изкуството е изразно средство, то фотографията е изкуство.Ако изкуството е религия то и фотографията е такава. А господа е светлината, защото фотография в превод значи нещо като: Рисуване със светлина.
[smile]

Публикацията е редактирана (25-05-05 23:47)

Автор: Li_Na   
Дата:   25-05-05 23:51

Фотографията... тя не може да е религия...
Религията предполага абсолютната вяра и следване волята на един Бог, който е над теб и над всички около теб. Фотографията е СВОБОДАТА да избираш своята вяра, да следваш собствения си усет, да създаваш сам своя свят. Няма Богове тук...

Дата:   25-05-05 23:56

Да, фотоапарата може да бъде специална вещ, сакрална вещ [smilie5] , ако с него сте преживели много, или ти е помогнал много, или ти е спомен.
Аз въртя различни апарати и нямам много специален все още, или особен в личен план - дето съм направил снимка, или съм бил с него на особено място [smilie2]
Имам един Велтафлекс, спомен от приятел /вече не между нас/, които ми подари като ме приеха да уча фотография. С него съм правил и много снимки на разни места, когато мерака е най-голям. Той ми е по-специален, въпреки че вече е доста учукан, а имам чисто нов такъв друг, ама не е така важен [smilie3]
Може би по-специално усещане ми придават едни стари мехови апарати, преживели войните...и попаднали в мене. Въпреки, че нямам нищо общо с тях, просто ги приемам за по-специални.
Първият Зенит 11 също никога не си го продавам, защото тея 180 лв. колко ги търсих...а и доста фото с него направих тогава.[smilie7]

Дата:   26-05-05 00:12

Li_Na, в съвременния вариант в който познаваме религията е така, както казваш и паралел между нея и фотографията е невъзможен. НО /защо все изниква по едно НО [smilie11]/, всъщност една религия би трябвало да носи именно свобода на хората, а не да им налага готови ценности, вяра и т.н. Бях чел някъде, че в Япония има един храм на Буда, в който няма статуя на Буда, а само един пръст, който сочи към небето. Това е много символично, тъй като всички месии, пророци, аватари и т.н. са казвали едни и същи истини с разликата, че са говорели на различни хора, живели са в различни епохи и няма как да са звучали еднакво. Проблема идва от там, че хората вместо да ги слушат, и да ги използват за собственото си духовно израстване, те започват да им се кланят и така затъват в своето развитие. В случая най-подходящ е Ницше: "Единствения начин да се отблагодариш на своя Учител е, като НЕ оставаш цял живот Ученик."

Автор: Amigo   
Дата:   26-05-05 01:28

Julius, ти говориш с мъдростта на просветления фотограф [smilie3] [smile] [smilie5], преминал отвъд битийността на такива ненужни и нисши догматично-религиозни аксесоари като марки, камери, обективи и прочие несъществени неща [smilie18] [smilie18] [smilie18] [shtrak] с кой пръст снимаш btw?[cool][smile] [smilie5] [smilie18] [beer] [beer] [shtrak]

Автор: ivo80   
Дата:   26-05-05 03:12

абе вие няма ли да спрете да пиете[smilie11]

Дата:   26-05-05 03:20

[beer]

Автор: luxor   
Дата:   26-05-05 20:49

az wse o6te se 4udia shtrakaneto w 4istia si wid do kakwa stepen moje da e twor4estwo izob6to, puk ti za religia gowori6.........[smilie7]

първа  назад  1     всички  напред  последна