Автор: J0R0
Дата: 26-04-04 13:28
Чакайте малко колеги, тия въпроси би следвало да се задават към редакцията на списанието, а не тук.
Фото Форум не може да нарежда на сп. Фо какви и кои снимка да отпечатва. Нито може, нито има право да договаря хонорари или каквито и да е взаимоотношения от името на авторите, които публикуват тук.
Лично аз мисля, че когато се отразява една изложба в някоя медия медията има право да използва снимки от изложбата.
Право на журналиста е да преснима снимките картините или скулптурите, за да покаже на аудиторията си за какво става дума.
Ние, като медия, също снимаме на изложби, показали сме тук снимки от Фотоваканцията, Фиестата, изложбите на Коника, Канон и Фотожурналистика. И смятаме, че по този начин си вършим работата и информираме нашите читатели. И че няма закон, който да ни забранява да си вършим работата именно по този начин.
Ако има такъв закон, то той би бил в сила за всички медии, печатни и ТВ. И тогава отразяването на изложби би било невъзможно, както в пресата, така и в електронните медии.
БНТ също не ме попитаха лично, когато показаха в кадър моя снимка от последната изложба.
Слагаме край на темата.
Няма нужда от повече приказки.
Ако авторът успее да осъди сп. ФО, то надявам се по същия закон и аз после да мога осъдя доста медии, които са показвали мои снимки :-)
https://photo-forum.net/joro/emoticons/stop2.gif
|
|