Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Па да питам нещо за сканирането
Автор: vladimir666   
Дата:   24-05-05 15:52

Снимам с лентов апарат и ми се налага да давам негативите за сканиране. Във фотото ми сканират всички снимки на една резолюция , но като големина на файла са много различни. Една снимка е 780кб , а друга 350кб. На какво се дължи това? Да не е нещо свързано с цветовете? Проблема ми е , че докато компресирам една снимка от 780кб на 140кб и тя дава фира .
Бихте ли ми препоръчали някакви програми за компресиране , освен Фотошоп?Къде в София сканират качествено ?

Благодаря предварително [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Па да питам нещо за сканирането
Автор: multiface   
Дата:   24-05-05 16:01

бул.Витоша 104...сканират качествено и могат да ти дадат необходимата информация[shtrak]

Re: Па да питам нещо за сканирането
Автор: dekov   
Дата:   24-05-05 18:47

Разликата в големината на файла се дължи на това, че колкото по пъстра е снимката толкова в Jpg има по-вече информация.Ако има равни повръхности то ги отбелязва с едни обобщени стойности.
Грубо обяснено прилича на това: Изпращам ви информацията за едно детско блокче за рисуване и вие получавате корицата а за белите листа ви пиша : има 20 бели листа(вместо да ви ги изпратя) и вашата програма записва вече 20 реални листа. Нещо такова, дано се разбира.
Поздрав
Деков

първа  назад  1     всички  напред  последна