Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Auto Focus???
Автор: DStefanov   
Дата:   21-05-05 14:01

Има нещо което не ми е ясно много, то има доста неща които не са ми ясни, ама тези три режими на фокусиране съвсем.
1. 5 area multi-point AF
2. center AF
3. 5-step Manual

Моля обяснете ми какво значат тези режими. Аз ли ги избирам или това става автоматично?
Има ли значение качеството на снимката от това кой режим е избран? И въобще на практика как преценявам кой режим да избера. Много ще съм Ви благодарен.

Отговори на това съобщение
 Re: Auto Focus???
Автор: Avon   
Дата:   23-05-05 19:58

1.5-area - aparata izbira v koia ot 5-te tochki/zoni na snimkata da tarsi obekta, po koito da fokusira. Obiknoveno tova e nai-blizkia obekt - t.e. v koito uchastak otkrie nai-blizak obekt - v/u nego fokusira

2.Center AF - izbran e centralnia senzor - t.e. aparata vinagi fokusira taka che tova koeto e v centara da e na fokus.

3.5-step manual - tova niama nishto obshto sas senzorite. Kazva ti kolko sa fixiranite polojenia, m/u koito ti pozvoliava da izbirash sam "rachen" fokus. Primerno 20cm, 30cm, 50cm, 2m, bezkrainost (eto ti gi 5-step).

T.e. ako rehishs ti da fokusirash (a ne AF), tova za polojeniata koito imash

-Ti gi izbirash ...veroiatno...koia e kamerata?

-Razbira se che ima - ima li znachenie koe e na fokus:)

-Izbirash tova koeto ti e nai-udobno. Ako iskash aparata da preceniava - 5-point t.n., ako iskash ti vinagi da si siguren kade e fokusiral - centralnia...BTW, povecheto hora izbirat centralnia za da stavat greshki (az snimah deteto, a to fokusiralo na katerushkata)

Re: Auto Focus???
Автор: DStefanov   
Дата:   24-05-05 03:16

Благодаря ти за изчерпатения отговор. Мисля че те разбрах добре. Остава само да експериментирам. Камерата е SONY DSC-P200.

първа  назад  1     всички  напред  последна