Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 камера
Автор: crazyman   
Дата:   22-05-05 13:57

Моля препоръчайте ми камера до 900 лв.
Ако можете кажете какви характеристики са важни за камерите.
Фотоапарат ще си купувам по късно.
Камерата е за любителски (домашни) филмчета.

Отговори на това съобщение
 Re: камера
Автор: Amigo   
Дата:   22-05-05 14:19

Има хубави камери и в Техномаркет, и в Технополис, и в магазина на Сони в бившия ЦУМ. За съжаление линковете на Техномаркет не се отварят, но най-добре е да отидеш на място и да ги видиш. Вече има добри цифрови камери с повече опции за по-малко пари. Не гледай цифровото увеличение, а оптичното.[cool][smile]

http://www.technopolis.bg/searchguru.php?p=0&pricefrom=700&priceto=950&equ_id=1057&orderby=1

ето ти още един линк
http://www.electron.bg/index.php?cPath=53&page=1&sort=3a&DDMid=7a199918805ef3592e3756e3e8dabf26

Публикацията е редактирана (22-05-05 14:21)

Автор: snake79   
Дата:   22-05-05 14:21

И по възможност взимай камера 3CCD.

Автор: Mimic   
Дата:   22-05-05 14:21

Тук не съм съгласен. При видео камерата нещата не стоят както при апарата и цифровото увеличение също е от значение

Дата:   22-05-05 14:26

Mimic, аз имам камера с 10Х оптичен и 500 цифров и ще ти кажа, че съм използвал най-много до 20 цифров, защото след това става пълно мазало.[smilie10] [smilie5] така че ако си купувам нова камера някой ден, ще гледам да има повече оптичен зум, а цифровия изобщо не ме интересува.

Автор: Mimic   
Дата:   22-05-05 14:33

Не казвам, че оптичният не е по-важен от цифровия. Аз камера нямам, но съм снимал с такава и оптичният определено не и беше достатачен, и докато за една снимка 10х цифорово увеличение би било убийство за кадъра, при филмчето това няма да е чак такъв проблем - е освен ако не търсиш професионално качество де

Автор: nemchev   
Дата:   22-05-05 14:36

cifrovia zoom e pulna tragediq...ne ti trqbva izob6to tva ne6to.....nito za video nito za foto kamera....

Дата:   22-05-05 14:54

При фотоапарат може би повече работа да свърши цифровото увеличение понякога; с олито като му надуя докрай зума - общо 30 оптичен+дигитален и на снимка, правена от около 6 метра, мога да прочета букви и цифри, които са с оригинален размер от около 4-5 мм![smilie3] [smile]

Автор: rolla   
Дата:   22-05-05 15:22

имам камера JVC GRD73E,струва 740 лв.,доволен съм от картината много,но от звука нещо не съм...чува се един неприятен шум когато пускам филма на дисплея на камерата.Когато го пусна на телевизор не е чак толкова зле ,но пак се усеща.Няма изход за външен микрофон а вградения е близо до касетката и явно записва шума от въртенето й.Увеличението е 16х оптично-до 700 цифрово и като надуя до 700 се вижда един голяяям пиксел на дисплея,ха ха ха.Абсолютно неизползваем е(горе долу до 20х става).Забравих да кажа че филм съм записвал само на видео-касета и съм много доволен от качеството,но не съм свалял на компютър щото ми е слаба машинката а и нямам кепчър карта,и за това не знам какво ще е положението там.До колкото четох из нета било също доста добро.Има 1.3мпкс за снимки ,но на 1/6" матрица е абсолютна глупост,мога да ти пратя малко семпли да се разочароваш,но те всички видео камери са така.Снимки се правят с фотоапарат.

Дата:   22-05-05 15:27

За смимки ще си взема фотоапарат , сега избирам камера. Благодаря на всички отзовали се. Засега разбрах , 4е цифровото увеличение е без зна4ение. Камерата да е 3CCD ( каквото и да е това) матрицата да е равна или над 1/6"

Дата:   22-05-05 15:31

ето ти още един линк
http://market.dir.bg/scat.php?id=315&p=2&vij=e&o=p

Дата:   22-05-05 15:52

оп,грешка,:)))не е 1.3мпкс а 0.8мпкс(1024х768) мойто JVC.
За матрицата-по-голяма от 1/4" няма да намериш в тази ценова гама(сони имат такива).
3CCD-до скоро използвани само в професионалния клас видеокамери,не знам дали вършат същата работа при по ниския клас камери (май само Панасоник и JVC имат 3CCD за сега)
Представлява нещо като три отделни матрици за трите осн. цвята,поставени една върху друга.Казват ,че цветопредаването е по-добро ,но аз нямам база за сравнение за да изкажа мнение(но сигурно е така).

JVC-то ме кефи защото има освен av/dv изходи и av/dv входове,което ще рече че можеш да си преобразуваш аналогов филм от видеокасета във цифров формат на компа и обратното-да си записваш филми от CD на видеокасета(ако ти се наложи:)))

Публикацията е редактирана (22-05-05 15:56)

Дата:   22-05-05 15:54

1/6" матрица имат канон за около700-800 лв. на линковете дадени по горе

Дата:   22-05-05 15:58

1/6" е по-малка от 1/4"!!!

Публикацията е редактирана (22-05-05 16:01)

Автор: bosilek   
Дата:   23-05-05 02:19

Az imam Panasonic NV 120 s 3CCD, 10x optichno
Dosega sym dovolen, pravi hubavi snimki i pri izkustveno osvetlenie, ima dosta nastrojki.
Opredeleno izvyn optichnia zoom drugia ne vyrshi nikakva rabota.
Misleh da opitam s tele konvertor x1,4 prodavat x ~ 65 leva, no zasega izchakvam.
Za snimki zabravi, vypreki che e 1,7 MP, no ne mozhe da se sravnjava dori s obiknovena sapunerka. E, ako njama drugo, vyrshi rabota za spomen, no nishto drugo.
Chovek triabva da vnimava s rychnite nastrojki - ako ne gi vladee, po dobre na avto.
Gledaj i LCD displeia. Nastrojkite sa vazhni ako iskash da snimash kakvoto i da e osven snimki na dvora, na decata ot 2 -3 metra /e malko preuvelichavam, no.../
Otivash v Technomarket, izbirash 3 -4 kameri i karash da ti gi demonstrirat, snimash razlichni planove i osvetlenia, sled tova iskash da ti gi pusnat na goliam televizor - az taka si izbirah mojata i gi vyrtjah edin chas, no sled tova znaeh kakvo kupuvam i sega sym kato cialo dovolen.

първа  назад  1     всички  напред  последна