Автор: Stoevmobile
Дата: 21-05-05 21:32
Thor,
недей ми скъсява х3 зумчето 70-200, (вече ми уби вечерта с онези снимки, дето са суперски, ама ме натъжиха)
За обектива EF 70-200mm/2.8L IS USM бих искал да кажа, че е едно великолепно обективче, дето и "Враговете" от Никон биха се съгласили, че "става" за снимки.
Къде са предимствата - обектива има много бърз и правилен автофокус при всякакви условия, качен на 20D.
Не съм го сравнявал с подобното Никонско "оръжие"'. Може и да са близки или еднакви.
За DOF-а, не мога да определя, за мен е приятно, но пак отбелязвам, че нямам база за сравнение.
Приятното е , че мигновеното фокусиране и стабилизацията дават някакви надежди, които се срутват на момента, когато погледна и се сравня моите снимки със снимките на някои „птичари” снимани с 75-300..
Иначе за снимките на улицата е невероятно – бързо и точно, едва ли има по-добро варио.
И снимки правени дори на JPEG изглеждат добре...
Това е репортерски обектив – когато е необходимо бързодействие от ръка, на улицата, в залата ..
Тежи ужасно много и уморява, ако прекалиш в мераците за снимка.
Ще е интересно да го сравним с някой твърд – има 23 елемента в 18 групи(да се разбира стъклария), тежи колкото слон и половина,
8 пластинки на диафрагмата, подобрение спрямо не IS модела имало, на f/32 успях да снимам от ръка с изключен IS, а резултата не е толкова плачевен и качих снимката у профила си.
Бих се зарадвал, ако някой е навит за тестове, ще си бъда в София третата седмица на Юни.
|
|