Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Технически въпрос ако може...
Автор: Krassy   
Дата:   23-04-04 16:24

Вижте този кроп:
https://photo-forum.net/i/15986&USER_ID=489
Това е снимано на 3 мегапиксела (но ефекта е същия и на 6) с Canon 300D с няколко светкавици, на 1/200, 100 АСА, бленда 29, на 300 мм варио от 3 метра. Парченце ябълка от коктейл. JPG fine. Увеличено на 300%.

Снимано е с новия обектив на Canon Ultrasonic III USM 75-300 1:4-5.6

Ако сложа стандартния този неприятен ефект го няма...

Та въпроса ми това дефект ли е на обектива (странно как, щото физически не мога си го обясня), или просто е достатъчно рязък и това е матрицата, която запознатите знаят, че червеното е през ред, синьото също.

Благодаря предварително за евентуалните компетентни мнения... [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Технически въпрос ако може...
Автор: jumbo   
Дата:   23-04-04 16:38

ухаааа [smilie7] [smilie7] [smilie7] [smilie7]
макар от този обектив качество не може да се очаква [smilie9]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   23-04-04 16:48

Бъди сигурен, че стандартния ти е по-рязък от този.
Пробвай без JPG, тои смазва така по границите. Ако имаш възможност пробвай с 10Д.
Това може и да е от софта на апарата, има засилен шарп /300Д/.

Автор: jumbo   
Дата:   23-04-04 16:59

освен това максимална диафрагма не значе максимална рязкост, понякога води до максимални проблеми [smilie18]

Автор: pinko   
Дата:   23-04-04 17:06

Така си е, адаш, тоя обектив (имам го същия)на дългия край най-добре работи на бленда около 8-11, нагоре ЗАГИВА[smilie23]

Моби, какъв засилен шарп те мъчи, канона шарпва колкото му кажеш, аз съм си направил собствени параметри, шарпена го правя в ФШ, по-добре се справям от апарата в тая работа[smilie7]

Автор: Gafa   
Дата:   23-04-04 17:07

ти наред ли си на снимаш коктейли с тоя обектив
аз моя 70-300 го ползвам само за кеф и удоволствие
вземи си по скъп обектив от серията L
скоро Гуро си продаде неговия
и се снимат такива неща в RAW
дай целия файл

Дата:   23-04-04 17:08

Точно за него не мога да бъда сигурен че е по-рязък, първо, защото струва мижави 100 долара, защото е с пласмасови лещи, защото в самия сайт на Canon за обективите казват че маже, защото... много зашото но както и да е.
JPG по формула не замазва ръбовете, напротив, разрошва ги. Относно софт-а на апарат-а - може да се каже че изобщо не sharp-ва.
Освен това я се замисли... защо линиите са ВЕРТИКАЛНИ само (снимано е landscape - апарата е завъртял кадъра на 90 градуса - добре е да се види структурата на матрицата дали наистина през КОЛОНА е червеното и синьото)
'Дефект'-а присъства САМО на червеното и на синьото, но го няма на зеленото.
Та ... думата ми АКО наистина този обектив е толкова рязък, за което ще направя след малко 2 теста с 2-та обектива последователно, то това е може би една препоръка към този продукт.
[beer]

Дата:   23-04-04 19:13

Всъщност тествах обектива. Не е по-зле от стандартния. В някои отношения е по-рязък, но това зависи наистина от блендите и зуум-а...
Този дефект с червеното го няма...
Мисля си че нещо със синхрона и светкавиците съм объркал, макар че го има и на 1/60-та и на 1/200-та...
Аре писна ми, няма го мисля и тва е
Ай наздраве, петък вечер е, и ако получа любовен SMS от любовницата изобщо няма ми пука прави ли дефекти обектива...
[beer]

Автор: Miro   
Дата:   23-04-04 19:23

Стъклени са му лещите, разбира се, пластмасов му е корпусът.
Пластмасови лещи има само в най-евтините сапунерки и очилата на баба (но възможно е и те да са стъклени).

първа  назад  1     всички  напред  последна