Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Барабар Петко с мъжете...
Автор: hose   
Дата:   19-05-05 18:43

така и аз си взех един скенер вчера
много евтин и очевидно не добър
предварително казвам че не очаквам чудеса от него, а само сканове които да вършат работа за демо в интернет

да ама явно зад апаратното устройство - в този случай аз - не е много кадърно [smile]

някои излизат добре, дажи бих се осмелил да кажа много добре, ама други са като тъмна Индия, мамата си джаса

а диапозитивите - май забравих да кажа че сканирам диапозитиви - на проектора са си направо супер
а на екрана нищо не излиза
например - не само че цветовете се преебават, ами и задния план направо изчезва?!

ако някой може да пише къде бъркам, поне в общи линии ще съм благодарен

скановете можете да видите тук:

slides.hit.bg

Публикацията е редактирана (19-05-05 19:34)

Отговори на това съобщение
 Re: Барабар Петко с мъжете...
Автор: Lumix   
Дата:   19-05-05 19:26

...верно са много зле...!!! ...какъв е скенера? ...да не бъркаш нещо в настройките????

Дата:   19-05-05 19:37

UMAX - или нещо такова?!?!
на кутията пише и ASTRA?!?!
не помня подробности
обърни внимание обаче че някои не са лоши - и в това е парадокса за мене?!

горе долу кои настройки се пипат, като насока драсни само, ясно е че няма да се науча за 1 ден

Автор: Lumix   
Дата:   19-05-05 20:02

...Не съм много запознат, но доколкото рабирам това е скенер с гнездо/приставка за сканираме на негативи/диапозитиви ....!!! ...Забрави да сканираш негатив/диапозитив със скенер за 200-300лв ...има такива ама са толкова скъпи, че по-добре да си ги даваш в студио...мисля че по-ефтино ще ти излезе! ...Нека да кажат тези които използват или имат такъв!

Дата:   19-05-05 20:09

e moje i taka da e shte si pokaje

ami da - ama po studiata gi derat ujasno i mi pisna! po dobre da ne gi vuobshte ili da ne sa super mainata im [smile]

aide jivi zdravi

Автор: El_Fuego   
Дата:   20-05-05 01:15

hose, кой те би по главата да купуваш Umax?!? Толкова ли не можа да вземеш Canon или Epson?

А сега по същество:
1. сканирай на максималната ОПТИЧНА резолюция (разни шашми с интерполации, особено със софтуера на скенера ги забравяш веднага и трайно)
2. НИКОГА не сканирай с автоматични настройки - ВИНАГИ си избирай параметрите сам
3. НЕ ПРАВИ никакви корекции със софтуера на скенера: levels, brightness/contrast, unsharp mask или каквото и да било друго - има си Фотошоп за тая работа :-)

https://photo-forum.net/forum/smileys/thankyou.gifhttps://photo-forum.net/forum/smileys/thankyou.gifhttps://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif

Автор: karavelov   
Дата:   20-05-05 03:20

Това, което виждам, е, че динамичният диапазон на скенера е много зле. Аз снимам черно-бяло и понякога и аз имам проблеми с това. Но в повечето случаи нямам. Когато контрастът на негатива е по-голям от динамичния диапазон на скенера губиш детайл в сянката. Пробвай да сканираш с "vuescan" - ако си с диапозитиви, може и да помогне, ако мw дадеш и "low exposure pass".

Иначи аз съм с Epson и рядко ми се налага да правя разни магии. Абе друго си е като си ги откопирам на хартия ама и така става...

Автор: jerry   
Дата:   20-05-05 07:19

пробвай когато избираш в рамката да влиза само кадъра и да няма включени неща извън него

Автор: de5   
Дата:   20-05-05 07:28

аз също патих със скенери доста докато намерих подходящия софтуер, този който купих със скенера ми скъса нервите ако искаш съдействие не пази в тайна модела на скенера а го напиши точно с всички точки и запетайки в името ако някой ползва същия ще ти се спести много време, успех

Дата:   20-05-05 10:23

'Абе друго си е като си ги откопирам на хартия ама и така става... '

da - tova i az go ustanovih predi mnogo vreme - po dorbe stava kato go izvadish na hartia i posle skanirash
ama slojno :) i skupo [smile]

koi me bi po glavata - ami sam se bih [smile]

mersi za suvetite!!!!!!!
preporuchaite software za skanirane ? kude da go nameria tova vuescan?
az skaniram ne na avtomatik amam kakvoto i da pravia vse ne stava dobre [smile] [smile]
ianche pres software na skenera i direktno v photoshop
posle dvama auto levels - v povecheto sluchai podobriava kartinata maam ne vinagi

Публикацията е редактирана (20-05-05 10:25)

Автор: fuji   
Дата:   20-05-05 13:31

Re: El_Fuego
Относно точки 1 и 3 - не се изказвай неподготвен. Освен сносна техника и програма
за сканирани , за добър резултат от диапозитив и негатив са необходими и доста умения и опит. Коогато не изкараш всичко възможно в самия процес на сканиране, забрави да го направи само с PS.

Автор: pan   
Дата:   20-05-05 13:44

С този тип скенери положението е това! Ако си направиш труда ще намериш в архива на форума същата тема, със същите приказки..Когато негативът или диапозитивът са с отлично качество (добри цветове и правилно експонирано) се скенират добре! Обаче, ако качеството е дори малко кофти, нищо не става, каквито и опити да правиш..Профисионалните скенери за филми "изстискват" всичко и от по слаба лента, ама са скъпи..

Автор: ecobo   
Дата:   20-05-05 13:58

Скенера е с много нисък Dmax - вероятно под 2,2. При това положение горе-долу добре излизат само тънките диапозитиви, в които няма плътни области. При подобен Dmax ще имаш проблеми дори с негативите.
За марките - Епсън са мнооого по-добре от Канон при скенерите. Аз имам Епсън 3170фото, който не е съвсем лош за цената си - около 400 лв, ако не се лъжа. Имам и един стар Канон, които си е мамата мамата... Ама ако искаш наистина добро качество, бягай във Фатум да ти сканират слайдовете на барабан - убиец става.

Дата:   21-05-05 11:08

da ama barabana si e ubiez zena [smilie25]

ok mersi pak - vse pak mi tribva za demo - web

kolkoto tolkova - moje i da se preebah losho ama sluchva se jivi i zdravi [smile]

Дата:   22-05-05 22:08

skenera e UMAX Astra 6850

ako niakoi znae neshto poveche molia da spodeli....[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна