Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 RAW от камерата
Автор: gorbi   
Дата:   19-05-05 14:59

Да попитам някой дали е имал проблем като моя..... Досега си свалях фотките през рийдър... без проблеми.. Вчера реших да "дефлорирам" USB - то на камерата и да точа оттам..... С джепезите - никакъв проблем.... CR2 - тата обаче не се виждат никъде.... Нито през Виндовс, нито през Канонския софтуер... Сложа картата на рийдъра - всичко си е ОК..... Нещо греша ли или .....?[smilie11] Инсталирал съм си всичкия Канонски софтуер....

Отговори на това съобщение
 Re: RAW от камерата
Автор: RossN   
Дата:   19-05-05 15:02

ами време е да изхвърлиш:
1. апарата;
2. РС-то;
3. и двата...
[smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19]
...малко и аз да се занимая със спам, ще ме извиниш, ако нещо те е подразнило...[beer]

Автор: msld   
Дата:   19-05-05 15:20

probvay CanonCam2PC
http://www.xs4all.nl/~reneslkh/

Автор: Vatman   
Дата:   19-05-05 15:36

Пробвай да смениш комуникационния протокол в менютата на апарата от Normal на PTP. Windows трябва да ти покаже всичко. Заеби ги тия допълнителни софтуери, само тормозят системата...

Публикацията е редактирана (19-05-05 15:38)

Автор: msld   
Дата:   19-05-05 16:01

vatman - CanonCam2PC e edna ot nay dobrite i barzi programi za svaliane na snimki ot Canon cameri,izobshto ne se tormozi sistemata,ne davay akyl za neshta koito ne sa ti yasni

Дата:   19-05-05 16:13

msld - мерси....[smilie3]
vatman: това не се бях сетил - и така ще пробвам.......

RossN: ще ми паднеш.......[smilie3]

Дата:   19-05-05 16:13

msld,
Всички програми за сваляне на снимки работят върху (на базата на) Windows Explorer. За системата апарата се явява като външен хард диск. Ако експлоръра не вижда дадено дисково устройство, никоя програма няма да го види.

Аман от отворковци...[ezik]

Публикацията е редактирана (19-05-05 16:15)

Автор: HTML   
Дата:   19-05-05 16:15

хаххаа Canon разработили спешни протоколи за USB верно ли???
и се казват CanonCam2PC малииии ше падна.
инсталации?? драйвери за XP?? хаххаа
прототияяяя, още малко и MD5 пароли за USB трансфер от сериен номер и ЕГН ще поискат :))))))))))
Не ви знам софта, ама моя кат го ръгна и претаквам 1GB за минута и малко без такива пемперета [beer]

Автор: inmitev   
Дата:   19-05-05 16:18

Vatman: "Всички програми за сваляне на снимки работят върху (на базата на) Windows Explorer."

Съжалявам, но не си прав. Много апарати работят с TWAIN драйвери, като по този начин не са дискови устройства, а устройства за въвеждане на данни. Скенерите също са на този принцип.

Елементарен пример - Canon Powershot апарат (A или G серия), свързан към компютър с Windows 2000 и с инсталиран техния софтуер ZoomBrowser. Ще го видиш като дисково устройство, ама някой друг път... [smilie5]

Публикацията е редактирана (19-05-05 16:18)

Дата:   19-05-05 16:21

Да, прав си, но в конкретния случай не е с TWAIN драйвери, а чрез стандартните уиндоуски USB драйвери.

Дата:   19-05-05 16:26

HTML: става въпрос за RAW формат...с JPEG вярно всичко е ОК.....

Дата:   19-05-05 16:28

vatman: не става със смяна на протокола..... пак същото - JPEG познава, CR2 - не..... Вижда че има нещо (снимка), обаче дава - 0 байта големина, няма име и не я отваря....

Публикацията е редактирана (19-05-05 16:48)

Автор: HTML   
Дата:   19-05-05 16:55

gorbi замазала се е първоначалната инсталация на апарата като устройство ако си слагал някакви дискове преди.
пробвай да го забраниш от устройствата докато е включен.
после смени УСБ слота на изключен ПС. Включи канона и после ПС-то.
Така има шанс да не намери старите канонски, а да сложи драйверите от XP... но малко вероятно :((
успех

Дата:   19-05-05 17:00

Лошо... не ми идва на акъл кво може да е... може фърмуера нещо да се е бъгнал [smilie2]

Дата:   19-05-05 17:04

едва ли ...... нещо друго има.... ще го открия аз, но исках по лесния начин....[smilie3]

Автор: RossN   
Дата:   19-05-05 17:51

gorbi, това за падането, звучи доста ....по-така, аз все пак съм с хоботче, та освен на бой и пиене, за друго не ставам. Но и с бой не се занимавам (готова боксова круша съм), значи освен на [beer] , за друго ме отпиши...а и колегата Стоев може да поканим, и той е в групата по състезателни танци (т.е. стаканци).[smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [smilie18] [smilie19] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: Stoevmobile   
Дата:   19-05-05 17:55

HTML,
вградените в Windows XP гледачки на картинки не отварят .CR2 файлове.
Gorbi,
в книжката с упътвания за 20Д ясно си пише, че трябва да инсталираш всичко, после да свържеш апарата. Иначе нещо се убърква и Window-са си качва своите драйвери.
Ех, ако разбирах и от програми, колкото и от пиене на бира..... [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Публикацията е редактирана (19-05-05 17:55)

Дата:   20-05-05 11:41

....у дома си поиграх още и установих че Виндовса не го разпознава като дисково устройство, а като TWAIN устройство т.е. като фотоапарат.....
JPG - тата си се показват, свалят ....... CR2 - тата се виждат, но не могат се свалят...... , разпознава ги като bmp файлове.....??? Интересно е, че лаптопът ми въобще не ги разпознава, а PC у дома - като bmp, като и в двата случая не `щат да се копират..... Трябва да пробвам и на СУСЕ-то, но имам някакви спомени, че и там не ще да го разпознава като дисково устройство....
msld: тоя софтуер въобще не поиска да тръгне, стартира се и зацикля после, вади непрекъснато съобщения че е намерил апарата и блокира....

Автор: niro   
Дата:   20-05-05 12:58

Не използвам USB, защото при мен е 1.1 на апарата и ги точи минути..., но като съм пробвал, ги нямаше .thm файловете

Дата:   20-05-05 13:04

Gorbi,
довечера ще пробвам от апарата.
Опита ли с C1?

Дата:   20-05-05 13:20

stoev: Опитах с всичко..... хайде пробвай и ти довечера и доложи да видим дали при мен е проблемът.......[smilie3]

Дата:   20-05-05 19:51

Хм, лесно било, само трябва да си прочетеш упътването от книжката EOS DIGITAL Software [ezik] [ezik] [ezik]
Значи първо инсталираш софта, ако искаш (препоръчително е) го ъпдейтваш до последните налични версии.
2. Изключваш фотощрака.
3. Свързваш кабелчето с компа.
4. Включваш фотощрака на ON.
5. Window-са го разпознава.
6. Стартираш EOSViewerUtility
7. Намираш де ти е https://photo-forum.net/joro/emoticons/foto4.gifEOS 20D и цъкаш върху него, докато се покаже нещо подобно на

https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/mepb0513.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/Gorbi1.jpg

8. Влачиш с мишката папката xxxCanon до желаното място на твърдия диск, в случая отворих папка Test Gorbi
9. Веднага започва ей това

https://photo-forum.net/static/forum/2011-05/jldw3877.JPG
http://img.photobucket.com/albums/v203/Stoevmobile/Gorbi2.jpg

10. Папката с копираните файлове е достъпна за гледане, конвертиране и т.н. по всички познати ти начини.[smile]
11. Не забравяш, че Stoevmobile покрай другите си грехове, много обича да дегустира българска бира....
12. [shtrak] [beer] [beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Дата:   21-05-05 22:17

...ами какво да кажа...... ще пиеш бира.....[smilie3] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна