Автор: Amigo
Дата: 17-05-05 23:31
1. Кажете ми pls, с кой клавиш мога в самия шоп за изкарвам една или друга снимка на преден план, ако съм отворил няколко едновременно и естествено като започна да работя върху една другите се скриват и аз се чудя къде са се скрили и как да ги извикам обратно и ме хващат нервите С Alt+Tab става смяна между няколко различни отворени прозорци - напр. експлорър, фотошоп, друга програма... Но във фотошопа между самите снимки как става?! И ако съм отворил да кажем едновременно 3 или 4 може ли непрекъснато да ми стоят пред очите дори и да работя само върху една например в даден момент?
2. Отнася се до сглобяването на панорамни снимки. Направих аз 3-4 снимчици на статив и рекох да ги сглобя по описаните методи из фотошопските книги, но се получава някакво разминаване (то е ясно, че още съм зелена ливада, ама нали то е така в началото ). Та уж фотоапаратът се върти на една плоскост, а на втората снимка гледам, че вертикалните и хоризонталните линии вече не са баш със същите ъгли да речем като на първата, а леко са килнати под малко по-различен ъгъл и аз се чудя как да ги напасна. Има ли някаква техника по-особена при правенето и съшиването на панорамни снимки? Във форума видях няколко хубави панорамни снимки главно на пейзажи, как ги правите толкова точно да паснат? С фотошопа ли е най-добре или може отнякъде с по-лесна и добра програма? Има ли някакви трикове или нещо по-така
![[shtrak]](https://photo-forum.net/forum/smileys/shtrak.gif)
|
|