Автор: thor
Дата: 17-05-05 20:42
идея си нямам за тези двата ,но при всякакво положение ,ако не ти е проблем аутофокуса ,не виждам с какво ще са по лоши от един съвременен 300mm със същата светлосила ,е ако може да щракнеш някоя фтока с такъв обектив ,ще добиеш някаква представа ,ако са SMC - чудесно ,аз имам два такива Nikon-ски ,сигурно толкова стари а може и по стари ,проблем имат само с хроматичните аберации ,но това се чисти в шопа безпроблемно ,е ще гледаш винаги да щракаш по малко контражур и по възможност винаги със сенник ,иначе тея Nikon-ските по рязкост изобщо не отстъпват на един аутофокусен съвремнен ,или поне аз не виждам разлика ,е кой знае може да ми се е паднал скапан аутофокусен или супер-добри Nikon-ски ,проблема за мен на тези телета ,е че си искат статив ( още повече с кропа на матрицат ),това ги прави мноо неудобни разликата в удобството с аутофокусните е голяма ,но пък ако това не ти е проблем ,но проблемо .. иначе ,картинката е ,направо нямам думи колко по добра от скапаните зумчета ,ако и да са последен писък
|
|