Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 HELP - Image stabilizer - Panasonic Lumix FZ20
Автор: slivenski   
Дата:   17-05-05 13:17

Защо ми се струва, че не ми работи Image stabilizer-a...[smilie2]
Ето две снимки -
https://photo-forum.net/images/l_1116324499_is_off.jpg
https://photo-forum.net/images/l_1116324533_is_mode1.jpg

Първата е без, втората е с Image stabilizer - mode 1 - постоянно включен. И двете са снимани в ТИФФ, на 12х зум и са кропвани по един и същ начин и при еднакво компресиране.

Не виждам да има разлика... Аз ли съм сляп или да си нося апарата за смяна... Защото третият вариант е ръката ми хич да не трепва [beer] [beer] [beer] ...[smilie21] [smilie21] [smilie21]

Благодаря предварително за мненията и съветите ви![shtrak]

Публикацията е редактирана (17-05-05 14:40)

Отговори на това съобщение
 Re: HELP - Image stabilizer - Panasonic Lumix FZ20
Автор: Boby_   
Дата:   17-05-05 13:28

Аз имам FZ20. Взех си го скоро и нямам много опит с него, но установих, че mode 2 на стабилизатора се справя видимо по-добре. Не знам каква точно е разликата между двата режима, но резултатите се различават.

Дата:   17-05-05 13:30

Разликата е, че 1 е постоянно включен, а 2 само докато снима. Не би трябвало да има разлика между 1 и 2. Трябва да има разлика между off от една страна и 1 и 2 от друга...

Автор: Boby_   
Дата:   17-05-05 13:32

Да, прав си за разликата. Ето на какво попаднах обаче:

• When the setting 'mode 1' is used, the OIS operates continuously to counteract image jitter. This mode may be suitable for reducing the amount of image jitter on the LCD or EVF when it is hard to compose the shot in the frame, such as at x12 zoom or digital zoom.
• When the setting 'mode 2' is used, the OIS only activates when the shutter is depressed. This mode gives more effective stabilization of the final image than mode 1. Therefore, in most situations mode 2 is the better setting to use.

Хората казват, че поради това, че mode 2 се включва чак при самата снимка, тя дава по-добри резултати (по-ефективна е като стабилизация).

Дата:   17-05-05 14:36

Абе, току що си направих и друг експеримент... Снимах, клатейки нарочно апарата... Пак същото - никаква разлика. Даже ми се струва, че снимката на която OIS е изключен стана най-добре... Май ще се окаже поредния рекламен трик това чудо... Както и да е... [ezik]

Автор: boreto   
Дата:   17-05-05 14:40

Нещата са очевидни.

Оптичният стабилизатор си има граници на отместване, в които работи.

Когато се включва само при снимане, започва да действа от средна позиция и има еднакви възможности за компенсация при мърдане във всички посоки.

Когато е постоянно включен, най-вероятно е при снимането да е вече отместен в края на обхвата си в две от посоките, поради което вече няма ресурс за компенсация в тези две посоки.
[shtrak]

Дата:   17-05-05 14:44

"поредния рекламен трик"

Нищо подобно. Има драматично въздействие.
Имам опит и с Pro90is и с FZ3 и с FZ5.

Просто трябва да се замислиш, дали не трябва да си реализираш рекламационните права.

Дата:   17-05-05 14:54

А дали има някакъв начин да се тества... Защото на изключено или на mode2 като клатя апарата на LCDто образът се мърда силно. На mode1, когато OIS е постоянно включен стои по-стабилно, което ще да значи, че работи... На самите снимки обаче май няма разлика. [smilie11]

Дата:   17-05-05 14:56

Ами начинът е от ръка и привечер в сумрак. Тогава не може да не проличи разлика.

Дата:   17-05-05 15:21

"Ами начинът е от ръка и привечер в сумрак. Тогава не може да не проличи разлика."

Благодаря за съвета. Пробвах в едно тъмно коридорче току що... Има огромна разлика на изключено, на 1 и на 2, като последното е най-качествено... Утре ще кача снимките, че днес ми свърши лимита...[smilie18]

Май няма да го сменям апаратчето...[smilie25] [smilie25] [smilie25]

[beer] [beer] [beer]

Автор: bobik   
Дата:   18-05-05 11:38

Az snimam sus FZ20 i moga smelo da zaqwq che MODE2 na stabilizatora deistwa mnogo dobre. Pishe go sushtoto i ima snimki b DPREVIEW.COM.
Proceti revieto na fz20 tam i shte ti stane yasno, a ako ne viarvash na reklamnite revieta - probwai da snimash pri pulen zoom na 1/30 sus stabilizator mode2 i bez stabilizator i shte se ubedish sam.

Автор: ancho   
Дата:   18-05-05 12:01

Еееееееееееееееей ама ние сме били МНОГО с FZ серията.
Кой 20, кой 10, кой друго.
Я да се спретнем едно клубче за си заформим и мисли да си обменяме.

Автор: glorious   
Дата:   18-05-05 12:09

и аз искам такъв апарат - фз20. ако някой се интересува да ми откупи фуджито с 5500 + акумулаторни батерии+ чанта+16мб+256мб , директно отивам и си взимам едно панасоникче.не че се оплаквам от моя, но тоя стабилизатор липсва,а е хубаво нещо, когато снимаш движещ се предмет/субект без много светлина.
апарата ми е на 3000 снимки.напъно изряден.

Автор: ancho   
Дата:   18-05-05 12:19

Ако го продаваш достатъчно евтино ще успееш

първа  назад  1     всички  напред  последна