Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 питане относно +/-EV
Автор: tofo   
Дата:   16-05-05 21:14

Благодаря на тези, които ми отговориха, ама пак не разбрах. При бленда 9.89+2EV и скорост 1/125 ще получа ли същия ефект както при фотоапарат при бленда 11 и същата скорост.

Отговори на това съобщение
 Re: питане относно +/-EV
Автор: Георги   
Дата:   16-05-05 21:46

Бленда 9.89 ?

Автор: Stoevmobile   
Дата:   16-05-05 21:51

бленда 11 и 1/125?
какъв ефект гониш?

Автор: rolla   
Дата:   16-05-05 23:57

не,ще получиш ефект като при бленда 7.89 и скорост 1/125

Автор: holden   
Дата:   17-05-05 03:55

rolla, i ti pyk se izkaza. Ami ako snima s blenda 8 na 1/125 i dade +2 EV, rezultatyt kato 6 na 1/125 li shte e ili kato 4 na 1/125?

Автор: rolla   
Дата:   18-05-05 14:46

да бе,верно[smilie5] ха ха ха,супер зле съм нещо.Не ме слушайте кво приказвам тези дни[smilie5] [smilie5] .

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   18-05-05 15:19

Не съм много наясно дали знаеш какво питаш, но ще се опитам да ти отговоря:
Ако си в режим "приоритет на диафрагма" например 8, то при +/-EV Х ще получиш изображение, експонирано при диафрагма 8 и скорост +/-EV Хy
Ако си в режим "приоритет на скорост" например 1/60, то при +/-EV Х ще получиш изображение, експонирано при скорост 1/60 и +/-EV Хy
Ако си в режим "пълна автоматика" , то при +/-EV Х ще получиш изображение, експонирано при +/-EV Хy

Ако твоето апаратче е нещо нестандартно, или смяташ, че те лъже...то сложи си приоритет бленда 8 и експонирай, после бленда 8 +/-EV и пак експонирай. Отвори EXIF на файловете, и виж какво ти е променило и с колко. Трябва блендата да си е 8, а скоростта да се е променила, с колкото си задал в +/-EV.

Автор: tofo   
Дата:   18-05-05 15:24

Малко кофти зададох въпроса, ама ми се изясни чрез второто питане "въпрос за блендата на цифров апарат". Мерси.

първа  назад  1     всички  напред  последна