Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Батерийте при SAMSUNG A5
Автор: dageto   
Дата:   16-05-05 15:34

Искам да ви питам колко ви карат батерийте на
SAMSUNG A5/V50?
Алкални за около 2 часа (10-20снимки)
Взех си зарядно "чешко".
Батерий 2300mAh Energizer 8лв парчето,
ба4ка с тях няма и един ден, а се зареждаха 18 часа.
Слагам ги на дискмен с аудио дискове на ESP режим на който изсмуква алкалните за 2 часа.
Показва батерия на MAX след като апарата въобщте не зацепва с тях. Определено батерийте според мен имат о6те бая ток!
Вярно, че нивото на нужната енергия при фотоапаратите може да е завишено, но тва е прекалено.
Когато снимам клип с вградената памет на 640х480 30fps първата секунда ги има 30fps, след това ве4е опуска фреймове.
Определено не6то не му е фред,6те ходя да го сменям!

Отговори на това съобщение
 Re: Батерийте при SAMSUNG A5
Автор: kirilius   
Дата:   16-05-05 16:00

Алкалните батериИ (не е с Й накрая) не стават за цифрови апарати в общия случай.

Вземи си никел-металхидридни зареждаеми или литиево-йонни + бързо зарядно устройство.

Автор: asahi   
Дата:   16-05-05 16:45

Напиши в търсачката "зареждане" и ако имаш търпение ще разбереш кое-как.

Автор: giiv   
Дата:   16-05-05 20:12

Ами моя Олимпус С-150 гълта 2100mAh NiMH батерии на Сони за 2 дни даже като стой изключен.

Автор: cristo   
Дата:   16-05-05 21:57

а моя А80 няма проблеми даже с някакви NiMH Голден-нещо си, от НАЙ-китайските за по 2 лв./бр.
сестра ми една 2 седмици си снима бебето с един комплект батерии - към 100 снимки направи
иначе батериите са гола вода, но пък апарата не е Самсунг [smilie7]

Автор: solo5   
Дата:   16-05-05 23:49

cristo голям праз като не ти е Samsung [ezik] все една ракия са - сапунерки [smilie5]

С мойта 1440mA LiIon батерия държи доста снимки (поне около 200-250)
С NiMH и на мен не ми държи много. Като почне да не пали с тях ги слагам на един халоген фар Sigma за байк, и светят все едно са току що заредени

Автор: siluet   
Дата:   17-05-05 09:04

Може да му няма нищо на Самсунга просто евтините сапунерки са така. В това отношение Канона А80 наистина е безпроблемен, забравяш че снимаш е цифров апарат с батерии, 512 МБ карта си я пълня, без да изключвам дисплея.

Автор: dageto   
Дата:   17-05-05 11:43

Вчера го смених, при новия въоб6те не е така.Ве4е цял ден 6тракам с 2 алкални.
Зарядното ми устройство за NiMH батериите ги зарежда 18h.Сега кво,ново ли трябва да купувам?
Не мисля, не е ли по-добре да си взема о6те 2 бат.?
Обе ни6то не пи6ете за тва видео на 640х480, се4е ли на пове4ето апарати,ама 4естно?

Автор: ristis   
Дата:   17-05-05 15:26

Акумулаторите, които си купил са си в ред. И на фотоапарата нищо му няма. Обаче повечето фотоапарати ги правят така, че да се изключват, когато захранващото им напрежение падне под определен праг. Този праг е по-нисък при акумулаторите, отколкото при батериите (без значение какви са). Поради тази причина апаратът се гаси, а в същност използваният капацитет на акумулаторите е около 40-50%. Проблемът има две решения:
1. Използване на акумулатори с колкото се може по-голям капацитет. Препоръчвам ти SANYO АА - 2500 Ah 10лв/бр.
2. Използване на външно захранване с 5 елемента (е вярно, че е неудобно но върши идеална работа).
Успех!

първа  назад  1     всички  напред  последна