Автор: Mobby_Dick
Дата: 22-04-04 12:41
Жоре, що ми се струва, че за тая снимка си ползвал макрообектив!? Пък тои е коригиран за близко, с голяма рязкост и микроконтраст...и въпреки това, не е от скъпите изпълнения. Виж кво ти казва ДПА. Аз така на една минолта, не и свалях макрото от буболечката...давам пейзажа...ма...не става нещо.Ходи докарай въздушната димка м/у дървесата.
А я я направи тази снимка художествена, щом можело значи. Смени блурове, софтове..да видим..щото не съм виждал такова изпълнение, и да си помисля , че е правено с някои портретен обектив - или мазането ще е произволно, или..или.
А за резолюцията и редакциите. Ми качествен лайка филм вземат, но от дигитално - поне над 6 мб. искат...и то да го видят как ще стои. Това разбира се за по-голем печат.Да не говорим, че всички си падат още по среден формат, сканиран на добър скенер..и то не само за резолюциите, ами и заради другите неща.
А за средния и големия формат - тяхното съществуване не се дължи единствено заради възможността да се правят огромни копия, пише го във всяка книжка.
Ходи в БТА , там има едни архиви...на плака 6/9...сто снимки на плака текстов оригинал. Всяка от тях се вдига на екран 17 инча, и се чете ситният текс перфектно. Значи, базисния кадър не е по-голям, а по-малък от матрицата ти...а изходната резолюция близка /не съм я мерил, на око/.
Жоро, ти беше фен на филма...откакто си купи тая Сигма, нещо се повреди :)
|
|