Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Започна се !
Автор: sagittarius   
Дата:   29-10-03 09:00

Тази нощ някой пак се е развихрил. До колко ли ще спадне рейтинга на най-добрите снимки до края на гласуването ... [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Започна се !
Автор: emmmo   
Дата:   29-10-03 10:09

Надявам се, не под 4. Да не се излагаме пред чужденците :-))

Автор: J0R0   
Дата:   29-10-03 13:13

Ами, почвам да се замислям .....
Всеки втори постинг е на тема оценки и награди.
Колко ли от вас ще останат на сайта ако няма оценки и награди.
Колко са хората, кото наистина се интересуват от фотография.
Гледам последните три страници със снимки - няма ни едно мнение.
Дали защото вече не участват в конкурсите?
...
Пък вчера сме ударили най-големия рекорд по посещаемост - 760 уникални и 23 000 презареждания на сайта.

Автор: sagittarius   
Дата:   29-10-03 13:30

По-добре не се замисляй на тая тема, защото става страшно. Състезателния елемент е голям дразнител и точно той привлича широката публика. Не толкова наградите, колкото възможността за сравнение с другите. Поне според мен.
Аз сега си мисля, какво ли ще е ако няма награди, но остане оценяването? Е, това сигурно никога няма да разберем.

Автор: emmmo   
Дата:   29-10-03 13:34

Жоро, знаеш моето мнение. Наградата не трябваше да е толкова голяма, че хората ще си извадят очите за нея. Вместо интересът да е съсредоточен върху самите фотографии.
Но мисля, че след края на конкурса няма да има отлив. Ще изчезнат само "мъртвите души". И лека-полека нещата ще се върнат към нормалното си състояние. А че сега всеки втори постинг е на тема оценки и награди, не ме учудва. В края на всеки конкурс напрежението се повишава. Само да няма ранени и убити! [smile] [smile] [smile]

Автор: markishky   
Дата:   29-10-03 15:18

Добре де, кво ще стане ако допустимите оценки са 3 и нагоре? По принцип ако някой не гласува за някоя снимка, да кажем, че не му харесва! Така страстите няма ли да се успокоят малко? Донякъде като в другия сайт - не ми харесва/харесва ми, но ако е второто и колко - от 3 до 6! Кво ще кажете?

Автор: nikon_f2   
Дата:   29-10-03 23:12

Страхувам се, че няма спасение от нахъсани некоректни участници. Вече съм убеден, че няколко души умишлено съсипват рейтинга на добрите фотографии, избутвайки напред посредствени снимки. Не знам дали имат лобита или участват с много никове. Едва ли има значение. Не може и да им се противопостави човек. С коректност не става, с гласуване да-не(6-1)пак не. Вече е факт:
НАЙ-ДОБРИТЕ СНИМКИ НЕ СА НА ПЪРВА СТРАНИЦА!
Не се притеснявам да го кажа, защото не участвам в конкурса и не съм в ничие лоби.
Единственото за което лобирам е добрата фотография.
Идва ми на ум еретичната идея да направя "Салон на отхвърлените" и съм 100% убеден, че ще се получи много по-стойностен от официалната селекция.
Остава открит вапроса: Трябва ли да се стига до там? Не ни ли стигат разцепления?
dir.bg<>cult.bg<>photo-forum<>spоttown?
В крайна сметка ние сме едно доста малко общество и е смешно да продължаваме да се делим.
[smilie11]
Хайде, наритах здраво кошера, сега е време да се появят онези дребните и жилещи...[smilie5] [smilie5]

Автор: boni   
Дата:   29-10-03 23:15

Абе не знам къде са най-добрите снимки,но според мене не са и много назад.
Казахме вече че след конкурса ако доц Абаджиев е навит ще публикуваме неговия топ 20.

Автор: nikon_f2   
Дата:   29-10-03 23:39

Току-що преглеждах рейтинга. До 53 страница откривах "зарити" хубави снимки.
Ако искаш да направим с теб едно скрито обзалагане къде ще бъде "топ 20" на доц. Абадйиев. Колко %съвпадение ще има с официалната класация и колко с моя "Топ 20"?[smilie6]

Автор: msld   
Дата:   29-10-03 23:55

joro,pitash kolko sa horata koito naistina se interesuvat ot fotografiya...mislia che az sum edin ot tiah,otsenkite i borichkaniyata za nagradadata ne me valnuvat...snimam i pokazvam tuk snimki za udovolstvie i razvlechebie i zaradi samata fotografiya...

Дата:   29-10-03 23:57

Ще направим след края на конкурса.Няма начин всичко да е по критериите на определен човек.
Все пак форумът е открит и тук гласуват много хора с различни вкусове и разбиреания.

Автор: photo.forum.фен   
Дата:   30-10-03 00:16

Простата аритметика сочи, че няколко единици, сложени в подходящото време и за подходящата снимка са напълно достатъчни да я изпратят няко десетки позиции назад в класирането. Т.е. както и да го погледнем, това е удобен лост за направляване на класациите ...

Nikon_f2 е 100% прав в за "заритите" снимки. И при положение, че гласуванията са скрити (освен за администраторите), броят на истинските майстори не е неизброимо голям, броят на потребителите е под 1000 - откриването и изхвълянето на развихрили се потребители става много лесно. Стига някой да иска да ги открие и премахне.

Така и така се събират данни за referrer, броузери, операционни системи, IP адреси и се правят профили ...

[smilie7]

Дата:   30-10-03 00:58

Ние няколко пъти вече трием потребители и регистрации поради тази причина.Обаче знаеш ли колко известни клубари ги тресе манията да влезнат и да напишат примерно 40-50 единици ей така от любов към спорта???Тях не можем да изтрием ,защото все пак имат качени снимки и други оценки.Ако зависи само от мене бих ги извадил на края на конкурса в една табличка да видите кой как пише единици...

Автор: Ivan_A   
Дата:   30-10-03 08:51

Сигурно съм много тъп - начинът ми на мислене е елементарен, не се тръшкам и всичко ми изглежда лесно, нормално и просто - това е конкурс на Photo-forum, а не на Ivan_A, Boni, Photo.forum.фен, Nikon_f2!

Такива са правилата и условията!

От тук нататък всичко е думи, думи, думи ...
Като пожелания и предложения за правила на бъдещи конкурси-да! Но само толкова! Иначе-словесни упражнения.

А за класациите - колкото фотографи има, почти толкова ще са и различните класации!
И всяка с претенцията, че е НАЙ-ПРАВИЛНАТА!

Винаги съм се възхищавал на самочувствието и самовлюбеността на фотографите!

Дата:   30-10-03 09:55

Айде стига глупости вече.
Потребителите са около 1000, но оценките които са написали вече са над 25 000.
Могат ли трима човека дори и по цял ден да висят в мрежата да ги прегледат всичките и да са арбитри коя оценка е "правилна" и коя е "неправилна".
Кой както иска - така да гласува. Всеки има право на мнение.
Аз от своя страна също.
Като видя, че някой се е регистрирал вчера и днес е написал 100 единици и никакви други оценки - изтривам го, барабар с вотовете му.

аз предлагам
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   30-10-03 14:16

Това ми хареса на nikon_f2 , какво пречи след класацията да направим всеки по едно топ 20, и така после да сравняваме ТОП-овете? На мен и друга идея ми се вихри във главата, за отдушник и проверка на негативните вотове - имам въздушна пушка, значи нареждаме определена селекция в центъра на София, и даваме по примерно 5 квота сачми, всеки минаващ и желаещ да надупчи тъпите снимки. Фотографи няма да имат право да пукат, за да избегнем тенденциозността и познанствата. Бас ловя, че и пресата ще се домъкне, и ще направим реклама на фото-форум./пукането по фотографите ще го забраним, от хуманитарни съображения/. После ще сканираме творбите, ще ги изложим за обективност в нета и ще броим попаденията, и по това ще отсъдим победител - с най-малко попадения и другите.
Примерно копираме по 5 снимки 13/18 (за масовост и достъпност) и почваме. Това е и удобен регламент за макровраговете - нали хората ще предпочетат да пукат по животни, евентуално
[smilie3]

Дата:   30-10-03 16:55

chudesna ideya mobby_dick!siguren sum ,che shte predizvika goliam interes!

Дата:   30-10-03 16:59

MSLD ti shto ne mi prati snimka, be? Aide - konkursite ne te kefiat, ama v izlojbata?

Дата:   30-10-03 22:45

JORO,tuk pri nas e dalboka provintsiya,niama mashini za kopirane ot digitalni nositeli...a v sofia shte hodia sled 5 noemvri...v momenta sum strashno zaet s izborite...

Дата:   30-10-03 22:53

Ако искаш метни оня с брадата и цигарата на мейла на Бони - boni@kkelectronics.com
ще ти го изпринтим тук и нямаш грижи за нищо.
Ама го направи утре. Аз съм му дал и други неща за принт, няма проблем да изпринти и тоя файл.
Ти рещаваш.
Ако го пращаш - прати го в JPG.

Дата:   30-10-03 23:08

za portretnata snimka li govorish ?imam mnogo po silni kadri...

Дата:   30-10-03 23:12

Да за него. Него го харесахме. Ако искаш прати го и прати и една която ти си харесваш, но не обещавам и за двете. Зависи какъв ще е общия брой на снимките които съберем.

Автор: Katya   
Дата:   30-10-03 23:16

Само да попитам-тези двете са отлични/по мое мнение/ снимки,има ли ги?

https://photo-forum.net/i/3440&ORDER=date&CATEGORY_ID=11

https://photo-forum.net/i/3435&ORDER=date&CATEGORY_ID=11

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   30-10-03 23:59

не бях ги оценил двете, сега оцених само втората.
Katya - първата я видях преди, идеята никак не е нова, но пък се изпълнява много сложно технически, тази снимка не е изпълнена технически добре, а има начини... [smilie2]

втората - добре реализирана идея, още повече, че е на банално място, 6 и писах.

Автор: Brummaker   
Дата:   03-11-03 13:29

Ха,колко интересно...........[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна