Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 za любителите на M42 обективи на резба ..;о))
Автор: thor   
Дата:   15-05-05 14:26

е за тези които не го знаят де и за тези за които представлява интерес ,както и за тези ,които имат желание да щракат с нови фотоапарати на които може да се закачат обективи на резба M42 без преходници ...

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=315083&is=REG

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=357119&is=REG

пък и кой знае ,може и по някое време да излезнат и евтини /механични/цифрови фотоатарати които да си мерят както си трябва с обективи на резба M42..[smilie6] така ,че обективите на резба M42 ще добият по голяма стойност ..

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: za любителите на M42 обективи на резба ..;о))
Автор: J0R0   
Дата:   15-05-05 14:34

Механични цифрови апарати звучи като желязно дърво, близката далечина и т.н.
Механичен е апарат, който не използва ел. захранване.
Цифровият няма как да не използва, нали се сещаш.

Автор: koceto   
Дата:   15-05-05 14:41

предполагам thor иска да каже , че може да бъде създаден DSLR със сменяема оптика на М42....

Дата:   15-05-05 14:44

ееееее нали виждаш ,че съм го сложил в скоби [ezik] мисълта ми беше ,че стойността на блендата няма как да бъде предадена по друг начин от механичен обектив освен механично ( още по малко ,може да се контролира блендата електронно при механичен обектив ) или ако му се сложи чип ,надали ще създадат главоболие на потенциалните потребители да си инсталират чипове по обективите от време оно за да мерят ,както го правят някои Nikon-ци ,както и аз смятах да направя като се чудех дали да си взема един D100 ,тоест мислех да лепна чип на някои от обективите ми AI ,за да може D100 да мери с тях ..
тааааааа кой знае , ..... определено има доста добри обективи на резба по таваните ..а и колко му е някоя дребна фирма да изкара такъв фотоапарат на пазара ,веднъж да падне цената поносимо на сензорите ,със сигурност ще се намерят достатъчно такива ,които да се радват на DSLR от този род ..[smilie6]

[beer]

Публикацията е редактирана (15-05-05 14:46)

Автор: J0R0   
Дата:   15-05-05 14:50

То навремето имаше идея за е-филм, който да слагаш на какъв да е апарат, но не знам по какви причини беше спряно това.

Автор: explorer   
Дата:   15-05-05 14:56

За М42 цифров няма, но има Епсън за Лайка байонет, съответно има адаптери за М39 към Лайка байонет. Ама Епсъна е $3000 и е някаква екзотика:

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?ci=1&sb=ps&pn=1&sq=desc&InitialSearch=yes&O=SearchBar&A=search&Q=*&shs=epson+r-d1&image.x=0&image.y=0

Дата:   15-05-05 14:57

е-филма имаха само идеята ,ама никой не го интересува това ,иначе как ше доят ,глей ся кво става ..какви цени ,смяна на обективи тва си им е манна небесна ,то даже и да е имало такъв е-филм ( да речем готов разработен ) ,големите да са го откупили ,както ,петрола .... има си и други алтернативи ,ама петро-компаниите са по силни от държавите ,така ,че докато могат да доят ,няма да има нищо на далавера ,пък и да има, те така пак ще го натъкмят ,че далаверата да е за тях ..[smilie6]

[beer]

Дата:   15-05-05 15:02

е ,те тея си произвеждат обективи за всяакви байонети ,както и на резба M39 и M42 ,номера е да падне цената на DSLR и най вече това което го оскъпява ,ако има такова нещо де ...

http://www.cosina.co.jp/seihin/voigt/v-lens/sl/index.html

[beer]

Автор: ahab   
Дата:   15-05-05 15:35

Този Voigtlander сякаш е братовчед на стария ми Никон ФМ10. Врътката на скоростите, спусука, задния капак, релсите за филма и куп други работи са 100% еднакви.

Явно също е правен от Cosina.

първа  назад  1     всички  напред  последна