Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос във връзка с Nikon N75
Автор: asklep   
Дата:   15-05-05 08:06

Имам светкавица SB22s при ползване с гореспоменатия фотоапарат при изключване на асистиращата лампа за фокуса на апарата от кастъм настройките на самия апарат не сработва лъчът на светкавицата ,а в таблицата за функциите на светкавицата дават че работи с N75 ,аз самия съм виждал че работи с F100 ,някой ако знае повече по въпроса нека каже
Благодаря предварително [shtrak] [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос във връзка с Nikon N75
Автор: jumbo   
Дата:   15-05-05 10:06

ами ти сам си го написал
щом си изключил АФ асистента на камерата естетсвено и светкавицата да не пуска....
а при ф100 няма такава фунция (то и АФ лампа няма)

Автор: ahab   
Дата:   15-05-05 11:13

Като монтираш светкавицата на тялото тя почва да прави АФ-асист осветлението. Тялото разбира, че има умна светкавица и само изключва своята. В този случай работи само тази на светкавицата. Няма нужда да я изключваш от къстъм настройките.

Ако все пак от настройките забраниш АФ-асиста на тялото тогава и на светкавицата няма да работи. Приеми тялото и светкавицата като една система когато са монтирани заедно, а не като отделни устройства.

Ако си забелязал когато запалиш подсветката на дисплея на тялото светва и дисплея на светкавицата. Много добре се сработват.

Автор: asklep   
Дата:   15-05-05 13:00

Нещо не ме разбирате или аз вас,това за тялото исветкавицата го разбрах че са едно цяло и няма нужда да изключвам от кастъм настройките фокус асистентната лампа на бодито но и притова положение асистиращата лампа на самата светкавица не светва ,а SB22s няма дисплей електронен , явно при тази комбинация N75+SB22s се разчита само на асистиращата лампа на бодито

Дата:   15-05-05 13:08

при изключване на асистиращата лампа за фокуса на апарата от кастъм настройките на самия апарат не сработва лъчът на светкавицата

Ако все пак от настройките забраниш АФ-асиста на тялото тогава и на светкавицата няма да работи. Приеми тялото и светкавицата като една система когато са монтирани заедно, а не като отделни устройства.

двама ти го обяснихме.....

изключиш ли АФ асиста на тялото и светкавицата не ебава.....
и освен това работи САМО при включена централна зона на АФ и при сингъл фокус....

Автор: Asklep   
Дата:   15-05-05 13:18

When optional Speedlight with AF-Assist Illuminator, SB-80DX, 50DX, 28/28DX, 27, 26,
25 or 24, is attached, the AF-Assist Illuminator of the optional Speedlight emits light
when the focus mode is set to AF, an AF Nikkor lens is attached, the subject is dark
and centre focus area is selected or Dynamic AF Mode with Closest-Subject Priority is
activated. With other optional Speedlights, the AF-Assist Illuminator on the camera
emits light.

Автор: ahab   
Дата:   15-05-05 15:19

Това за централната зона е вярно - забравил съм го. Ако избереш някоя от страничните зони не сработва защото лампата на светкавицата прави едни фигурки точно в центъра. Страничните зони не я ловят.

Също така при Continupus Servo АФ не се включва.

Освен това АФ асиста се включва само при недостиг на светлина. Ако наоколо е светло докато тестваш, лампата на светкавицата или тялото няма да светне.

Дата:   15-05-05 21:37

иначе това за зоните не важи при сб800

първа  назад  1     всички  напред  последна