Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проявител и фиксаж
Автор: nf1   
Дата:   21-04-04 21:56

Здравейте. Съвсем случайно се оказа, че и моят баща (както и почти всички навремето) си има фотолаборатория :). Това което ме интересува е какви проявители и фиксаж са ми необходими за да си вадя снимки на нея. Лентите ще са цветни (не очаквам такива снимки[smilie18] ). Ако може и да ми кажете от къде в Пловдив мога да си ги закупя [smile] или някакви други препоръки и литература по въпроса.
Благодаря Ви предварително.[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Проявител и фиксаж
Автор: machine_head   
Дата:   21-04-04 22:12

леле и мойте деца ще говорят след време така :))

Дата:   21-04-04 22:26

[smilie25] Може, а все пак има ли нещо с което да ми помогнеш по въпроса?

Автор: jumbo   
Дата:   21-04-04 22:29

за цветно забрави много е скъпо и сложно а за черно бяло може да има в някои ателиета ако ги попиташ

Автор: Gafa   
Дата:   21-04-04 22:44

До колкото разбрах маи си от Пловдив
Влизаж в ная старите ателиета ,винаги има такива неща проявител и фиксаш
самоче за черно-бяла фотография ,по добре хич не се захващай със цветната ,химията е доста отвратителна и е опасна за здравето !!!

Автор: Stoyan22   
Дата:   21-04-04 22:48

Imam edin ka6on fiksaj, ostanal ot edno vreme, star e no bi triabvalo da var6i rabota, ako ti potriabva..............
stilico@descom.com

Автор: msld   
Дата:   21-04-04 23:36

trudno mojesh da napravish C41 v domashni usloviya:-)

Дата:   21-04-04 23:41

има филми които се продават от типа на ОРВО то,не са ц41

Автор: snooper   
Дата:   22-04-04 00:32

Msld, da, obache se pravi - imam edin poznat vav Lom, choveka e na 75 godini i e pravil C-41 mnogo predi da ima mashini v okraga, sashto taka si e izrabotil i alternativa na C-41 s malki promeni v himiata i seriozni promeni vav temperaturite i vremenata... izobshto chevk-laboratoria, E6 mu se struva detska izgrachka - kato vidi edna recepta i veche si e predvidil podobrenia v neia, a rezultatite sa mnogo dobri - povecheto neshta sum gi vijdal kak stavat pred men, obache za jalost takiva hora sa malko...

A cvetnoto mi e mnogo otegchitelno kato rabota prosto, mnogo chakane v pochti palen mrak, sashto taka e mnogo kaprizna himiata... vij cherno-bialoto si e mania absolutna, valshebno e da vijdash kak izobrajenieto e rajda izpod racete ti v proiavitelia ... esestveno do vreme, posle odartiavash i pochvash da se radvash na cifraci [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Dobre che sum mlad [smile] [beer] [smilie18]

Автор: le_corbeau   
Дата:   22-04-04 00:42

Я си карай на МИНИЛАБ.......

Автор: snooper   
Дата:   22-04-04 01:14

Ne go slushai s garvana, toi snima s cifrak i pie vodka... [smilie7] [smilie19] [beer]

Автор: msld   
Дата:   22-04-04 02:15

Gafa - choveka govori za color filmi,ne za cherno-beli :-)
snooper - razbira se ,che s pravi - az kazvam che e trudno v domashni usloviya da izpalnish tehnologiyata,temperirane na raztvori...
kolkoto do cherno-bialoto tuk neshtata sa po-prostichki,no veche trudno se namirat himikali,che e magiya - taka e - nad 20 godini sum kopiral takiva snimki i veche ne mi e interesno :-)))
opitay izoheliya ili fotografika - te sa oshte po-interesni....

Автор: plamennk   
Дата:   22-04-04 12:14

Нали има и Ч/Б филми на С-41. Ама мен ми се чини че човека иска от цветен негатив да копира Ч/Б в домашни условия. т.е. не му трябва да проявява филмите а само да копита Ч/Б

Дата:   22-04-04 15:08

plamennk правилно си разбрал. Искам от цветен филм да си вадя черно-бели снимки и в тази връзка ме интересува какъв проявител и фиксаж ще ми е нужен.
Stoyan22 този фиксаж ще ми свърши ли работа и колко пари ще му искаш?

Дата:   22-04-04 21:15

Да ама ми се чини, че другите не са те разбрали, а те могат да дадат акъл

Дата:   22-04-04 21:49

ами същия проявител и фиксаж като за чернобели снимки
та аз преди и цветен филм съм проявявал с химия като за чернобял ......
не беше сполучливо
цветния филм нее като чернобелия ,така че по добре си набави филми на ц41 да ти ги проявяват във някое фото
или другите на ръка ..какво толкова има

Автор: Stoyan22   
Дата:   22-04-04 22:53

Fiksaja 6te ti svar6i rabota, no imaii v predvid che chernobelite xartii ne sa chyvstvitelni kam celia smektar, tova im pozvoliava da se rabotiat na zelen ili cherven filtar, ta ne6tata niama da sa mnogo tochni.

Дата:   23-04-04 00:45

Коника имат монохромна VX на С-41 ако се не лъжа

Публикацията е редактирана (23-04-04 19:19)

Автор: markishky   
Дата:   23-04-04 12:53

Копирал съм ръчно за проба от цветен негативен филм на черно-бяла хартия - не става! Образа излиза с доста нисък конраст и с липсващи детайли... няма смисъл да си играеш! Всичко що е червено и зелено на негатива не се експонира правилно!

Ако пък ще проявяваш цветни филми в домашни условия... от къв зор искаш да си играеш? За левче в кое да е фото ти го правят!

Публикацията е редактирана (23-04-04 12:53)

първа  назад  1     всички  напред  последна