Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпроси към Никонците...и не само!
Автор: timeless   
Дата:   13-05-05 19:44

Здравейте,

Тепърва навлизам в ДСЛР фотографията и съм пред следният избор. Разполагам с около 1600$ и имам възможност да си купя това:

Никон Д70с - 800$

Следните обективи:

Nikon Zoom Wide Angle-Telephoto AF Zoom Nikkor 28-105mm f/3.5-4.5D IF Autofocus Lens

Nikon Wide Angle AF Nikkor 24mm f/2.8D Autofocus Lens

Обективите и те са ползвани но ги вземам от приятел почти без пари ( двата за 350$ ). Нарочно съм избрал да не са "дигитални" за да мога да се възползвам от 50% повече зоом.

Мисля с останалите пари да си купя този:

Nikon Zoom Telephoto AF Zoom Nikkor 70-300mm f/4.0-5.6D ED Autofocus Lens

Като отново да не е дигитален за да стане ~120 - 450 мм.

Ще съм благодарен да ме коригирате ако мислите че могат да се намерят и по-добри варианти. Имам възможност просто да си купя само тялото и да инвестирам останалите 800$ в обективи но не съм наясно кои са добри. Нуждая се от помощ!

Бих искал да имам един за всеки ден и един с добър зоом. Какво мислите за по-горните ?

Благодаря ви !

Публикацията е редактирана (13-05-05 19:44)

Отговори на това съобщение
 Re: Въпроси към Никонците...и не само!
Автор: boni   
Дата:   13-05-05 19:59

Само искам да ти кажа,че дали са "дигитални" или не, фокусното разстояние се умножава по 1.5.Нещо си в грешка относно "дигиталните" обективи[smilie25]
Обективите,които покриват лайка формат ще са ти полезни ако снимаш на филм. Също така обективите разработени да покриват сензора на дигиталните Никони винетират по края повече,но са доста рязки в центъра.
Обективите които си избрал са добро решение ако не държиш на широкоъгълната оптика.
За мене лично 24мм е достатъчно,предпочитам дългофокусните обективи,но за някои 24мм с кроп 1.5 = 36мм е недостатъчно...

Дата:   13-05-05 20:03

Boni защо тогава когато отидеш да си пазариш обективи примерно от B&H те ти ги делят на дигитални и филм? Не знаех че всички се умножават по 1.5

Мислиш ли че има по-добро решение за тези 800$?

Публикацията е редактирана (13-05-05 20:16)

Дата:   13-05-05 20:09

Делят ги ,защото тези които са за дигитален апарат покриват размера на сензора само и не могат да се използват пълноценно за филм.
Аз имам Д70 със следните обективи.
50/1.8 за 100лв на старо, 85/1.8Д за 300$ и 24-120VR за 600$ .Достатъчни са ми ,24-120VR ми е много удобен,почти не го свалям. По-мек е от твърдите,но VR-a е голяма работа и много му се кефя.

Re: ?
Автор: Amigo   
Дата:   13-05-05 20:28

timeless, от къде го намери за 800$ Никона?[smilie11]

Re: ?
Дата:   13-05-05 20:45

Amigo - в eBay

boni - Кога наистина се ползва VR-то, на теб върши ли ти работа и при какви условия е важно да го имаш?

Дата:   13-05-05 20:49

А как стои въпросът с гаранцията на закупените от eBay неща? Ами то като му платиш мито и пак става кажи-речи същата работа[smilie11] [smilie2] В чужбина ли си или от тук го поръчваш?

Автор: Stoevmobile   
Дата:   13-05-05 22:47

boni,
имаш ли вадени на хартия от 24-120VR?
Как е на по-голям формат, примерно около А3?

Дата:   13-05-05 22:58

Стоев ,не знам на А3 ,но вадих на А4 един кроп около 1/3 от снимката ,вдигнат през РАВ конвертора и сниман на 1600ИСО,120мм 1/40сек и бленда 5.6 от ръка и стана много добре като рязкост.

Автор: Stoevmobile   
Дата:   13-05-05 23:05

Аз последните дни се мъча да гоня пиленца привечер и резултатите ми са плачевни....
За кроп не ми се и говори...
И то на ниско ISO..
[smilie11]

Дата:   13-05-05 23:30

Е ,това е защото пиленцата бягат бързо и се размазват :))

Дата:   13-05-05 23:33

stoev, за кво я взе тогава тая пушка бе?! [smilie3] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна