Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Имам проблем с апарата - FZ20
Автор: CYPER   
Дата:   11-05-05 20:32

Май имам мъртъв пиксел на дисплея[smilie2]

Значи, докато снимах забелязах една много малка червена точка на дисплея. Угасих го и почистих - дисплея и оптиката отпреде, защото не бях сигурен от какво е. Пак си е там гадната пикселизирана точка - изглежда една такава дигитална и като клатя апарата изглежда все едно примигва.

Сложих капачето отпреде и направих 2 снимки - 1x и 12x и на снимките не се вижда нищо.

Май е на дисплея. Как мога да проверя дали е dead pixel или както се казва там и може ли да се оправи, защото дразни.

[smilie2] [smilie2] [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Имам проблем с апарата - FZ20
Автор: boni   
Дата:   11-05-05 20:34

Не може да се оправи,явно е на дисплея.Не и обръщай внимание,не влияе на снимките. Аз имах същата на Канон Г3

Автор: Lumix   
Дата:   11-05-05 20:38

...и аз имам точка на дисплея, само че мойта е зелена ...:-) ...споко не се отразява на снимките!!!

Дата:   11-05-05 20:39

Вече разбрах, че не влияе на снимките, но ме дразни [smilie9]

Бахти късмета имам - преди 3 седмици го взех апарата и почнаха проблемите.

И то самия дисплей изглежда все едно отгоре има някакво предпазно стъкло и тая червена точка все едно е в дълбочина - демек 1-2мм навътре спрямо повърхността на дисплея.

Как пък червена се падна да я *ба [smilie9]

И въобще как се е получила - аз толкова внимавам с тоя апарат.

Поне дайте някаква програма/трик/метод да се убея, че 100% е мъртъв пиксел - да свиквам.

Автор: Lumix   
Дата:   11-05-05 21:23

...ами освен по-малко да включваш дисплея...[smilie5]! ..За 1 точка мисля че гаранацията не важи ...ако станат повече може и да ти го сменят! Явно често явление при дисплеите...!

Дата:   11-05-05 21:30

И все пак има ли някакъв начин/програма/медот да се разбере 100%, че това наистина е мъртъв пиксел - просто искам да се убедя.

Бахти той днеска се е появил - как така изведнъж?

На лаптопа колко съм си пъхал пръстите в дисплея, колко съм го плюл или удрял без да искам и нищо му няма, а на това мижаво дисплейче ей тъй от нищото се появи, а толкова го пазих.

Дата:   11-05-05 22:17

Абе тва е хот пиксел някакъв,не зависи от грижовността ти.:)) До 3 такива се смята за нормално,гаранцията важи ако са над 3 :))
Не се коркай,не е проблем тва.

Дата:   11-05-05 22:42

Каква е разликата между hot и dead pixel?

Кое е по-лошо?

Поправимо ли е?

Четох в нета за hot pixels ама все пише, че са на CCD матрицата.

И сега какво?

Хора кажете метод да се уверя, че наистина е hot/dead pixel

Автор: 4i4o-Joro   
Дата:   11-05-05 22:54

Е какво ти пука като е само на дисплея [smilie11]
Приеми, че е против уроки.[smile]

Автор: Rebellious   
Дата:   11-05-05 23:19

Това,тънкостта де ,че гаранцията влиза в сила в случай ,че прегорелите пикселчета са повече от 3, къде го пише ? И що клиентите го разбират чак като им позасветят точици тук -таме,а ? Парите взети ,рекламата -страшна ,а накрая ...
Не било проблем ,естествено,как ще е ...
P.S. Това за 3-та пиксела кажи-речи е поносимо донякъде за преглъщане за един 17 инчов LCD монитор, ама за една плочица с размер на пощенска марка ,каквато е един дисплей на цифрак е вече прекалено !

Публикацията е редактирана (11-05-05 23:26)

Дата:   11-05-05 23:22

Ми така е по някакви сервизни стандарти,да не съм го измислил аз...Най-добре е който желае да се консултира със съответния сервиз.

Дата:   11-05-05 23:26

Ами дразни ме просто и тайничко се надявам да може да се оправи по някакъв начин от мен. Дали може.

Дата:   11-05-05 23:27

Не може да я оправиш.Няма начин.
Може само с нов дисплей.

Автор: jimmy   
Дата:   11-05-05 23:31

Незнам кое му е за преглъщане да си вземеш новичък 17 инчов LCD за XXX$ и точно посредата да блесне 1 хубав голям зелен пиксел. [smilie18]. (Един колега така го зарадваха).

Иначе за фотоапарата ще го преживееш...

Дата:   11-05-05 23:34

Знам,че не си го измислил ти ! Но също така знам,че това е твърде срещан проблем при тия,прехвалени Панасоници. И се приема за нещо нормално едва ли не и потребителите им после се успокояват от сервизите с това,че нямало начин и т.н. А това за мен си е чиста проба измиване на ръцете. Ами да си оправят дисплеите Панасоник, щом го могат другите,значи е възможно,а не да излизат с номера за т.н. техни сервизни стандарти .

Дата:   11-05-05 23:39

Може да стана банален, даже и нахален вече, но ще помоля пак - Има ли някакъв трик/метод/начин, с който да се уверя на 100%, че това е hot/dead pixel, защото за пръв път виждам такова нещо в живота си и не т.н.

Извинете ме, че се повтарям.

Автор: Mimic   
Дата:   11-05-05 23:43

Умрял е ве пич. Нема го. След като изчезва от дисплея след като изключиш апарата какво друго да е. И след като е на дисплея значи не се отразява на качеството на снимките. Relax [smile]

Автор: Stoevmobile   
Дата:   11-05-05 23:44

Залепи си една ваденка/лепенка с Лепа Брена и оркестър Сладки Грех на дисплея и няма да те тревожи повече [smilie3]
Или ако си сложиш модерният Азис - хептен ще забравиш гледането[ezik] [ezik] [ezik]
Ако те дразни само това, че е червена - син фулмастер за стъкло решава въпроса....
[beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [beer] [shtrak]

Дата:   11-05-05 23:49

А защо аджеба е червен и трепти?

Бахти гадния пиксел - няма да може да го възкреси [smilie18]

Автор: Mimic   
Дата:   11-05-05 23:54

Аз си мисля, че не може да не продават някъде пиксели на кило. Пусни един search в e-bay, може да попаднеш на нещо по-евтинко втора ръка [smilie5]

Дата:   11-05-05 23:57

Абе ребелиус,ти ме разби [smilie18]
Бил проблем при Панасониците - дрън дрън. Проблем е при всички апарати еднакво.
Аз имах такъв на Канон Г3,виждал съм и при Никон 990,виждал съм и на Сони 707 и на Олимпус Е-10 -дори бяха 2 .
Да не ти казвам колко хот пиксели можеш да преброиш в картината на един Канон Г3 примерно,ама не на дисплея... Стария ми Никон Д100 имаше около 10-12 хот пиксела и то в картина. Виждаха се при скорости от 1/2 и по-дълги и се гасяха като пуснех ноиз редукшъна при дълги експонации.
Айде стига демагогии[smilie18]

Дата:   11-05-05 23:58

Олимпусите имат дори ремапинг за тази цел[smilie18]

Автор: ahab   
Дата:   11-05-05 23:59

Какво си му се запритеснявал толкова - не се вторачвай в него. Няма значение хот или дет. Технологията не е съвършенна.

Приеми че си си купил нова кола и камъче е чукнало хрома на бронята. Толкова ти е вредата от този пиксел - само козметична.

Дата:   12-05-05 00:04

Cyper- Отивай в сервиза и си търси правата,а ако се окаже,че не става, тогава пиши директно до фирмата производител. Не си чеши езика тука ,най-много за бъзик да станеш,както е видно от последните постове.
Стоев- много си отворен бре,когато на друг му е изгоряла чергата ,интересно ти как щеше да се чувствуваш при подобно отношение ,когато имаш дертове ?

Автор: nsirakov   
Дата:   12-05-05 00:08

rebel - az sym s Panasonik ot 7 meseca i nemam tozi problem

първа  назад  1  2     всички  напред  последна