Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 D70 няма проблеми със скоростите с механични обективи.
Автор: boni   
Дата:   11-05-05 10:32

Моля мислете преди да приказавате!
Д70 няма никакви проблеми със скорости с механични обективи. Снимал съм доста с такива.
Затворът на Д70 е конструиран да работи до 1/250 - от там нататък затворът е електронен - гаси се сигнала на матрицата,което позволява 1/500 синхрон със светаквица и намалява износването на затвора.Това е уникална и много хитра функция.
Няма проблем обаче да се снима на скорости до 1/8000 с механични обективи.Това може да се направи и без никакъв обектив дори[smilie18]
Сега ще ви покажа снимка с Юпитер 37,механичен обектив - свалете си екзифа и вижте скоростта.

Отговори на това съобщение
 Re: D70 няма проблеми със скоростите с механични обективи.
Автор: Vatman   
Дата:   11-05-05 10:36

Ми то е логично да е така... В оная другата тема нещо не са са се ориентирали хорицата и всяват смут...[smilie6]

Публикацията е редактирана (11-05-05 10:36)

Автор: Amigo   
Дата:   11-05-05 10:38

[smilie10] глоба за смутителите трябва[smilie6] създадоха ни нерви и хвърлиха душите ни в смут [smilie9] [smilie18] [smilie18]

Дата:   11-05-05 10:41

Ето
Сваляйте екзифа

Дата:   11-05-05 10:48

boni, колко мм е този Юпитер 37? на каква цена може да се намери такъв обектив - нов, стар?[smilie11] от къде? питам, защото нали и аз се чудя за бъдещия ДСЛР дето все се надявам да си взема някой хубав ден, та да знам и на какви по-евтини и същевременно със задоволително качество обективи, мога да разчитам[smilie25]

Публикацията е редактирана (11-05-05 10:49)

Автор: GORBI   
Дата:   11-05-05 10:49

135мм/3,5 ако се не лъжа..... Нов - от Русия... Цена - колкото го намериш...[smilie3]

Дата:   11-05-05 10:49

135мм е с бленда 3.5. Намира се от 30 до 50лв в зависимост от състоянието. Има го във вариант Никон байонет.

Дата:   11-05-05 10:52

Има много стари обективи от различни марки на Никон байонет.Цените са тънки. Проблемът е, че не работи меренето с такива обективи.За сметка на това пък работи потвърждението на АФ,нещо което не работи при каноните.

Дата:   11-05-05 10:59

тънки какво значи - колко например? по принцип как могат да се купят? някой внася ли ги или някакъв адрес на фирма от Русия?[smilie11] не работи меренето значи, че автофокус ли няма или какво - извинявай, но оше не са ми ясни доста неща и затова така питам, може и глупави да ти се струват въшросите ми, ама...[smilie2]

Автор: GORBI   
Дата:   11-05-05 11:00

купете си Канон значи де..... Бони, кога ще идваш на морето да ги сборим с по един Юпитер 37.....[smilie3]

Дата:   11-05-05 11:03

Не работи меренето на светлината. На Каноните пък не работи потвърждението на АФ.
Много ясно че нямат АФ тези обективи,но при никон работи потвърждението ,че си на фокус.

Дата:   11-05-05 11:06

Пък при Pentax работят и двете.[cool] undefined Ма ся да не се юрнете на пентаксите...[smilie25]

Дата:   11-05-05 11:09

da ,na pentax rabotiat i dvete.Osven tova viziorut im e klasi nad canon i Nikon

Автор: jumbo   
Дата:   11-05-05 11:10

хубавото на д2 то е че задваш даните на обектива и камерата вече знае че това е 100/2.8 и вече ти показва на диплея на каква диафрагма си (все едно си АФ обектив) за разлика от предишните про модели които показваха само 2 черти[beer]

Автор: thor   
Дата:   11-05-05 11:14

да ама на Canon-а моеш да закачиш ,Nikon и Leica и Zeiss и среден формат и още повече - 50-на най разнообразни ,а някои от тях без аналози при другите марки качествени аутофокусни EF обективи ..а на Pentax и Nikon не може ..[ezik]

[beer]

Дата:   11-05-05 11:16

Аве на кой му трябват всички тези обективи реално? На никой....
А на Пентакс можеш да закачиш и среден формат и М42 и такумари и т.н.

Дата:   11-05-05 11:26

реално ,трябват на този на който му трябват ,на тези които имат механични обективи да речем Zeiss а немат как да си купят Contax цифрова камера ,на тези на които например им трябва обектив да речем TS-E 24mm ,за контрол на периспективата ,за тези на които им трябва качествено увеличение в мащаб да речем 5:1 ,за такива които биха искали да използуват най добрия макро обектив Leica на DSLR ,абе сигурно не на всички но на достатъчно хора в противен случай нямаше да скочи толкова цената на някои механични обективи ( не говоря изобщо за българия ,а по eBay ) или да си държат висока цена ..примери колкото искаш... [smilie6]
[beer]
ето и един пример :

http://www.fredmiranda.com/forum/topic/221225

не ми се търсеха други ,че този ми е под ръка ..

[beer]

Дата:   11-05-05 12:06

thor, направо ме депресираш с тези примери със скъпи обективи и профи камери[smilie2]https://photo-forum.net/joro/emoticons/1381.gif кой средностатистически потребител и любител може да си позволи такова нещо?https://photo-forum.net/joro/emoticons/1381.gif само желание не стига, за да си купиш такава техника.[smilie2] [smilie18] [smilie21]

Дата:   11-05-05 12:23

Amigo ,глей сега ..
,преди имаше такива които ги стресирах с евтини ,стари механични обективи ...
нормално нема угаждане ей ти фотка с един еФтин обектив ,който съм го платил около да речем 25US$ заедно с фотоапарата ,значи обектива ми е излезнал най много 10-на леФчета ,и фотката естествено е правена с Canon EOS 10D който е на две годинки с една година по стар от D70 и с две години по стар от 350D и определено има по лоша картинка от 350D ,но както на него така и на 350D можеш да си закачиш този обектив и фотоапарата да си мери без грешка ..мдааам а колкото до фокусирането ,за да я щракна тази фотка не ми е требало потвърждение .. [ezik]

https://photo-forum.net/static/forum/2017-04/vikq5188.JPG
https://photo-forum.net/images/Thor_1090151197_TEDDY1.jpg

имай в предвид ,че тази фотка съм я щракал в JPEG ,не в RAW ...
качеството което дава този обектив за 10-на лефчета които съм го платил , в никакъв случай не е по лошо от това на Nikkor 50mm f1.8 ,която и версия да вземеш от когато и да е дали от преди 20 години или от последните китайските които се продават на пазара сега ..иначе D70 е по добър за мен от 300D ,но като стане въпрос за оптиката ,с Canon имаш почти неограничени възможности ..[smilie6]

[beer]

Дата:   11-05-05 12:49

thor, 10X за фотките и коментарите изобщо[beer] [shtrak] какъв е този евтин обектив като марка и модел и не може ли да се сложи с адаптер на Никон Д70 примерно?[smile] щото аз продължавам да събирам инфо понеже още не съм се спрял на ДСЛР окончателно (до 1200$ най-много да уточня де)[cool][smilie3] [smilie18] [smilie18]

Дата:   11-05-05 13:00

Amigo, г-н thor изхаби 3 клавиатури да обяснява кое може и кое не може. Върни се назад и виж постингите му. Д70 става само с адаптер с оптичен елемент, който освен, че струва колкото един нормален твърд обектив, влошава качеството... търсене из архивите на форума му е майката...[shtrak]

Публикацията е редактирана (11-05-05 13:00)

Дата:   11-05-05 13:02

Да,така е ,но това важи за М42 обективите само.Аз казах,че има много стари обективи Никор и други марки с никонски байонет,които си стават без проблем.
Но темата се изроди отново.Тя беше за съвсем друго.

Автор: volokin   
Дата:   11-05-05 13:05

Бони, задай си въпроса що се получи твоята тема, погледни в другата и виж, ако не си го сторил [smilie2]

Дата:   11-05-05 13:06

Vatman, чакай бе човек, не мога да стопля толква бързо щото съм много назад с материята[smilie2] Чел съм всичко и назад поне от март насам, ама не ми е толкова лесно да схвана и запомня кое как[smilie2] [smilie6]

Автор: Bilbo   
Дата:   11-05-05 13:08

Но темата се изроди отново.Тя беше за съвсем друго.

Доста често явление. И причината е почти винаги една и съща. Жалко наистина.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна