Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помогнете: От къде мога да намеря цветен лазерен принтер без да ми одерат кожата
Автор: angie   
Дата:   20-04-04 20:13

Имам следния проблем - много хубав мастилено-струен принтер, печата чудесно, всичко е супер.... обаче средно на 100 страници трябва да сменям цветната глава... а това буквално ми отрязва моята - много скъпо удоволствие е... [smilie2]

Та затова мисля да мина на цветен лазерен... и искам да се допитам до вас, като препатили момчета и момичета, можете ли да ме посъветвате към какъв принтер да се насоча?

Вие какви цветни лазерни принтери сте пробвали? Доволни ли сте? Имали ли сте проблеми? И едно от наи-важните неща - заслужава ли си цената и от къде мога да го купя?

Благодаря ви предварително... разчитам на вашата помощ [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Помогнете: От къде мога да намеря цветен лазерен принтер без да ми одерат кожата
Автор: plamennk   
Дата:   21-04-04 00:09

А колко кожа имаш

Re: Помогнете: От къде мога да намеря цветен лазерен принтер без да ми одерат кожата
Автор: asahi   
Дата:   21-04-04 09:27

Съвсем отговорно мога да заявя, че съм специалист по цветни лазерни принтери. Фукам се без да се замисля, защото това точно ми е професията.
Нали знаеш кои са най-скъпите и хубави лазерни принтери? Ще ти кажа защо е така:
Имат обявената от производителя производителност - време за обработка (рипване), реално време за загряване на фюзера и отпечатване на първо копие, скорост при повтарящи се задания.
При указаното месечно натоварване не се скапват (а то не е малко и не се спекулира с него). Печатат и не правят проблеми.
Имат гарантираното от производителя постоянно качество на цветния отпечатък практически по време на целия период на експлотация.
Трайността на копието не подлежи на съмнение. Хартията си заминава, картинката остава.
Имат софтуер, който наистина върши работа.
Печатат успешно на разнообразни медии, вкл. в обхвата 220-300г/кв.м. Това се дължи на прецизната листоподаваща система и правия път на хартията. Хората правят принтери и копири от 70 години.
Имат ниска цена на отпечатаното копие. Мога да те запозная в личен разговор с коректната система за изчисляване цената на копието.
Скъпи са. Хората ги купуват, правят бизнес с тях и печелят. Примери колкото искаш.
Имат истински сервиз. За това питай потребителите.
Цветен лазерен принтер се купува, когато бизнесът ти го изисква. Ако имаш нужда от постоянно качество, по-големи натоварвания, висока производителност, ниски разходи, трайност на копието - тогава ти трябва лазерен принтер. Ако ще печаташ 100 цветни страници на месец няма начин да не ти е скъп.
Понеже не искам да правя явна реклама мога да отговарям на конкретни въпроси на мейла asahi@dir.bg.

Автор: niro   
Дата:   21-04-04 09:54

Едно малко уточнение, понеже питаш именно във ФОТО-форум - разработката на снимките е по добра при фото-мастиленоструйните принтери /тук не вкл. термото и др. под./, а не при лазерните. Но ако ще работиш с "по-плакатни" картинки, графики и т.н. главно в офис - лазерния.

Автор: Pho   
Дата:   21-04-04 10:58

Уточнението на Niro е съвсем правилно.
Най-добро качество на снимка може да ти даде мастилено-струйния ФОТО принтер. Ти пишеш обаче, че на 100 страници сменяш глава, тогава явно не печаташ снимки (това би означавало да сменяш глава или глави или пълнители) в зависимост от марката и модела по често.
Добре е да изясниш какво точно отпечатваш, но за 100 стр. месечно сметката с лазерен няма да ти излезе, вярвай на Asahi!
Лазерния принтер е скъп, на за сметка на по-ниската цена на отпечатък, мастилено струйния- обратно. Всеки си прави калкулация в зависимост от целите за които го използва и натоварването.
И понеже и аз не искам да правя реклама тук, мога да отговоря ако имаш въпроси за мастилено-струйни ФОТОпринтери и консумативи на е-майла ми.

kachestvoto e otnositelno poniatie ...
Автор: opeldjia   
Дата:   21-04-04 11:03

... imam niakoi neshta pechateni na Epson Stylus PHOTO i moga da kaja che sled niakolko meseca veche na nishto ne prilichat ! [smilie23]
Vseki da si pravi smetkata ... vsyshnost choveka iska laser printer :)

Публикацията е редактирана (21-04-04 11:04)

Автор: robi   
Дата:   21-04-04 11:23

Какво все пак печаташ - снимки или по-еднородни цветни картинки (напр. графики). Ако искаш максимално качество на снимки си вземи мастилено-струен фото принтер от по-висок клас с отделни мастилници за всеки цвят. Така ще сменяш само цвета който е свършил наистина. На специалната хартия ще можеш да получиш всички фини отсенки на цветовете (например нюансите на човешката кожа). За графики с еднородни, "чисти цветове" - напр. жълто, червено, зелено, където клиентът няма да ти се разсърди зеленото колко зелено е, става лазерния.

Автор: Pho   
Дата:   21-04-04 11:25

Re:Opeldjia
Ето така тръгват митовете и легендите...
Има фотопринтери за 50 евро и фотопринтери за 350 евро, ха сега познай къде е разликата?
Opeldjia, всички големи производители вече предлагат Фотопринтери за дълготрайни отпечатъци - говорим за трайност от 20 до 80 години, това за което говориш е история.
Единствено условие е да се спазват изискванията и да се четат техническите характеристики, не може да се печата на всякаква хартия и по-въэможност по евтиничка, на принтер с три цвята, че и те са по-евтини и да искаш качество.
Качеството просто струва пари![smilie24]

Автор: junior   
Дата:   21-04-04 11:35

... освен това дори и за евтините принтери има решение - фиксиращи спрейове....

Автор: nk   
Дата:   21-04-04 12:31

Аз пък имам печатани на epson stylus color преди доста години снимки и мога да ви кажа че не са мръднали (специално се вглеждам). Естествено с оригинални мастила и хартия... и снимките висят на стена, тоест изложени са на светлина не са в някое чекмедже...
Aко някога направят мастилено стуен принтер който да можеш да го пускаш един път в месеца и да не се скапва с най-голямо удоволствие ще дам пари за него. До тогава май ще си давам снимките във фотото...

Автор: angie   
Дата:   21-04-04 13:01

Да, niro, добър въпрос, трябваше да го уточня още в началото. Принтера ми трябва, за да печатам графични материали - имам впредвид не само фирмени бланки, но и рекламни материали в недостатъчно голям тираж, за да има смисъл да ги поръчвам в печатница. На месец средно печатам около 500 страници...

Посъветваха ме оттук-оттам да се насоча към hp 2500 или hp 3500. Твърдят че hp 2500 е много по-добър и си заслужава повечето пари... Чували ли сте коментари за тях? Наистина ли си заслужава?
Много ви благодаря другарчета, че се отзовавате на моя вик за помощ [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна