Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Архив
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Колко от нас снимат на филм, а не цифрово?
Автор: panaiot   
Дата:   09-05-05 18:54

Знам, че технологиите напредват все повече и повече, но за мен тръпката от снимането на филм е доста голяма! Просто искам да разбера мнението на запалените по фотото [shtrak] !

Отговори на това съобщение
 Re: Колко от нас снимат на филм, а не цифрово?
Автор: Mimic   
Дата:   09-05-05 18:56

Аз снимам на филм със стар Premier, но след около месец ще съм приключил с операцията по набиране на средства за 350Д и ще мина в другия лагер

Автор: designwerk   
Дата:   09-05-05 18:59

Az imam edin F75. Polzvam go s izvunredno goljamo udovolstvie. Samo za semeini subitija obache. Otskoro se otrekoh ot 35 mm i prodadoh dushata si na "onja s matricata".

Vupreki tova smjaam che
35mm never dies ![

Автор: lebiu   
Дата:   09-05-05 19:02

За себе си не виждам смисъл от преминаване към цифрово:

1/ хубавите камери (без кроп фактора) са скъпи - заслужават си ако имаш пари бол за харчене, или разбира се, ако изкарваш пари с това.. иначе..

2/ по-евтините ДСЛР - не ми уйдисват на обективите: твърди 20мм/50мм; с кроп фактора тия обективи вече няма да са това, което са...

3/ лентата мъ кефи! [smilie25] [shtrak]

4/ даже имам намерение да си купувам нов НЕ-цифров фотощтрак [smilie18][smilie18] [smilie18]

ПС: не подценявам удобството и съответните преимущества които имат цифровите камери...

Публикацията е редактирана (09-05-05 19:15)

Автор: Amigo   
Дата:   09-05-05 19:05

Филмът си има тръпка, но с цифрака виждаш веднага резултата. На мен лично това ми харесва[smile] [smile] [smilie6] Не се занимаваш със скенери, можеш веднага да си прехвърлиш снимката на компа и да я обработваш както намериш за добре, да пратиш на приятели. Но май филмът още не мисли да се предава[smilie3] [smile] [smilie25] и май не са малко хората, че дори и сравнително млади, които все още предпочитат поне засега да снимат на филм.[smilie8]

Автор: arlet   
Дата:   09-05-05 19:15

аз съм тях, нямам цифров фотоапарат

Автор: kalinari   
Дата:   09-05-05 19:17

И аз съм на филм.Все още.Истината е ,че ако имаше dSLR на приемлива за мен цена, на който мога да монтирам обективите си без кропфактор щях да имам и такъв.[shtrak]

Автор: panaiot   
Дата:   09-05-05 19:32

Аз снимам с 3000V и съм доволен [smile] ! Радвам се че не съм от "старото поколение" снимащ на филм [smilie5] !
lebiu доста добър но скъпичък си си избрал [smile] ! Аз събирам парички за обективчета[smilie5] ! Ще си остана доста време на филма май[smilie5] ![smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: hose   
Дата:   09-05-05 19:38

az puk se radvam che snimam na film ;)

no poveche niama da si kupuvam s iztekul srok na godnost - stana kato preeksponiran zelia debesh! [smile]

Дата:   09-05-05 19:42

Аз много дълго мислих по въпроса с тези 1100 долара дали да си го вземам тоя цифрак или да си взема един лентов еквивалент и да знам, че ще имам пари за ленти за 5 години напред, но в крайна сметка реших, че сега ми се е паднало и определено ще ми е по-лесно (филми, лаборатории, скенери ... вместо един компютър) с цифровия

Автор: primus   
Дата:   09-05-05 19:42

[smilie24]
бих сменил лагера но за съжаление нямам финансова възможност.ако купувам ще е DSLR.
въпрос на време

Публикацията е редактирана (09-05-05 19:48)

Автор: sP   
Дата:   09-05-05 19:44

аз снимам по принцип цифрово, но ползвам Зенита :) ако имах средства за ленти, проявявания и т.н. щях само със Зенита да снимам :)
но пък ако имах тия средства сигурно щях да имам и за един ДСЛР така че Зенита въобще нямаше да го погледна предполагам [smilie18]

Автор: Avon   
Дата:   09-05-05 19:45

Az snimam predimno film, no si skaniram negativite i gi obrabotvam s PS natatak. Imam i digitalka (Canon A60), no ia polzvam samo za "xerox":).

Za neshtata koito obicham da snimam filmovata kamera zasega mi e po-udobna. Shte mina na DSLR, no edva li shte e skoro. DSLRite sa oshte ili tvarde primitivni za paite si (DX senzor), ili prosto skapi (1Ds).

Автор: MisterX   
Дата:   09-05-05 19:50

ami az sum na Digital... prosto taka me kefi poveche.. vednaga sled snimane se pribiram i si konvertiram RAW-vete :) puk i kato snimam po rabota mi spestqva mnogo vreme i eventualni glavobolia :) (crop faktora na men ne mi prechi)
Filma susto si ima negovata trupka... niama losho koito kakvoto mu haresva i vurshi rabota:)
za sujalenie kakto vurviat neshtata filma she izleze ot masovata upotreba... :)

Автор: krassimire   
Дата:   09-05-05 19:55

Аз снимам и така, и така.

Автор: Odin   
Дата:   09-05-05 19:56

И аз съм на филм и много ме кефи, пък се сдобих и с хубав скенер[smilie24] [smilie5] [shtrak] [beer]

Автор: danny_falin   
Дата:   09-05-05 20:00

абсурдни изказвания има тука , тия истории с лентите , с лабораториите със скенерите , те самите са ИСТОРИЯ[smilie3]

много ми се струва тъпо някой да твърди обратното.

няма аз да се прибера от разходката да си седна пред пц-то и да си разгледам снимките , ами ще ги проявявам и ще ги сканирам , е това няма кой да ме убеди че е разумно.
цъкайте си с тея ленти ако искате още 500 години , на никой не пречите , да не забравяме разходите и многото минуси на лентата. Колко по евтини чакате да станат ? 1500лв е 350Д. А пък за пича дето ще си купува лентов за над 2000$ направо нямам дори и въображение какво да му напиша.
това е се едно да караш кола на въглища днешно време[smilie11]

със здраве

Публикацията е редактирана (09-05-05 20:01)

Дата:   09-05-05 20:02

Еееее, недей така - всеки има право сам да избира удоволствията си. Защо трябва да е тъпо. Тръпка им е на хората

Дата:   09-05-05 20:09

тръпка ??? [smilie8]
ок извинявам се
хахахаха

Публикацията е редактирана (09-05-05 20:11)

Автор: MisterX   
Дата:   09-05-05 20:11

Danny_falin filma vse oste e predpochitan v nqkoi oblasti na Fotografiata... az sushto ne bih dal 2 bona za Filmova kamera no tova si e vupros na lichen izbor... puk i ako she snimash na negativ filma po princip e po-toleranten kum greshki v exponiraneto.. ima po-dobur Dynamic Range... i sigurno ima oste predimstva az sega ne se seshtam prosto... edin priatel predi 2 meseca ze Nikon F100.. predpochete go pred D70 i e mnogo dovolen ot izbora.. vadi mnogo dobri kadri... sega da ne skochite ne kazvam che ednoto e po-dobro ot dr. kazvam che vseki si reshava za nego si :)

Автор: Stoevmobile   
Дата:   09-05-05 20:13

Щракам с цифрачета, вече съм сменил 4-5, не броя служебните.
Ще подпукам пак и лентата, като си оправя Минолтата, не че не ми се цъка и с другите ми лентови фотощраци [smilie3]
Лентата е по-голяма тръпка - нещо като разликата м/у Спорт Тото и Държавна лотария - на едното се надяваш няколко дни, на другото цял месец, докато разбереш резултата [beer] [shtrak] [beer] [shtrak] [shtrak] [beer]

Автор: karavelov   
Дата:   09-05-05 20:14

Аз съм на филми също, почти изключително черно-бели. Така мога да си ги проявявам в къщи и да си ги копирам в лабораторията. Понеже съм любител, а не професоиналист, мога и да се любувам на лабораторната работа - за никъде не бързам, ако не стане от първия път, от втория ще стане...

Преди няколко дни си взех и скенер за негативи, иначе като ги сканирах от матова хартия, каквато ползвам, нещо ми се губеше рязкост и фокус. Иначе повечето кадри освен това си ги копирам в мазето. Скенера ми сканира 1 лайка формат кадър към 13 Мпикс, зърното на кадъра си е истинско (не обичам разни "обработки") и най-вече обективите на апарата нямат кроп-фактор. Снимам с един почти изцяло механичен Пентакс (МЗ-М) и се радвам на обективите, които могат да се намерят почти за без пари.

Публикацията е редактирана (09-05-05 20:20)

Дата:   09-05-05 20:15

предпочитан е на места където цифровия не става , например на места на които им трябват много детайли и няма токова голями сензори , ония пичове дето използват плаките 6х6 примерно , дето една плака е ~50 мегапиксела, ама тука цъкачите на пеизажчета да ми говорят глупости за ленти аиде няма смисъл , разбирам само хората които казват че нямат кинти да минат на ДСЛР , другите са позьори

Дата:   09-05-05 20:19

Аве на цифраците им трябва ток, а батериите не понасят добре студа. Ходи снимай мечки на леда, дето няма ток и температурите са 30 под нулата да те видя с тоя цифрак. И аз искам ДСЛР, ама е абсурдно да твърдиш, че хората които използват лентови апарати са позьори

Автор: Tonata   
Дата:   09-05-05 20:20

Има ли смисъл да спорите и да се опреквате един друг?И двата вида апарати имат предимства и недостатъци.Всеки снима с каквото е свикнал,с каквото му харесва или с каквото има под ръка.
Аз лично снимам с цифров любителската и немога да отделя време за проявяване на филми,снимки скенери.....и т.н.
[shtrak]

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна