Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 A510 , Dx7440 ili LS1
Автор: Klim   
Дата:   04-05-05 14:34

Повече от седмица активно се ровя по нет-а
и се опитвам да разбера кой е оптималния цифрак за мен. Първо се спрях на канон-а, но на няколко места четох че бавно и неточно фокусира.В момента клоня най-много към кодака. В панасоника ме привлича ниската цена и стабилизатора.
Какво бихте ме посъветвали.
Ще го ползвам за домашния фото албум. Важно е да фокусира бързо и точно за да не изпускам интересни моменти. Друго което има значение да прави прилични снимки при ниска осветеност и без червени очи.
Ще се радвам на вашите мнения, надявам се да са аргументирани. Отворен съм и към други преложения в ценовия диапазин до 600лв (с 256 памет и комплект батерии за моделите без литиева )

Отговори на това съобщение
 Re: A510 , Dx7440 ili LS1
Автор: cristo   
Дата:   04-05-05 16:51

няма апарат от този тип, който да не прави "червени очи", това е резултат от малкото разстояние между вградената светкавица и обектива.
при някои хора се проявява по-малко, при други повече - индивидуално е, а за да се избеге трябва допълнителна светкавица отдалечена от апарата, а това при тези модели не е предвидено...
и може да включиш в дилемата за апарат някой Самсунг от същият клас...
аз обаче не мога да ти помогна да избора, щото от известно време не ги следя моделите
поздрави.

Автор: boreto   
Дата:   04-05-05 17:01

Ами до 600 лв. и на теб предлагам да видиш тук:
https://photo-forum.net/forum/read.php?f=2&i=9788&t=9788

Дата:   04-05-05 17:08

Впрочем и на теб бих предложил да си помислиш за следното:

Kodak DX7440 няма пълно ревю. Виж за Kodak DX7590:
http://www.dpreview.com/reviews/kodakdx7590/page8.asp

Сега погледни за Panasonic FZ3:
http://www.dpreview.com/reviews/panasonicfz3/page8.asp

И си задай въпроса, защо 3МР Панасоник има по добра резолюция от 5МР Кодак:

Panasonic FZ3 1200/1250 LPH
Kodak DX7590 1100/1200 LPH

Дата:   04-05-05 17:14

Пардон, ти търсиш джобен апарат.
Успех!

Автор: Crossblade   
Дата:   05-05-05 01:58

Ами ... аз сериозно вече съм се замислил за LS1. 550 е в Техномаркет. За разлика от другите два предлага 6х и OIS ... но пък няма много ръчни настройки (за жалост). Kodak-a и аз съм го гледал ... единственото, което ми харесва е, че има Li-Ion батерия ... иначе нещо май не струва. Е с Schneider оптика си е де :) Но нищо интересно [smilie23]
http://www.dcresource.com/reviews/kodak/dx7440-review/index.shtml
Ето ти "review"

Canon A510 има малко повече ръчни настройки (МАЙ), но дали си заслужават пред 6x + OIS ? Просто ПАПАРАКА в мен надделява да мога да снимам по-отдалечени обекти ... та дори и без ръчен фокус [smilie25]

Ако не търсих сапун, който да нося ПОСТОЯННО с мен СЕРИОЗНО бих се замислил на офертата на boreto ! [smilie24]

Публикацията е редактирана (05-05-05 02:23)

Дата:   05-05-05 11:01

мерси за линка
Предполагам че имащ в предвид LZ1 а не LS1
май ще се спра накрая на панасоника LS1 не ме блазни 6-кратното увеличение пък LZ ще надхварли бюджета ми с като взема батерии и памет
Ще се радвам ако някой е снимал с този апарат да сподели впечетления.

Дата:   05-05-05 13:44

този Панасоник LS1 и аз съм го харесал за една моя приятелка и ми изглежда перфектен "дамски" апарат и освен да помолиме Бони да сподели някакво мнение, че на него тази апаратчета са му в ръцете...

Дата:   05-05-05 19:41

В същност имах предвид и LS1 и LZ1 :) "Леко" съм объркал.

Но LS1 & LZ1 се различават, само по оптиката, единия е 3x, другия 6х. Но и двата имат OIS [smilie24] ... Ще ми кажеш ли на какви пари си гледал Кодак-а и къде ? Иначе от трите аз съм си за LS1 [ezik]

Дата:   05-05-05 19:57

Kodak -a го намерих за 296 $ без ДДС в Смарт системс (www.sms.bg)
До колкото се ориентирах в пазара внасят ги мост, но може да бъркам. Ако имаш познат който работи с тях предполгам че можеш да свалиж още $10-$15
Май ще взема све пак панасоника, но ми се ще ако някой има опит с него да сподели

Публикацията е редактирана (05-05-05 20:14)

Дата:   05-05-05 21:13

Май най-добре е да отидеш в Техномаркет примерно и да го пробваш, с една SD карта дали ще отговаря на изискванията ти [smilie25] Ако го направиш - пиши впечатления :) А аз утре ще се опитам да се отбия да погледна LS1 и LZ1 [smilie24]

Дата:   06-05-05 11:42

И аз смятам да го видя на живо.
Не бях забелязал че оптиката на ниските модели на панасоник (LS LZ) не е лайка(Leica DC Vario-Elmarit Lens) а Lumix. DC Vario Lens. Инфото е от страницата на панасоник.

http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/stores/servlet/vModelDetail?storeId=15001&catalogId=13401&itemId=88140&catGroupId=24999&displayTab=S&cacheProgram=11002&cachePartner=7000000000000005702&surfModel=DMC-LS1&surfCategory=Lumix®

Публикацията е редактирана (06-05-05 12:02)

Дата:   06-05-05 12:19

Да, оптиката не е Лайка, но като гледам ревюто,е доста добра. Резолюцията е върхова.
Лошото е че DSP-то не е Venus ІІ (както е в серията FZ), ами е Venus Engine Plus.
И затова се виждат моаре и хроматични аберации, както впрочем при повечето други сапунерки. (Venus ІІ версията в FZ5 и FZ20 доста успешно маскира хроматичните аберации на обектива).

Дата:   07-05-05 01:12

До колкото знам оптиката си е Leica, произведена от Matsushita (Panasonic), но все пак по лиценз и т.н. на Leica.

Автор: elfljo   
Дата:   07-05-05 02:45

imam kodak dx7440 i panasonic fz10.

kodak-qt e mnogo uspeshna mashinka, mnogo bqrz, s ostqr obektiv, f 4.8 pri 4X(!) zoom;
nedostatqk za men e lipsata na rqchen balans na bjaloto i leko sinkavata svetkavica, inache absoljutno uspeshen model.

canon a510 e mnoooogo baven.

panasonic dmc-ls1 e mnogo vpechatljavast s opticheskija stabilizator; zoom-qt mue samo 3x i to s blenda f5.0; displejat e 2", no samo s 85k (kodak-153k); starite panasonic-i ot tazi serija bjaha dosta bavni, dano tozi ne e (ne uspjah da usetja razlika v bqrzinata sprjamo starija v magazina, kqdeto snimah).

mojat sqvet e: vnimavaj mnogo s bqrzinata na aparatite, kodak e garantirano bqrz i sposoben da fokusira i naj-divite lupingi na bqrzo tichasti malki deca, za panasonic ls1 ne sqm siguren (po tochno za FZ5 sqm siguren, no zasega SAMO za nego). inache stabilizatora i obektiva na leica sa vpechatljavasti

Дата:   07-05-05 16:18

Вчера бях до Техномаркет ... LS1 съвсем малко го пробвах та не мога да дам впечатления [smilie3] Но пък LZ1 ми хареса [smilie21]
С LS1 щтракнах 2-3 снимки и мисля, че беше прилично бърз [smilie24]

Като го пробващ/вземеш кажи твоите впечатления [smile]

Автор: bosilek   
Дата:   08-05-05 01:11

След като се консултирах с elfljo и проучих доста постове и статии се спрях на Kodak DX7440. Направих доста снимки, основно на закрито и при изкуствено осветление. Мога само да потвърдя това което казва elfljo. За апарат тип сапунерка си е много добър, х 4 оптика с 4 МП почти няма конкуренция за цената, която предлага. Понеже за мен беше важно да бъде джобен формат, по-големия zoom отпадна, колкото и да ми се искаше x6, x9 или x10л.
Оптиката наистина е отлична и за този ценови клас няма конкуренция. И на Sony, и на Panasonic марковите обективи Цайс и Лайка са на по- скъпи апарати.

Дата:   08-05-05 02:17

Та каква е цената на Кодак-а ? Аз останах с впечатление, че е приблизително 550 лева (от цената в ДОЛАРИ, БЕЗ ДДС дадена по-горе). Т.е. на цената на LZ1. А той предлага F4.5 при 6x(!), с оптически стабилизатор и рачен баланс на бялото [smilie24]
Някой с впечатления върху двата ? Цените май са еднакви, като Кодак-а е напред с Li-Ion батерията (за мен определено е голям плюс) и по-добрия (повече пиксели) дисплей.
LZ1 води с оптика и стабилизатор ...

Съжалявам, ако разводнявам прекалено много темата на човека, но и двата апарата мисля, че влизат или ПОЧТИ влизат в ценовия му диапазон.[beer] [shtrak]

Дата:   08-05-05 18:07

Li-Ion е била голямо предимство...
ще те видиме с такава бетирия на някоя екскурзия в Родопите например, на палатка някъде или просто на поход в планината - задължително ти трябва 1 резервна, а и те пари струват и това реално е скрито завишаване цената на апарата :)

Дата:   08-05-05 18:33

А зарядните за АА батерии и самите те са без пари [smilie18]

Дата:   08-05-05 20:25

Благодаря на всички за мненията и съветите
Вчера си взех LS1 съм доволен, като съотношение цена качество.
Основната причина да взема панасоника а не Кодак бе цената.(около 150 лв)
За сега съм снимал почти само на автоматичен режим. Доволен съм от скороста на фокусиране.
и приятно съм изненадан от липсата на черени очи със светкавица.

Дата:   08-05-05 23:26

Честито ! [shtrak]Дълго и приятно снимане ти пожелавам [cool] Направи правилния според мен избор [smilie24] Айде ако може обаче да оставиш едно ICQ, че да те питам за някое друго нещо относно апарата [smilie5]

Поздрави.

Автор: bosilek   
Дата:   10-05-05 22:13

В профила ми постнах три снимки, правени с Кодак-а. Имам 3CCD видео камера Panasonic с оптичен стабилизатор, не усетих голяма разлика. Докато не сложиш статива, забрави.
Оптиката е много добра, но добрите цифрови апарати Panasonic са над 490 долара.
В края на краищата, всеки решава сам за себе си. Не съм по никакъв начин свързан с Кодак, избрах апарата заради качествата му и до момента съм доволен. Единствено ръчния баланс на бялото малко ми липсва.

първа  назад  1     всички  напред  последна