Автор: CYPER
Дата: 08-05-05 23:05
Niakoi bi li mi obiasnil terminite "eksponacia", "fokusno rastoianie" i "ogledalno refleksen", "asferichni lesti" i koe osven megapixelite okazvat vlianie za kachestvoto na snimkata pri cifrovite fotoaparati!Blagodaria
Айде аз ще се опитам да обясня като човек, започнал да се интересува от фотография преди 2 седмици. Ако съм в грешка поправяйте ме:
Експонация мисля, че е когато светлината попада на CCD матрицата за определен период от време(зависи колко време стои отворена блендата) и така става снимката
Фокусно разстояние - не съм много сигурен, но си го обясняван като разстоянието от обектива до най-близката точка, която е във фокус
Огледално рефлексен - пак не съм сигурен - мястото, където гледаш как ще изглежда снимката не е електронно с LCD екран, а е посредством оптиката - все едно гледаш през бинокъл. Познах ли?
Асферични лещи - ми обратното на сферични - лещите нямат форма на сфера - ама защо и как не ме питай
Освен мегапикселите, за да направиш хубава снимка трябва хубава оптика, добра осветеност и правилно изкарване на цветовете.
|
|