Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Бинокъл.. цени?!
Автор: Estranged   
Дата:   08-05-05 15:14

искам да си купя бинокъл но ще заделя за него стотина лв
може ли да се намери нещо свястно за тези пари и някои занимавал ли се е изобщо с бинокли тука [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Бинокъл.. цени?!
Автор: Mimic   
Дата:   08-05-05 15:20

Ами за 100 кинта не можеш да си вземеш велик бинокъл ако искаш да е нов. Все пак има някои сносни неща за тия пари :
http://www.binoculars.com/ - разгледай тук, за да придобиеш по обща представа

Дата:   08-05-05 15:26

http://911.bg/a2/offers.asp?parent=3944&alloffers=1

Тук има цени за България

Автор: volokin   
Дата:   08-05-05 16:00

за стотина лева няма нищо свястно. Що?
Значи хората си мислят че един бинокъл е съвкупност от лупи, да ама не. Примерно тръбите в които са разположени лупите, трябва да са успоредни, да не са от пластмаса, поради горното условие, щото след време се променя тази им успоредност. Добрите изработки са съответно скъпи. Какви са резултатите от един такъв калпав бинокъл, невъзможност да се гледа дълго през него, получава се главоболие от напрягането на очните мускули.
За 100 лева може само нещо от e-bay.com. В противен случай започват нещата от 200 лева нагоре.
Все пак зависи за какво ще го ползуваш този бинокъл, ако ще гледаш през прозореца съседката (съседа) може и най-прост такъв да ти свърши работа.
Примерни марки: Nikon, Canon, Minolta, Pentax, Steiner, Svarovski, Zeiss. (първите 4 марки произвеждат и боклуци измежду хубавите си неща)

Дата:   08-05-05 16:03

а, забравих да кажа, там има също светлосила и т.н. колкото по-голяма е челната лупа, толкова по-голяма възможността да гледаш на слаба светлина, примерно в планински условия, когато се стъмва сравнително по-рано, от друга страна пък това утежнява конструкцията, изобщо както казах, трябва да знаеш за какво ти трябва [smilie3]

Автор: samara   
Дата:   08-05-05 16:04

преди време ( доста вече ) купих един Солигор 8-20х50...8-20 е варио...японски, гумиран, просинени лещи...страхотен е, но беше към 500 лв.[smilie24]

Дата:   08-05-05 16:12

съжелявам ако съм ти заприличал на незадоволено копеле което иска да зяпа през джама на съседката - не ми е това целта! Засега харесах 1 модел на практика - фалкон и един на някакви си Таско (?!??) което ми звучи като benq ;] Иначе виждам какъв е изборът в този ценови клас, но просто моя скъсан джоб не може да си позволи повече за туй дзъркало!

Re: още няколко въпроса
Автор: Amigo   
Дата:   08-05-05 16:12

1. Имам един много стар немски бинокъл, много хубав, още от Първата световна, ама наистина, подарък на дядо ми - Бог да го прости[smilie2], но преди няколко години отвътре се получи някакво замърсяване, което се вижда по лещите, явно от едри прашинки. Някой знае ли къде мога да го дам в София да го изчистят?[smilie11]

2. Как се разбира какво е увеличението на биноклите не ми е ясно?[smilie11] [smilie11] На моя пише 6Х30 - какво означава това?![smilie11]

Дата:   08-05-05 16:14

6 пъти увеличава, челна леща 30 мм

Дата:   08-05-05 16:17

http://astronomy.hit.bg/telescope/binoculars.html ето тука има малко интересна информация на български

Дата:   08-05-05 16:18

''съжелявам ако съм ти заприличал на незадоволено копеле което иска да зяпа през джама на съседката - не ми е това целтаюю''

споко, не се засягай, просто ти казвам да си уточниш целите за които ти трябва, щото за яхти има един, за планина други, за военни цели трети, за птици 4-ти, та може и да ти изглежда невероятно но е така. Примерно бинокли с увеличение над 15 пъти не се препоръчват за яхти, щото няма да можеш да фокусирап нищо поради люлеенето, За птици пък ти трябва поне 15 пъти и статив, а ако си морски спасител колкото повече толкова по-добре, та това имах предви [smilie3]

Дата:   08-05-05 16:21

http://www.geocities.com/astronomyforamateurs/Binokli.htm

Ей тука намерих яко инфо за бинокли, пак на български

Автор: CYPER   
Дата:   08-05-05 16:28

Абе и мен тази материя ме вълнува, повтарям само ме вълнува - нищо няма да купувам - просто ми е интересно.

Особено частта с бинокълите, които се ползвам от военни - тези с супер големия zoom и като гледаш през тях има някакви данни - като в Delta Force.

Я някой да сподели нещо за тях - най-мощния бинокъл и такива ми ти работи.

Също съм зарибен на и на мощни LED фенерчета - особено тези на Inova са върха - примерно Inova X5.

А този звяр - http://www.surefire.com/maxexp/main/co_disp/displ/prrfnbr/24204/sesent/00

2000 лумена светлина - ей такива неща ме кефят.

Автор: samara   
Дата:   08-05-05 16:28

значи volоkin е прав...моя на 20 увеличение само на опора мога да го ползвам...и то на твърда земя ...[smilie18]

Публикацията е редактирана (08-05-05 16:32)

Дата:   08-05-05 16:29

един ми хареса:
http://911.bg/a2/offers.asp?p=660117&parent=3944
ще го видя, не че ще разбера дали си струва [smilie18]
нещо не мога обаче да намеря информация за него из нета

Дата:   08-05-05 16:32

samara добре че имаш варио 8х-20х .. ;)

Автор: jumbo   
Дата:   08-05-05 16:36

а моя бинокъл никон е ефтинджос 10х50 за 370 лв [smilie8]

Дата:   08-05-05 16:51

Аве CYPER, ти видя ли го колко струва туй нещо ве - 3 000 долара за фенерче баси [smilie5]

Автор: CYPER   
Дата:   08-05-05 17:24

3000$ ама това е звяр фенерче - някъде бях чел, че се продава само при одобряване на кандидата за покупа - тоест не се продава на всеки.

Аз и на една Inova X5 съм доволен - сега съм в процес на издирване на фенерче - на ebay има доста.

Автор: Stoevmobile   
Дата:   09-05-05 03:26

Туй фенерче като сабите у Star Wars бе [smilie5]

Автор: Todd   
Дата:   09-05-05 14:05

Аз пък имам Таско за 10 лева от чаршията :)
Целия гумен и пише на него СССР :)Падна със 100км от колата щото го бях забравил отгоре и ама оцеля :)Всъщнос за 5 мин го сглобих и пак си гледа нормално .Нали е с пластмасови лупи та не се счупиха :)))А за по-далече си купих една тръба от ТСМ за 45лева :) Даже и статив дават за тия пари :))[smilie19]

Дата:   09-05-05 14:10

Аз имам един Maglite и съм много доволен от него. Водоустойчив, удароустойчив, със резервна крушка в задницата му. Върши ми чудна работа. Взех си го за 60 кинта от Germanos преди 3 години някъде

Автор: Merops   
Дата:   09-05-05 14:46

За 100 лв няма да намериш нещо което ще изкара повече от 6 месеца, а и има риск за здравето. Най-достъпните варианти са олимпус 10х50 за около 150 лв, и Минолта Класик ІІ 10х50 за 180 лв. Препоръчвам втория. А още по горещо препоръчвам Минолта Класик Спорт 10х50 за 240 лв: той е доказано водонепроницаем, стига да не се ползва под вода [smilie24] [smilie25]

Автор: sloth   
Дата:   09-05-05 14:50

Не съм убеден че само скъпите бинокли са добри. Имам два Visiomar (=абсолютно куче марка) 10х35 и 8-24х50. Имам ги от около година и съм много доволен. Тръбите са пластмасови, но засега не съм забелявал видима промяна в качеството на образа; не ме болят очите дори и да гледам повече от час. И двата са много светли. Купих ги съответно за 10 и 30 евро, към големия даже вървяха някакви дребни нещица. След като имам тези, в никакъв случай не бих си купил бинокъл от порядъка на 500 лева. Едно изпускане и бинокълът е дотам. По-скоро ще си купя пак същите ако се наложи. Ако още ги продават разбира се.

Автор: ander4o   
Дата:   09-05-05 15:00

Към Todd от кой ТСМ си купи телескопчето?

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна