Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сайт с обяснения и таблици...?
Автор: Mick   
Дата:   07-05-05 16:01

[smilie8] ...Търся нещо от сорта на таблица или какъвто е там друг вид..кадето са описани различните СЛР и ДСЛР- камери/примерно за Никон../и голяма част от аксесоарите към тях /свткавици ,обективи и тн../и НАЙ-ВаЖНОТО - КОИ ОТ ТЯХ СЕ 'СРАБОТВАТ' по между си с всичките функции ..?
..питам защото вече станаха толкова много вариантите от тела, обективи и флашове че му изпуснах края ... [smilie8] [smilie8]
някой да е срещал такова нещо..? [smilie8] [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Сайт с обяснения и таблици...?
Автор: volokin   
Дата:   07-05-05 16:23

на страницата на Никон има проспекти, които можеш да си свалиш, кое как сработва, кабели светкавици, само трябва да потърсиш на езика на който разбираш в съответната страница...

Автор: jumbo   
Дата:   07-05-05 16:40

отиди в никон САЩ и там се регитрирай в секцията сваляне.
там до колкото помня не иска сериен номер за разлика от никон европа
та в тази секция има такива сравнения като например кой обектив до къде и как
верно не са много достъпно направени но с повече желание.....

но по принцип е лесно да ти кажа за някои най-рапостранени

светкавици: СБ800 става за всичко правено до момента работи на иТТЛ, ДТТЛ, ТТЛ
СБ 600 също като големия си брат но с орязани екстри като А режим и други такива
Серията светкавици ДХ работят с дигитални никони и всички останали никон с изключение на Д70/ес Д50 (при тях само на А режим ако има)
Светкавици СБ 28, 27, 26, 25, 24, 23, 22с работят само с филмови никони (или с дигитални на А режим (без модела 23)
за светкавиците ясно
обективи най-новите тип ДХ както е ясно предназначени са за ДСЛР камерите покриват само матрицата ( за обектива 17-55/2.8 казват че от 28 до 55 е работещ на филмово тяло не не съм сигурен)
обективи тип Г работят на тела модел след 1996 година или на Р режим за някои АФ тела преди този период (нямаш възможност за смяна на диафрагмата)
АФ-С - обективи с вграден мотор (тип УСМ при канон) модели пред Ф90 не работят с тях (поради липса на контакти от страна на камерата)
тип Д има смисъл при камери от Ф90 нататък дават информация за растоянието при снимка със светкавица
сега са супер старите обективи от типа нон АИ някой от по-запалените тук да ти каже по принцип след изпиляване стават и на нови никони
АИс обективите стават на всички никони като при някои съвремени любителски и полу професионален клас не работи меренето
при про АФ камерите този проблем не съществува а при Д2х е решен с предварително въвеждане на дани заа обектива и така показва на дисплея на каква диафрагма работиш
за аксесоарите.... много са
питай нещо конмкретно
от мен каквото зависи е да ти дам проспекти само че не знам как ....[beer] [beer] [beer]

Автор: nikedj   
Дата:   07-05-05 16:47

и аз да попитам за такива таблици само че за канон ако може някой да опъти[beer]

Дата:   07-05-05 16:51

значи аз като човек дето доста рови за определена марка съм установил че освен фирмените сайтове чичко гугъл покзва един куп други сайтове на ентусиасти които правят такива неща така че всичко опира до малко разтърсване и без това е видно че тук има фенове дето доста седят в нета :-)

Автор: volokin   
Дата:   07-05-05 16:57

аз точно щях да отговоря и ти ме изпревяри. Сега очаквам въпроси на притежателите на Минолта, Пентакс, Контакс, Олимпус, Лайка (пардон, това не беше ли куче?). Ми в нета има всичко, потърсете [smilie9]

Автор: Mick   
Дата:   07-05-05 17:05

благодаря за инфото на волокин и джъмбо [smilie24] [smilie3] [beer]
аз точно това исках малко упътващо инфо /и леко насочващо../ [smilie8]
разбира се че желанието да намериш нещо е основното..начините са второстепенна роля ..ама пусти мързел.. викам си - бе я питай некой преди теб може да е 'откривал' топлата вода ..та ще каже как..[ezik] ..

Автор: ahab   
Дата:   07-05-05 17:17

Ясна и проста таблица за светкавиците на Никон:

http://www.nikon.com.sg/TechSupp/KB/TOPFAQ/Flash_Comp.htm

Клика се върху модела който ви интересува и излиза съвместимостта и функциите с всички никонски тела.

Дата:   07-05-05 18:10

мдам ето някой дето е открил [beer]
ама вече съм се отказал да търся
просто ги научих :-) [beer]

Автор: Stoevmobile   
Дата:   07-05-05 19:08

[smilie24]
[beer] [shtrak] [beer]

Автор: thor   
Дата:   07-05-05 21:47

по принцип на Canon всички аутофокусни обективи си стават на всички тела от както е сменен байонета ,както в една посока така и в друга ,е естествено по старите обективи не могат да имат същите екстри както и по новите обективи ,като например при ETTL II предаване на дистанцията ,но това не е толкова важно в случая тъй като това е само един параметър в по малко и не оказва кой знае какво влияние ,както и да е при светкавиците е същата работа ,всички светкавици си стават на всички тела от време оно и обратно ,възможностите на тялото се използуват пълноценно с по нова светкавица и възможностите на светкавицата се използуват според възможностите на по старото тяло или обратно ,една идея отиваш на сайта на B&H и почти всички особености на обективите или светкавиците имат някакви обяснения ,на сайта на Canon има един PDF с елементарни обяснения за обективите от гамата EF ,както има и таблици MTF ,трябва само да се разходиш малко из сайта за да ги намериш ...
за NIkon имат там хиляда и една нощ ,абе има из нета колко си искаш информация ,ама като не пазя всички сайтове [smilie2]
за най сигурно търсачката ,там като драснеш за един обектив или светкавица ще ти изскочи всякаква информация ,мнения и съвети ,каквито производителите по една или друга причина не дават ..
например EF 100-400mmL ,с телеконвертор си губи аутофокуса ,но ако му изолираш някои от контактите ,нямаш проблем и можеш да си ползуваш аутофокуса въпреки ,че е бавен ,така ,че не е зле да консултираш колкото се може повече информация ...[smilie6]

[beer]

Дата:   07-05-05 21:56

не всички АФ обективи....
да речем ЕФ-С [smilie8]

Автор: thor   
Дата:   07-05-05 23:13

e jumbo ..[smilie6]
имаш право има и някои несъвместимости и при светкавиците ,но по принцип като цяло ,не е толко страшно де , EF-S ми май май това ще се очертае като тип обективи за любителски-DSLR , ,ако се гледа как е при филмовите - любители ,любители експерти и про ,има за всички ,докато при Nikon има само любители и професионалисти ....и съответно политиката на цените ..[smilie6]
абе всеки може да си намери мястото ,ако си направи добре сметката де ..[smilie6]

[beer]

Дата:   08-05-05 09:03

мдам така е
за разделението на никон си прав [smilie11]
но аз не мога да направя нищо по въпроса освен да мина към професионалната техника [thankyou]

първа  назад  1     всички  напред  последна