Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Питане за Никонски аксесоарчета
Автор: borissov   
Дата:   06-05-05 20:51

Някой използвал ли е това ?
Nikon DR-6, right angle, slip-on finder, 2x magnification
Понеже съм цайс и бая зор виждам с визьора на Д70, мисля да си вземна едно таквози заради увеличението, пък и за снимане от изчанчени ъгли.
Само че ми се иска първо да чуя мнения от първа ръка, щото 185 долара хич не са малко.

Другият вариант е това , само че нещо не са положителни отзивите из нета.

Та, какво ще кажете?

Отговори на това съобщение
 Re: Питане за Никонски аксесоарчета
Автор: pinko   
Дата:   06-05-05 21:16

Абе не е проблема в това, че си цайс, ами от тия хубави каки, дето все ги снимаш, ти се изпотяват.... ъъъъъ....очилата де[ezik] и ти се замъглява погледа явно[smilie10] [smilie10]

Автор: thor   
Дата:   06-05-05 21:19

за първия незнам ,ама втория ще ти е много полезен ако си вземеш/илиимаш ей този обектив :

http://www.adorama.com/NK8528PC.html

както и ако използуваш механични или макро обективи ,е естествено ,ако си зле със зрението също ще ти върши работа де ...

[smilie7]

Автор: jumbo   
Дата:   06-05-05 21:25

питай здравко деков той има такова за практика....

Автор: thor   
Дата:   06-05-05 21:33

втория го имам и ако не го използуваш за макро ,просто за мене де ,няма смисъл ( пък кой знае може и да свикнеш с него като го ползуваш ),не е много удобен за да си го ползуваш за всичко ,разходи се из фотографските магазини край теб и го пробвай ,даа не стане така да си го поръчаш и да не го използуваш след това ... [smilie6]

Автор: dekov   
Дата:   06-05-05 22:36

И двете неща произведени за "Praktica"
пасват идеално на D70 и са много удобни, особено ъгловия визьор за макро, за да не се заляга върху тревата например.
Имам ги в наличност.
Поздрав
Зд. Деков

Автор: borissov   
Дата:   06-05-05 23:33

Благодаря!
thor: хм, засега ми е малко извън обсега тоя обектив, c'est la vie. Макро не снимам, така че основно ми трябва, защото с очила е страшно неудобно с такъв сравнително малък визьор като на Д70. Разпитах в най-големите магазини в Милано, но таквози чудо нямат...

pinko: а, изпотяват се, ама аз стискам зъби геройски и търпя! [smilie18]

dekov: чудесно, ще се свържа с Вас на и-мейл адреса в профила Ви!

Автор: volokin   
Дата:   07-05-05 07:40

Борисов, вторият го имам, увеличава два пъти, само че само в средата, т.е. не виждаш информацията във визьора, това обаче се решава като го сгънеш на горе. Единственият му смисъл е макро, иначе няма смисъл. При мен и за макро няма смисъл, щото фокусирма и без него много добре, като го сложа, всъщност даже ставам по несигурен. Имам го ей така, на времето ми попадна евтино от и-бей. Ъгловият трябва да е по-полезен, идеята е да можеш да гледаш през визьора когато апарата е близко до земята или е в такава позиция, която не ти позволява да погледнеш удобно във визьора. Примерно снимаш гъбки, които едва са се показали [smilie18] [smilie18] [smilie18]
моето лично мнение е, че са по-скоро играчки, ама добре, че е и-бей, че човек си ги купува за не много пари...

първа  назад  1     всички  напред  последна