Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon 300D
Автор: TaniaK   
Дата:   19-04-04 13:45

Привет. Почти съм решила да взема Canon 300D (колеебаех се между Sony 717 and Canon 300D) Ако някой от Вас може да ми даде все пак съвет и да ми разясни основните разлики между двата фотоапарата ще ми бъде от полза. Моля също така за Вашата помощ да намеря курс по фотография. Аз съм аматьор и искам да усъвършенствам уменията си за боравене с камера.
P.S. Грешката с Nikon-а си беше моя
ХХХ

Публикацията е редактирана (19-04-04 14:04)

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 300D
Автор: Krassy   
Дата:   19-04-04 13:53

[smilie19]

Автор: Gafa   
Дата:   19-04-04 13:55

Nikon717 не съм виждал може да е sony717
много се изписа тука във форума за тези фотоапарати ,те са различни класове ако ти е за любителски цели като хоби грабвай Сонито поне е горе долу на половин цена от канона
ако ти е за професионални цели грабаш канона и после ще се ръсиш още куп пари за обективи светкавици и още куп други джаджи

Автор: Krassy   
Дата:   19-04-04 13:58

http://www.dpreview.com

или

http://www.steves-digicams.com/

ай ще черпиш
[beer]

Дата:   19-04-04 14:38

Благодаря ти за отговора[smile]
Аз разбирам че съм аматьор но имам голямо желание да работя с фотоапарат и да правя качествени снимки
Имам 3 мегапикселово Сони сега и съм крайно недоволна
Не мога да разчитам и на 15 % качествени разпечатки
Аз смятам че основен проблем ми е това че не ми стигат знания за да съм достатъчно доволна от снимките си
Къде мога да се запиша на курс

Автор: kaschiyski   
Дата:   19-04-04 14:46

i az sam na sushtia krastoput mejdu tia dva fotoaparata, kato ot strana na sony se kolebaq i s f828 a ot canon e i powershot pro1. 300d e nad tia fotoaparati pone na kniga tia koito sa snimali kazvat che i na jivo e taka. No az kato lubitel mislq da se nasocha kam drugite tri modela zashtoto 300d nqma vazmojnost za pravenen na klipove. Na horata koito se zanimavat s snimane tova sigurno im zvuchi smeshno ama za men kato obiknoven chovek e vajno da moga da si pravq klipove

Дата:   19-04-04 14:48

Аз имам 3мгп апарат и си правя чудесни разпечатки на А3
то зависи о какво ти е сонито може да е имало проблем с белия баланс като на сираков ,на него му жълтееше нещо

Автор: asahi   
Дата:   19-04-04 14:49

Таня, съветвам те първо да "изстискаш" Сонито докрай и после да мислиш за нов апарат. Новият апарат няма автоматично да ти направи снимките по-добри. Прочети няколко книжки да видиш къде имаш пропуски и после можеш да обсъдиш с нас неразрешимите към този момент проблеми. Потърси постинга на Mr Punch за допълнителна информация.

Дата:   19-04-04 15:51

Asahi благодаря ти за съвета
Има логика в това което казваш
Прочетох постинга на Мr Punch и искам да ти кажа че имам същите книжки
В градската библиотека все още не съм проверила но щом казваш съм сигурна че има нещо по въпроса
Въпросът е че аз искам да започна да се уча от А и Б на фотографията (не само цифровата)
Смяташ ли че в Градската библиотека ще намеря подходящата литература

Дата:   19-04-04 16:17

Е тва е вече нещо разумно да се научиш на фотография от а до я
поне да поизползваш малко лента :)))

Дата:   19-04-04 16:21

Гаф снимала съм и с нормален лентов фотоапарат
В началото не бях почитателка на цифровата фотография но постепенно разбрах удобствата й
Не съм и нямам намерение да се занимавам професионално с фотография но наистина искам да стана по добра
Ако си съгласен ще ти изпратя снимка която харесвам и ми дай своя коментар
Това ще е най бързият начин да разбера върху какво трябва да работя
Може ди имам и някакъв талант
Кой знае[smile]

Автор: junior   
Дата:   19-04-04 16:25

Таня не я пращай САМО на Гафа.. пусни я тук всички да я видим - нали за това е форумът....[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   19-04-04 16:33

Младшиии ревнивец такъв
изпревари ме
наистина сложи я тука във форума все пак има доста хора които повече разбират от мен за фотография :))))

Дата:   19-04-04 16:33

Junior къде мога да кача снимките

Дата:   19-04-04 16:35

Таня в профила си а от там в албума да ги гледаме всичките

Дата:   19-04-04 16:41

Там са
Бъдете снизходителни [smilie25]

Дата:   19-04-04 16:42

Има една стрелкичка натисни я да стане на долу
пише към албума :)))

Дата:   19-04-04 16:56

Таня хората ти дават до 700 точки да дългата страна и до 100кб
твоите едвам се виждат , а ми се струват добри

Дата:   19-04-04 17:19

На работа съм и не мога да кача по големият формат сега
Малко по късно днес ще успея
Ще ми е много приятно и интересно да чуя коментарите Ви
ХХХ

Автор: djidji   
Дата:   21-04-04 11:25

преди да мина на digital rebel/300d дълго време снимах със Sony f707 и мога да те убедя да вземеш кой да е от двата апарата, между които се колебаеш. Само кажи какво те интересува конкретно

Автор: taniak   
Дата:   21-04-04 16:54

Не напразно се логнах във форума
Повечето от характеристиките които чета са непонятни за мен
Това е причината да питам хората които се занимават с фотография за съвет
Искам да се науча да правя наистина добри снимки и затова питам защото който се занимава с фотография и е използвал тези камери знае качества и недостатъци
Аз както споменах съм аматьор и се съгласявам с по-горен съвет че може би е по добре да почета книжки първо преди да си купя друг фотоапарат
Като за аматьорски и учебни нужди кой апарат ми препоръчваш@

Автор: PolarBear   
Дата:   21-04-04 17:10

Таня, апаратът не е най-важното. И аз подкрепям asahi - вземи всичко, което можеш от техниката, която имаш. А за апаратите, за които питаш - аз ги имам и двата. Добри са. Много. И няма да сбъркаш с който и да е от тях - в смисъл на покупка на добра техника. Съветът ми се простира дотук - нататък зависи от твоите нужди.

Със 717 грамотен любител може да направи почти всичко. Единствен недостатък - липсва RAW-формат. Е, и малко по-скъпа памет, но това е нищо в сравнение с допълнителните разходи при DSLR-ите. Всичко качено до днес в профила ми, с изключение само на една снимка, е със сонита - 717 или с Р9.

Със 300Д може да се направи и почти всичко, което е нужно за професионални цели. Но! със съответната оптика, която струва поне още веднъж и половина колкото апарата.

Ако човек се е захванал скоро със снимане, мисля, че 717 е по-добър вариант. Особено ако се купи на добра цена - тогава остават много пари, които след време ще послужат при купуване на DSLR, ако тогава сама се убедиш, че той наистина ти трябва.

Автор: matasel   
Дата:   21-04-04 22:13

Таня, снимките ти са добри и в техническо и в художествено отношение. Имай повече самочувствие!
Използвай максималният позволен брой точки с по-голяма компресия, за да можеш да се вместиш в 100кБайта!
Успех[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна