Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Mалко ми е неудобно,ама...
Автор: dino   
Дата:   06-05-05 22:55

Кажете става ли Канонската светкавица 540ЕZ за 350Д-то например,или не става.И ако не става-защо?(Ей само това не ми е ясно[cool] undefined)
Благодарско-бира от мене във Варна...

Отговори на това съобщение
 Re: Mалко ми е неудобно,ама...
Автор: boni   
Дата:   06-05-05 23:01

Ами аз не съм чул някоя канонска светкавица да не става за 350D, но да кажат канонците .

Автор: pinko   
Дата:   06-05-05 23:03

Не става, и 430ЕZ не става, пробвал съм, само на М режим (сичко ръчно[smilie11] ) работят.[smilie11] [smilie11] [smilie11]

За дигиталните само 220,420,550,580ЕХ

Публикацията е редактирана (06-05-05 23:48)

Дата:   06-05-05 23:05

Пинко ,какво става,че не става????????????

Дата:   06-05-05 23:08

http://photonotes.org/articles/eos-flash/

http://www.bobatkins.com/photography/eosfaq/flashfaq.htm

Най-общо казано - едното е А-ТТЛ, другото е Е-ТТЛ, несъвместими са, сори[smilie11]

Evaluative Through-the-Lens Mode (E-TTL)
E-TTL (prestored evaluative through-the-lens flash exposure control) is a new flash mode that reads through the lens, but not off the film. Introduced for the first time in 1995, E-TTL is currently available with the EOS Elan II/IIE, Rebel G and EOS IX SLR cameras exclusively when used with Speedlites 380EX or 220EX. Utilizing a preflash fired after the shutter button has been fully depressed but before the camera's reflex mirror goes up, E-TTL uses the camera's evaluative metering sensor to analyze and compare ambient light exposure values with illumination reflected from the subject by the preflash. This data is used to calculate and store the flash output required for optimum exposure of the main subject (identified by the autofocus system), while maintaining a subtle balance between foreground and background. Though transparent to the user, E-TTL represents Canon's most advanced flash exposure control system to date.
Advanced Through-the-Lens Mode (A-TTL)
The predecessor to E-TTL, A-TTL (Advanced Through-the-Lens) is used with Speedlite 540 EZ when set for direct flash in the camera's Program mode. (TTL flash exposure control is available at other times.) Like E-TTL, A-TTL reads through the lens and concentrates its sensitivity on the area of the picture covered by the active focusing point. Unlike E-TTL, A-TTL controls flash exposure with a dedicated sensor that reads flash illumination reflected from the surface of the film during exposure. A-TTL also uses a preflash, but unlike E-TTL, the preflash is used to calculate an aperture value based on the distance that light must travel from the flash to the subject. In Program mode, the camera compares the distance-based aperture data to the ambient-based aperture data calculated by the camera's normal metering system, and selects the smaller aperture value of the two. This method ensures accurate exposure of the subject in any lighting condition. Speedlites equipped with A-TTL are fully compatible with all EOS cameras.

Дата:   06-05-05 23:11

Пинк,благодарско...

Автор: zinoviev   
Дата:   06-05-05 23:14

Абе БОНИ как успявяш винаги даси толкова бърз на всякуде?Евалата[smilie24]

Автор: zinoviev   
Дата:   06-05-05 23:15

Спиш ли?

Автор: boni   
Дата:   06-05-05 23:23

Towa ne go znaeh ,za canonskite svetkavizi...

Дата:   06-05-05 23:26

http://photonotes.org/articles/eos-flash/#ettlii

И аз тия работи малко късно ги научих, Бони, ама вече се бях хванал на канонското хоро[smilie11]

Ето и накратко:

Cameras which support TTL flash:
The T90 and all EOS film cameras except the EF-M.

The digital D30, D60, 1D, 1Ds, 10D, 300D/Digital Rebel/Kiss Digital and 1D mark II cameras do not support TTL.
Тук трябва да се добавят 350Д и 20Д

Camera bodies which support A-TTL:
All EOS bodies which support TTL (see above).

Flash units which support A-TTL:
Speedlites 300EZ, 300TL (T90 only), 420EZ, 430EZ, 540EZ.

Публикацията е редактирана (06-05-05 23:33)

Дата:   06-05-05 23:42

Пинко,последният ти пост е малко объркан,но като четеш Фнимателно,и по пътя на логиката,истината най накрая БЛЕСВА...Ша'с продава...

Автор: ahab   
Дата:   06-05-05 23:45

Ами то и при Nikon е същото:

F80, F100, D100, D1(x) работят с D-TTL. Уж лейтест-грейтест.

Изведнъж обаче: D70, D50 - само i-TTL. Може да им боднеш SB-80dx ама само в М режим.

Щура работа.

Дата:   06-05-05 23:49

Вай,вай,вай-ам ко ш'праим тогаз...

Дата:   06-05-05 23:55

Миии, да ти продам мойта Сигма 500 ST DG ако искаш (има Е-ТТЛ и работи перфектно с 300д и 20д), ама към края на месеца, щото тогава ми пристига 580ЕХ от ОтвъдГоляматаВода[ezik]

Публикацията е редактирана (06-05-05 23:56)

Re: ?
Автор: Amigo   
Дата:   06-05-05 23:59

С малко думи прости какви са тези режими за светкавици? D-TTL и i-TTL?![smilie11] [smilie11] Има ли и други режими? Изобщо къде може да се прочете за това повече?[smilie11]

Автор: ahab   
Дата:   07-05-05 11:16

ТТЛ мери отразената светлина от филмовата лента по време на експозицията.

Д-ТТЛ и и-ТТЛ мерят нужната светлина преди експзицията тъй като сензора на цифровите апарати не отразява светлината както лентата. Това става с предварителни импулси (пре-флаш) които се пресмятат преди сработването на затвора.

Търси инфо с Гуглето. Ето подобни страници за Никон:

http://www.nikonians.org/dcforum/DCForumID7/2583.html

http://www.planetneil.com/nikon/flash.html

Автор: Amigo   
Дата:   07-05-05 11:23

10 Х, ahab![beer] [shtrak]

първа  назад  1     всички  напред  последна