Автор: Bilbo
Дата: 05-05-05 04:00
Италия е хубаво място, поздравления. ;)
Иначе, да, предполагам и още повече ще има, защото конкуренцията в този бранш (както и въобще в тези свързани с електрониката) е много остра. Естествено, от това най-вече печелим ние, потребителите.
В България доста неща също потръгват, макар и бавно. Далеч не всичко е идеално, но мисля, че времената на петорните цени отминават. Европа естествено си остава доста по-скъпа от САЩ, но това вече са проблеми с далеч по-дълбока основа. Специално за обективи втора употреба с гаранция тук аз не съм чувал, което обаче не значи че няма такива. Иначе знам, че е обичайно производителите да си изкупуват старите обективи и да ги рециклират.
А за съветите, не мисля, че аз специално с нещо съм ти помогнал. Действително си избери хубав обектив най-вече. Няма да съжаляваш за него.
Ако нямаш проблем с английския, бих ти препоръчал форумите на dpreview. Хората там обикновено са много отзивчиви, и честно казано дискусиите са по целенасочени от тукашните. Въобще мисля, че би ти било полезно. Ето и линк...
http://www.dpreview.com/forums/
Единствения проблем е, че там се дискутират основно цифрови апарати, но не вярвам да не ти помогнат и за филмов. За обектив пък е съвсем уместно да питаш. Със сигурност има и по-подходящи форуми по света, но за съжаление не съм много добре запознат.
Желая ти успех с избора! ;)
|
|