Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Помощ за компютър?
Автор: artexa   
Дата:   04-05-05 20:19

Някой може ли да ми спретне добра конфигурация на компютър, с който да се обработват снимки и да ме насочи към избор на модел на монитор.
Иска ми се двете заедно да не надвишават 1000 лв, но могат да се дадат и до 1500 ако се наложи, а ако успея да си купя и 19 инчов монитор в тази сума, мисля че ще е супер.
Интересува ме горе долу какви характеристики трябва да има едно добро PC за обработване на снимки, кои са най-важните неща, които не трябва да се пропускат в избора.
Благодаря ви предварително [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за компютър?
Автор: Lumix   
Дата:   04-05-05 20:36

"Интересува ме горе долу какви характеристики трябва да има едно добро PC за обработване на снимки, кои са най-важните неща, които не трябва да се пропускат в избора."

...Зависи от размера на снимката, ако ще я качваш в нета или тук във форума не ти трябва кой знае каква машина!
Но ако ще обработваш снимка с 20-30-100МБ ...за печат естествено ти трябва яка машина ...за това да кажат тези които работят с такива файлове!!! ...:-)

Автор: artexa   
Дата:   04-05-05 20:41

Ами снимам с 8 мегапикселов фотоапарат, работата е там, че компютърът ще ни бъде подарък и като ще струва, поне да си струва :)
Не се занимавам с печат или предпечат, всичко е на любителски начала, но всички знаем какъв кеф е когато машината върви като пушка :)

Автор: e-design   
Дата:   04-05-05 20:51

искай МАКИНТОШ тогава, щом ще е без пари :) а иначе, влез в сайт-а на всяка уважаваща себе си компютърна фирма , и от готовите им конфигурации, си избери втората по цена (отгоре-надолу) ;)
http://www.kagami.bg/kagami/kmain

..примерно...

Автор: borissov   
Дата:   04-05-05 20:54

Kagami?? Мале, тия ако знаят какво им значи името на италиански, хехе..."Осери ме", буквален превод.

Автор: thor   
Дата:   04-05-05 21:00

ако ти трябва за снимки и за интернет ,аз на твое място бих погледнал и това :

http://www.apple.com/macmini/

хубавото на това малкото е ,че е миниатюрно на дължина 17 сантиметра ,на ширина 17 сантиметра и на височина 5 сантиметра ,можеш да си го сложиш в джоба и с една гумена клавиатура навита на руло да си го мъкнеш навсякъде ,знам че IBM са пуснали подобно миниатурно компютърче ,но не мога да му намеря адреса на страницата ...

ако пък можеш да си позволиш едно от тези :

http://www.apple.com/ibook/

е тва лаптопче ..е направо убиец ..за фотки ,малко и удобно и можеш да си го включиш в който ти падне монитор ,за мен най големите предимства на Mac-овете са ,че няма опасност от вируси нито нужда от преинсталирване на операционната система - операции при които често се губи важна информация ..[smilie6]

[beer]

Автор: Bilbo   
Дата:   04-05-05 21:03

...и освен това ще ползвате Un*x, хихихихи... [smilie5]

Автор: Avon   
Дата:   04-05-05 21:08

Ako pitash za PC mashina, tova koeto sam vidial e poveche ot CAD, no s PS-to e sashtata istoria.

-Viarvai ili ne, videokartata za CAD se okazva po-vajna ot vsichko ostanalo. Kolkoto poveche i po-barza pamet, po-barzo AGP - tolkova po-dobre. Videop-rocesora ne sam vidial da e tolkova vajen...predpochitame nVidia, ne sazdavat problemi za razlika ot ATI, chiito driveri sa skrab

-PS 7.0 pod W2000, spored men, ne me vpechatliava kak izpolvza pametta. 512MB e zadaljitelen minimum za W2000, men 33MB TIFF v PS mi gi palni vednaga

-Ot procesori i daski ne razbiram. Samo da kaja, na 64-bitova MAC pod OS X PS7.0 ne varvi mnogo po-barzo otkolkoto na staria G4 (32-bitov).

-CRT ne polzvam ot 2-3 godini. Predi tova imashe Trinitron i vsichki ostanali. Trinitron monitor umirashe za 1.5-2g postoianna rabota

Дата:   04-05-05 21:09

Това последното мое беше на майтап, де, да не изкочат сега фенове на Виндоус да се бием.

Малко по-сериозно, едно от нещата, които са важни при такъв избор, е да се вземе достатъчно памет. От личен опит бих казал, че 512МБ е минимумът, желателно е 1ГБ. За диска (или дисковете) е също добре да се предвиди нещо повечко, но те така или иначе са си доста големи. Най-просто казано, колкото повече, толкова по-добре, защото никога не е достатъчно. ;)

Мисля, че също ДВД записвачка няма да е излишна, като при това може да се икономиса малко от дисковете. Монитора обаче е най-важен! Само че тук оставям по-опитните да се изкажат. Впрочем, може да съм пропуснал и други важни неща. Споменах тези, които ми дойдоха в момента в главата.

Успех! ;)

Дата:   04-05-05 21:11

Това за видеокартата за КАД е хубаво, но не е необходимо за обработка на статични изображения, освен ако картата не е съвсем смотана. Впрочем за сериозен КАД си има специални карти, или поне едно време имаше, може сега и да са се променили нещата. ;)

Дата:   04-05-05 21:17

Avon ,..
тая глупост ,дето си я писал за бавния G5 Mac ,да вземеш да я изтриеш от коментара си ..
в момента съм с G4 2хGHz 32 битов
и G5 с един процесор направо хвърка в сравнение с моя ..
[ezik] [ezik][ezik] [ezik][ezik] [ezik][ezik]
абе ти да не си си сменил ника ,имаше тука един друг като тебе ,забравих му ника ги плещеше едни такива ,чакай да се сетя как му беше ника ..

[smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5][smilie5] [smilie5] [smilie5]

[ezik]

[beer]

Автор: speedking   
Дата:   04-05-05 21:22

Взимай двуканално дъно Асус или MSI, АМД процесор Семпрон, Радеон 9550 128 бита, 1ГБ рам на 400 м.херца , 80 или 120 ГБ хард диск 7200 оборота 2МБ кеш, 19'' Самсунг монитор 96 килохерца , двд комбо драйв. Излиза към 1000 лева и е доста прилична машинка. Ако имаш проблем ме потърси на ICQ 85974889.

А може и за 1500 лв.. ама чак пък толкова скъпо няма смисъл.

Публикацията е редактирана (04-05-05 21:24)

Автор: npet   
Дата:   04-05-05 21:26

Вземи си Apple!!!

MacOS - for creativity
Unix - for stability
PalmOS - for mobility
Windows - for solitaire

Автор: MisterX   
Дата:   04-05-05 21:28

Thor nishto lichno no Mac Mini stava kaji rechi samo za I-net.. da rovish tuk tam.. to i tova e ideqta zad nego.. davat go tunko za da mogat PC user-te da go probvat i eventualno da se zaribqt da si kupqt nesto po-seriozno :) ne otricham che e kopakten i e hubava glezotiika no za Photoshop i duma da ne stava :)
Ibook sa malko po-dobre no pak sa si bavnichki.. ne sum Mac fen no imam priatel koito raboti v MAC store na Michigan AVE.. tova ako ne se luja mai e edin ot nai-golemite MAC magazini.. ta chesto s nego sme sqdali da testvame koe kak raboti... vij veche G5 si e seriozna mashina no si struva parichkite :)

Ta ako she se zima Apple za Photo rabota gledai po-skupichkite :) i s povechko pamet.. che napravo mi stava jal da vidq G5 da go davat s 256RAM...
Ako she zimash PC zemi si edno AMD 64 na 939 socket(te sa ne skupi i imat budeshte za sega).. edno Asus ili Gigabite duno s Nforce4 na pr. i pone 1GB memory... i ako iskash dobra video karta za Photoobrabotka bih ti preporuchal da poglednesh Matrox-ite... za 3D i za Games ne sa koi znae kakvo no se spravqt :).. i dr.. ako she e za snimki... i iskash da pravish color corekcii zemi si CRT.. LCD-to e dobra glezotiika no ima oste da pochakame za kachetveni monitori na priemlivi ceni :)

za ceni nemoga da govorq zastoto veche nqmam mnogo predstava kak vurvqt v BG :) USPEH [smilie24]

Дата:   04-05-05 21:45

MisterX ...
тва в кой магазин кой какво работи и какъв е магазина е последния критерий по който може да се съди какво може да се прави с тоя мини Mac ,после не ми цитирай ревюта ,че бил ставал само за и-нет и за зарибяване ..както и да е този PowerMac не ми е единствения Mac ,колкото до PhotoShop CS ..съм го качил на един iMac G3 на незнам вече мисля ,че го купувах преди 5 годинки почти и PhotoShop-а на iMac–а си бачка съвсем прилично и съвсем мааааалко по бавен е от PowerBook-а ми G4 15" SuperDrive ALU ,като имаш в предвид че iMac-а ми е 500MHz..
та втори път преди да се изкажеш отиди във въпросния магазин и си поиграй малко с едно мини Mac-че метни му и PhotoShop за по сигурно и след това ела и разкажи впечетления ..
естествено ,че колкото повече памет му сложиш по добре ..[smilie5] [smilie5] [smilie5]

[beer]

Автор: Lumix   
Дата:   04-05-05 21:46

снимка 30х40 ...
Атлон 2200МХ
128 мб видео рам
256 РАМ
Фотошоп 8 се
...записвачка
1 диск за 40ст ...
4лв на снимка
...никакъв проблем !!!! [beer]

Дата:   04-05-05 22:11

Thor,

Spora shto za piece of **** e Mac-a niama da go vodia. Polzvai si G5, kefi mu se, kachvai mu Darvini, Tigeri - kakvoto ti doide na uma. Freedom maina.

Javno horata koito tuk hvaliat Mac, ne sa pipvali takav (kakvo pravi marketinga s maimunite) - tova e ot web-countera - 1% ot vlizaniata sa ot Mac[smilie18]

Napalno saglasen za DVD-to, bez nego si zanikade.

Bilbo, oshte ima specialni karti za CAD, no sa nad 1000$. Ot samobrasnachki i chetki za zabi, do Boeing i studiata v Hollywood vsichko se pravi s tiah.

Дата:   04-05-05 22:14

Thor-e ne sum chel review-ta.. vidql sum go probval sum go... samite Hora deto go prodavat si ti go kazvat... hora na koito Apple plashta po 50 bona na godina... moq chovek e menidjura na Mac Genius (tova sa konsultantite koito sa dalech po-dobre kompetentni ot prodavachite)i negovite dumi po vuprosa sa
"Dude if you r going to do Photoshop job.. get G5!! Mini is not gonna do it for you"..

no ti mai ne ponasqsh nqkoi da ima mnenie razlichno ot tvoeto...
kakto i da e.. spor za gluposti ne mi se vodi... MIR [smile]
az prosto si dadoh mnenieto za choveka pusnal temata[beer]
artexa uspeh v izbora

Дата:   04-05-05 22:29

Avon ,

виждам че спориш за нещо което ,явно не си пипал и заради това е виновен ,ти сам го каза маркетинга ( нали за маймуните ,сещаш се за кой се отнася ) иначе по приматско изказване от твоето не забелязвам в тази тема ..наистина свобода майна за маймуните да се изказват у форумо имаш я ....

както и да е ,аз си се кефя на каквото ми е кеф ,но явно ти не си знаеш кефа ,иначе нямаше да пишеш за Mac ,нали не те кефи ,пиши си за PC и готово ,но явно пак вината е на маркетинга ,та като маймуните се държиш за клона и не пускаш ..[smilie5]

[ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

мдааам същия си [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] усетих те по маймунските коментари ..хехе що си смени ника бре ......[ezik] [ezik] [ezik] е то си е твоя работа де ..ама не моеш се скриеш де [smilie5] има по кво да те познаем [smilie5] [smilie5] [smilie5] и вината е на маркетинга [ezik] [ezik] [ezik]

[beer]

Дата:   04-05-05 22:41

MisterX...
прочети ми добре първият коментар ,аз никъде не претендирам че Mac-мини е по бърз от G5 ,ти какво искаш да ти кажат в магазина [smilie11]
естествено ,че гледат да измъкнат колкото се може повече пара от джоба ти [smilie5] и да ти продадат неща от които може и изобщо да си нямаш нужда ..хехе
как мислиш 500US срещу 5000US$ разликата е 10-на пъти ,естествено ,че ще ти хвалят това от което могат най много да спечелят ..
а бара с Mac гениите нали е на втория етаж на магазина ,а те за кой мислиш че работят за DELL ли [smilie11]
те ако можеха и мини Mac-а щяха да ти го пробутат за 5000US$...
ама както и да е ,пробвал си ..нищо не си пробвал щом моя iMac си бачка супер с PhotoShop CS ,значи с мини Mac-а ,CS ще хвърка ..
изобщо даже нямам претенции всички да мислят като мен ,напротив ,ама глупостите които плещиш ,поне се опитвам да ги контрирам ,щото така заблужадаваш тези които изобщо не са чували за Mac ,а това е тъпо ..всеки който иска нека го пробва и да си реши сам дали ще му върши работа ..а така приказки от такива видели недогледали ,чули недочули ..естествено ,че ще се опитвам да ги опровергая ..затва както искаш спори си или не си спори ..ама не дрънкай глупости ..
[smilie23]

Автор: zinoviev   
Дата:   04-05-05 22:43

Имам нещо впредвид ,а и имам да ти връщам услуга[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   04-05-05 22:59

Thor-e mnogo se palish... MIR da ima.. vseki si ima pravoto na lichno mnenie.. :)
uvajavam dovodite ti i sum suglasen s tqh.. no naistina sme go probvali.. tova momche naistina mi e priatel i tova sme go probvali na domashnite mu MAC-ve... e dobre neka se izrazq taka... na men lichno poveche mi haresa kak CS-a vurvi na PC za 700-800$ pred tova kak vurvi na Mac MINI koito vurvi za okolo 500$ predi taxi.. no kato go napompash malko she se kachi vse pak.. :)
az ne kazvam che mac sa kalpavi ili nesto ot sorta.. dori mislq da si zema edno Mini tochno s cel rovene v net-a...
Taka che naistina MIR.. ne sum tuk za da harcha nervi i da obijdam koito i da bilo[beer]
I da bara e na 2-ria etaj :)

Дата:   04-05-05 23:17

Thor,

Izobshto ne sam se kril, staria mi nick beshe Travis, novia e Avon - za chovek s tvoiat intelignetost iavno da svarje (Kerr) Avon i Travis e postijenie. Pohvalno[thankyou]

Problema mi s Macovete e ne che ne sam gi pipal, a tochno obratnoto - che mi se nalaga da rabotia s tiah, tai kato softwarenite ni licenzi na CAD-a sa za Mac. Moga da kaja che nashia 3500$ G5 (2x2GHz s 2x1GB pamet i 128MB ATI) pod OSX po NISHTO ne prevazhojda stabilna P4 HT konfigurcaia pod W2000. Samo deto e 3 pati po-skap, i ne mi predlaga udoben software.

Дата:   04-05-05 23:26

MisterX ..[smilie24]
това е вече приказка и мога да се съглася с теб ,все пак изказваш някакво предпочитание ( без значение дали е към Mac или PC ) , а не отрицание ,аз пък както и писах по горе , по какво съдя как може би ще се държи CS на мини Mac ,по това как се държи на един 5 годишен iMac 500MHz ,затова и такива са ми разсъжденията ( нищо чудно тази събота или неделя да отида да го пробвам това мини Mac-че как се държи на него PhotoShop-а ),а иначе защо предпочитам мини-то и изобщо Mac съм го писал още в първия си коментар ...
и да бара е винаги на втория етаж в който и APPLE магазин да влезнеш е така ( предполагам де ) защото във всички които съм влизал до сега , са биле идентични ..хехе даже и стъклената стълба която води до втория етаж е със запазени права [smilie6]

[beer]

Автор: dani   
Дата:   04-05-05 23:26

http://www.dm-consult.net/ Shte ti napraviat mnogo dobra oferta i monitora shte e LSD.Zvanni i tarsi Dobri[smilie24] [shtrak]

Публикацията е редактирана (04-05-05 23:28)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна